Hak sebagai pengguna di kedai makan dan restoran

November 12, 2018

Sesetengah orang, dia memang jarang makan dekat luar. Biasanya dia akan masak sendiri untuk seisi keluarga.   Ada pula sesetengah keluarga yang terbalik. Dia memang jarang masak sendiri. Sebaliknya lebih suka makan diluar.   Makan dekat luar, atau makan di restoran ini, ada beberapa kelebihannya. Antaranya kita boleh jimatkan masa untuk masak. Kita tak perlu […]

Read the full article →

Jalankan bisnes ecommerce sendiri atau jual sahaja melalui Shopee?

October 24, 2018

Salah seorang pembaca blog ini, ada bertanya kepada saya, sama ada saya ada buat kelas yang mengajar tentang cara-cara nak jalankan bisnes ecommerce?   Sebelum ini, saya memang pernah berkongsi tentang bisnes ecommerce dalam blog ini. Apa yang saya tulis tu, lebih kepada perkongsian pengalaman. Jika ada yang minat nak baca, boleh ke pautan dibawah […]

Read the full article →

Saya nak berikan Travel Credit untuk pergi bercuti, tapi disalah anggap pulak

October 22, 2018

Kadang-kadang saya dapat komen yang berbunyi macam ni… “untung la ko dapat pergi berjalan merata-rata…”   Alhamdulillah, saya bersyukur dengan kehidupan dan peluang-peluang yang Allah berikan kepada saya. Saya dapat pergi ke tempat-tempat yang saya tak pernah terfikir pun akan pergi.   Maklumlah, kehidupan sebagai internet marketer ini, masa saya lagi banyak dihabiskan untuk duduk […]

Read the full article →

Bisnes menjual makanan haiwan kesayangan beserta strategi penetapan harga

October 20, 2018

Berpindah di kawasan kejiran yang baru, memang satu cabaran yang agak besar buat saya. Berada di tempat baru, saya rasakan segalanya seakan begitu asing.   Pada mulanya rasa macam orang hilang arah sekejap. Kat mana nak cari tempat makan? Dekat mana nak shopping lauk pauk dan barangan dapur? Dan yang tak kurang pentingnya, dekat manalah […]

Read the full article →

Beri tawaran diskaun untuk tingkatkan sales bisnes homestay anda

October 17, 2018

Sebagai pemilik bisnes homestay, pernah tak anda beri diskaun kepada bakal pelanggan yang ingin menginap di tempat anda?   Misalnya kalau kadar sewa untuk satu malam ialah RM200, berapa diskaun yang anda sanggup berikan? Saya tak berapa pasti, adakah terdapat formula tertentu yang diamalkan oleh pemilik bisnes homestay dalam menentukan kadar sewa yang patut diletakkan […]

Read the full article →

Status program affiliate Lazada setakat Oktober 2018?

October 15, 2018

Sewaktu saya sedang membaca statistik blog ini, saya perasan ada banyak juga kata kunci yang masuk ke blog ini, yang mencari info tentang program affiliate Lazada.   Saya pun dah agak lama tak bercerita mengenai program ini. Maklumlah, pendapatan dari program ini, kejap masuk kejap tak, jadi saya pun malas nak tulis pasal program ini. […]

Read the full article →

Bagaimana cara untuk mengukur kejayaan sesebuah projek blog?

October 10, 2018

Kita dah pilih topik untuk blog kita. Kita dah mula cantikkan blog kita dengan memasang premium theme, dan kita juga dah mula tingkatkan keupayaan blog kita dengan memasang beberapa jenis plugin.   Seterusnya, kita akan mula memasukkan konten dalam blog kita. Apabila saya kata, kita akan masukkan konten, ia boleh jadi dalam bentuk artikel, video, […]

Read the full article →

Kerja Part Time sebagai penulis blog boleh dapat income RM100 – RM500 setiap bulan

October 1, 2018

Anda memerlukan pendapatan tambahan? Anda ada terfikir untuk buat kerja part time?   Kalau anda ada komputer atau laptop dan dekat rumah tu pula ada sambungan internet yang bagus, tak perlu susah payah nak cari kerja part time. Gunakan sahaja kelengkapan yang memang dah tersedia dekat depan mata tu untuk buat kerja sambilan hanya dari […]

Read the full article →