Homestay di Langkawi Padang Matsirat – Homestay PILIHAN apabila bercuti di Langkawi

January 26, 2017

Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi (Langkawi International Airport) terletak di Padang Matsirat, Langkawi, Kedah. Untuk mereka yang merancang untuk datang ke Pulau Langkawi menaiki Kapal Terbang, anda akan mendarat disini.   Ya, disinilah tempat kita akan bermula. Selain menaiki kapal terbang, boleh juga datang ke Langkawi menggunakan perkhidmatan feri. Saya secara peribadi lebih suka naik kapal […]

Read the full article →

Homestay Langkawi berdekatan dengan Airport Langkawi yang SELESA dan JIMAT

January 24, 2017

Setiap kali saya ke Pulau Langkawi, saya akan terfikir beberapa perkara, antaranya, kenapalah agaknya ramai sangat orang yang suka datang ke Pulau Langkawi? Bukan orang kita je yang suka bercuti di langkawi, malahan pelancong asing pun sukakan pulau ini!   Satu masa dulu, saya ingatkan kalau nak bercuti ke Pulau Langkawi, kita kena ada duit […]

Read the full article →

Sistem pembayaran Gaji TERBAIK untuk golongan pekerja?

January 18, 2017

Adakah anda seorang usahawan? Anda mempunyai pekerja? Bagaimana cara anda memberi ganjaran ataupun reward kepada para pekerja anda?   Baru-baru ni saya sempat ikuti rancangan Inspirasi HLive yang mana pada episod tersebut, tetamu undangan ialah Dato Aliff Syukri selaku pengasas produk jenama D’Herbs. Ada banyak juga perkara yang dikongsikan kepada para penonton, tapi dalam banyak-banyak […]

Read the full article →

Bagaimana cara mempromosikan produk Involve Asia sampai dapat KOMISEN?

January 17, 2017

Macam mana cara nak promosikan produk-produk yang ada di Involve Asia sampai berjaya dapat sales? Anda pasti dah bosan dengan telur ayam yang tak pernah pecah sejak dari join dulu sampailah sekarang. Betul tak?   Masa untuk berubah. Jom pecahkan telur tersebut dan dapatkan komisen dari program affiliate Involve Asia ni. Posting kali ini, saya […]

Read the full article →

Komisen Mobicow Januari 2017

January 16, 2017

Komisen Mobicow yang saya terima bagi bulan Januari 2017 ni merupakan bayaran komisen PERTAMA sepanjang saya menyertai program pengiklanan ini. Alhamdulillah. Boleh guna komisen ni untuk renew domain saya yang hampir expired tak lama lagi. Pada mulanya saya rancang nak guna duit komisen dari Mobicow ni untuk beli domain baru dari NameCheap. Tetapi memandangkan ada […]

Read the full article →

Apakah ciri Hard Disk TERBAIK? Pastikan baca post ini dulu sebelum beli sebarang hard disk!

January 16, 2017

Adakah memory card smartphone anda semakin penuh sebab banyak save gambar dan video? Atau adakah anda dapati laptop dan komputer yang anda biasa guna setiap hari dah jadi semakin perlahan?   Jika jawapan anda untuk kedua-dua soalan ini adalah YA, besar kemungkinan dah sampai masa untuk anda pindahkan sebahagian fail yang terdapat dalam smartphone dan […]

Read the full article →

Apa TUJUAN UTAMA pengguna internet melayari Laman Web anda?

January 13, 2017

Pernah tak terlintas di fikiran anda, apa sebenarnya TUJUAN UTAMA pengguna internet masuk ke laman web anda? Atau selama ni anda tak pernah peduli benda-benda macam ni dan merasakan, “dah ada laman web perniagaan itu dah cukup bagus”.   Jom ambil peduli. Ilmu ni saya ambik dari pembacaan sebuah buku yang berjudul The Stranger’s Long […]

Read the full article →

Strategi buat JUALAN menerusi blog. Bagaimana anda juga boleh lakukannya?

January 11, 2017

Pernah tak anda terfikir untuk menggunakan platform blog sebagai salah satu kaedah untuk membuat jualan secara online? … Atau adakah anda sedang melakukannya dan sedang mengaut hasilnya?   Catatan pada hari ini, saya nak kupas topik mengenai bagaimana anda sebagai pemilik perniagaan boleh mengeksploitasi platform pemasaran yang cukup POWER ini sebagai salah satu senjata untuk […]

Read the full article →
Page 4 of 105« First...23456...102030...Last »