Berkesan ke promosikan bisnes homestay menggunakan blog?

March 13, 2018

“Saya ada jalankan bisnes homestay di Cameron Highland. Boleh saya tahu, berkesan ke kalau nak promosikan homestay saya di blog ini?”   Itu adalah salah satu contoh soalan yang biasa saya terima di inbox emel saya. Cuma tempat tu sahaja yang akan berubah-ubah, bergantung kepada siapa yang tanya.   Kalau pengendali bisnes homestay tu berada […]

Read the full article →

Bagaimana cara berkesan mempromosikan bisnes homestay menerusi teknik Search Engine Optimization (SEO)

March 1, 2018

Anda mempunyai perniagaan homestay anda sendiri? Pernahkah anda dengar tentang teknik pemasaran menggunakan kaedah Search Engine Optimization ataupun SEO?   Teknik SEO ini adalah salah satu teknik pengiklanan menggunakan laman web enjin carian. Jika bercakap mengenai laman web enjin carian, yang paling popular sudah tentu laman web google.   Saya pasti, mesti ramai dalam kalangan […]

Read the full article →

10 Rahsia Pelaris Bisnes Homestay – Panduan menjalankan perniagaan homestay yang disukai pengunjung

February 28, 2018

Adakah terdapat rahsia tertentu, yang hanya diketahui oleh orang tertentu, tentang bagaimana untuk menjalankan perniagaan homestay yang mempunyai ramai pelanggan?    Atau adakah sebenarnya, ianya bukanlah satu rahsia, sebaliknya kita je yang tak tahu. Itupun sebab kurang membaca.   Sudahlah kurang membaca, lepas tu, tak nak bercampur dengan usahawan lain, yang turut menjalankan bisnes homestay. […]

Read the full article →

Mobile Legends Bang Bang – Syok ke permainan ini?

February 28, 2018

Baru-baru ni, (dalam bulan Februari 2018 ni) saya ada download dan install game Mobile Legends ke dalam phone saya. Nama Mobile Legends ini memang selalu disebut-sebut, terutama sekali dalam social media. Jadi saya pun install dan cuba main game ni.   By the way, ada ke pembaca dan pelawat blog ni yang mungkin berminat nak […]

Read the full article →

Buat duit dengan Video Kahwin

February 26, 2018

Sebelum ini, saya ada baca sebuah buku yang berkisahkan tentang bagaimana kita boleh jana pendapatan tambahan dengan menawarkan khidmat tertentu semasa sesebuah majlis perkahwinan sedang dijalankan.   Buku tersebut berjudul Kaya sebagai fotografi perkahwinan.   Tak lama selepas saya baca buku tersebut, saya tertarik pula untuk luaskan lagi pembacaan dalam topik yang sama, iaitu tentang […]

Read the full article →

Idea untuk memulakan perniagaan dalam industri pelancongan dan percutian

February 23, 2018

Semasa saya sedang menunggu giliran untuk menaiki bot bagi sesi island hopping di Pulau Langkawi, (yang akan melawat beberapa tempat seperti Tasik Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dan juga Eagle Feeding) saya sempat berbual dengan pemilik bot. Dalam perbualan tu, kami sempat berbincang tentang bisnes. Saya diberikan tawaran yang agak menarik kalau betul-betul serius nak […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – Januari 2018

February 7, 2018

Sepanjang bulan Januari, saya perasan yang saya langsung tak menerima sebarang emel pemberitahuan dari klikjer tentang kejayaan saya menghasilkan jualan.   Selalunya, kalau ada jualan, secara automatik pihak klikjer akan hantar emel dengan tajuk Tahniah! – Anda mendapat jualan!   Oleh sebab tak ada emel macam tu yang saya terima, jadi saya anggap yang pada […]

Read the full article →

Prestasi pencapaian pendapatan menerusi Program Affiliate Involve Asia Januari 2018

February 6, 2018

Rasa macam sekejap je bulan Januari dah pergi meninggalkan kita.   Bermakna untuk tahun 2018 ni, tinggal sebelas bulan yang masih berbaki. Bila tengok semula pencapaian dan produktiviti blog ni… wah… rasa macam tak percaya! Tak kan cuma tiga artikel je yang saya terbitkan untuk bulan Januari yang lepas?!   Kalau ikut pengalaman masa lalu, […]

Read the full article →
Page 2 of 11912345...102030...Last »