Kenapa pengunjung memilih untuk menginap di homestay berbanding hotel?

December 23, 2017

Tahun 2017 akan menutup tirainya tak lama lagi. Ada banyak perkara yang berlaku dalam hidup saya dan sebahagiannya saya abadikan sebagai kenangan yang terindah dalam hidup saya.   Bila saya imbas semula, saya rasa tahun ini, saya banyak menginap di homestay atau guesthouse berbanding menginap di hotel, terutama sekali apabila saya perlu travel atas urusan […]

Read the full article →

Jom mohon kerja part time semasa tunggu result SPM

December 22, 2017

Saya masih ingat lagi, satu ketika dulu. Habis je peperiksaan SPM, saya terus cari kerja. Mula-mula saya cuba dapatkan kerja berdekatan dengan tempat tinggal saya di Klang.   Saya bagitahu siap-siap, saya tak berapa minat kerja kilang. Jadi saya memang tak cari kerja di kilang. Saya rasa persekitaran kerja di kilang macam tak berapa sesuai […]

Read the full article →

Kenapa kawan-kawan di media sosial tak support bisnes kita?

December 19, 2017

Zaman ni, adalah zaman media sosial. Hampir setiap orang mempunyai akaun media sosial mereka sendiri.   Malahan, bukan suatu perkara yang pelik kalau seseorang tu mempunyai lebih dari satu akaun media sosial. Ada akaun yang dikhususkan untuk kaum keluarga, akaun untuk sahabat dan kenalan, akaun untuk perniagaan, dan akaun khas untuk bersosial.   Tapi saya […]

Read the full article →

4 Langkah ASAS beli barang di Taobao

December 15, 2017

TaoBao.com adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com.   Jadi ianya “just nice!”. Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka […]

Read the full article →

Homestay D Ledang – Nama baru bagi Homestay di Tangkak tempat saya pernah menginap

December 13, 2017

Awal bulan Oktober 2017 yang lepas, saya ada ke Tangkak atas urusan kerja. Waktu tu, saya memilih untuk menginap di sebuah homestay di Tangkak. Ikut perancangan asal, saya nak bawa bersama mak dan ayah saya untuk ikut trip ni.   Jadi sementara saya siapkan beberapa perkara, mereka bolehlah jalan-jalan sekitar bandar Tangkak. Mungkin ada dalam […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – November 2017

December 12, 2017

Bayaran komisen dari Program Affiliate Klikjer bagi bulan November 2017 dah selamat masuk dalam akaun bank. In fact, saya dah guna duit tu untuk bayar segala macam komitmen bulanan.   Alhamdulillah.   Walaupun jumlahnya mungkin tak sebanyak mana pada tanggapan sesetengah orang, namun pada saya, ianya sangat membantu. Even kalau komisen tu hanya RM10 sahaja […]

Read the full article →

SilaTiga GuestHouse KL – Homestay di Wangsa Maju yang PERFECT untuk korporat, bisnes mahupun personal

November 30, 2017

Pernah tak anda terfikir, dalam setahun, berapa kali anda perlu berulang-alik dari tempat anda untuk ke Kuala Lumpur atas urusan kerja atau perniagaan?   Selalunya, apabila anda berada di Kuala Lumpur, anda akan menginap di mana ya? Adakah anda akan menginap di hotel? Kebiasaannya begitulah, kan. Untuk urusan kerja, kita lebih senang untuk menginap di […]

Read the full article →

Review dan Idea Komprehensif untuk jana pendapatan dengan Program Adhance

November 22, 2017

Program Adhance…   Saya rasa, program ini, kalau dibuat dengan serius, ia ada potensi untuk dijadikan sumber pendapatan yang ke… erm… entahlah. Saya pun tak kira ada berapa banyak program yang saya join. Yang pasti, program ini adalah salah satu daripada banyak-banyak program buat duit yang saya sertai.   Bukan semua program buat duit yang […]

Read the full article →
Page 2 of 11712345...102030...Last »