Cadangan tempat menarik untuk anda kunjungi apabila bercuti ke Cameron Highland

May 30, 2018

Best ke pergi bercuti ke Cameron Highland? Ada apa sebenarnya kat Cameron Highland tu?   Serius… bila sebut je Cameron Highland, benda pertama yang akan terbayang dalam kepala ni ialah ladang teh yang terbentang luas! Kalau kita pergi ke belah-belah utara, macam di Kedah, Perlis, dan beberapa kawasan di sekitar Selangor, pemandangan yang kita bakal […]

Read the full article →

Buat duit dengan Program Affiliate – apa yang anda perlu tahu?

May 28, 2018

Anda dah cuba buat duit dengan Program Affiliate? Kalau masih belum cuba, boleh saya tahu, apa yang buatkan anda masih belum ambil sebarang tindakan ya? Zaman sekarang ni, cukup banyak peluang tersedia untuk anda jana pendapatan secara online. Lebih-lebih lagi kalau nak buat duit menerusi program affiliate.   Boleh buat secara sepenuh masa, atau kalau […]

Read the full article →

Bagaimana menjalankan bisnes tudung dengan jenama anda sendiri?

May 27, 2018

Pernah tak terlintas di fikiran anda untuk melancarkan bisnes tudung dengan jenama anda sendiri?   Mungkin ada yang pernah menyimpan hasrat sedemikian. Biasanya, bagi mereka yang memang dah menceburi perniagaan jual tudung ini, pasti akan nampak potensi besar dalam bidang ini.   Sampai satu tahap, anda akan ada pelanggan tetap anda sendiri. Setiap bulan, mereka […]

Read the full article →

Apa kriteria yang perlu ada pada sesebuah blog bagi menghasilkan blog yang TERBAIK!

May 25, 2018

Perhatian buat mereka yang ingin memulakan sebuah blog, bagi tujuan menjana pendapatan secara online! Saya nak kongsikan kepada anda, beberapa perkara yang mungkin anda boleh pertimbangkan untuk implement ke dalam blog yang anda bakal hasilkan.   Jika anda ingin serius, membina sebuah blog yang mampu memberikan anda sumber pendapatan kedua, (selain gaji anda) maka saya […]

Read the full article →

Hilang kerja secara tiba-tiba – Apa yang kita sebagai orang biasa patut ambil pengajaran?

May 24, 2018

Saya mengikuti perkembangan berita tanah air, terutama sekali yang melibatkan penstrukturan semula penjawat awam. Ini merupakan salah satu langkah yang diambil oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir bagi menjimatkan kos urus tadbir perkhidmatan awam. Dianggarkan, kira-kira 17,000 orang penjawat awam, yang dilantik untuk menjawat jawatan tertentu di sektor awam atas kapasiti politik, akan ditamatkan perkhidmatannya. […]

Read the full article →

3 Sebab untuk anda cuba pengalaman membuat tempahan tempat penginapan di Airbnb

May 23, 2018

Pernah tak anda menggunakan laman web Airbnb untuk membuat tempahan tempat penginapan semasa percutian anda? Kalau belum pernah lagi, mungkin lepas ini anda boleh cuba. Saya sendiri, dah beberapa kali menggunakan laman web Airbnb untuk membuat tempahan tempat penginapan jenis guesthouse dan juga chalet.   Masa mula-mula dulu, memang rasa agak kekok dan was-was nak […]

Read the full article →

Alternatif bagi Jutawan App untuk anda pertimbangkan

May 22, 2018

Apa perasaan anda, apabila kali pertama anda melihat iklan dan tawaran yang diberikan oleh program Jutawan App? Mesti rasa teruja, kan.   Bila saya buat carian di google, untuk kata kunci “jutawan app” saya temui banyak juga iklan berbayar, yang mempromosikan Jutawan App ini. Ini screenshot untuk anda lihat. Yang ada tulis “Ad” tu maksudnya […]

Read the full article →

Senarai laman web yang boleh bantu anda buat duit online edisi 2018

May 21, 2018

Tahukah anda, yang sebenarnya terdapat banyak laman web yang boleh bantu anda jana pendapatan secara online.   Saya pernah tulis tentang laman web yang boleh buat duit dalam blog ini sebelum ini. Namun, bila saya semak semula, ada beberapa laman web yang telahpun menghentikan operasinya. Lalu menjadikan beberapa informasi didalam blogpost tersebut menjadi kurang relevan. […]

Read the full article →
Page 3 of 12412345...102030...Last »