Dua cara bagaimana syaitan memperdaya manusia

April 25, 2017

Terdapat dua cara bagaimana syaitan menghasut orang yang suka melakukan kebaikkan supaya dia berhenti berbuat kebaikkan.   Cara pertama, syaitan akan menimbulkan rasa malas pada diri orang tu sehingga dia mula melengah-lengahkan pekerjaan baik yang dia lakukan dan akhirnya dia mula meninggalkan terus pekerjaan tersebut. Apabila individu tersebut sudah tidak lagi melakukan kebaikkan, maka syaitan […]

Read the full article →

Pelaburan untuk memiliki laman web yang boleh menghasilkan wang

April 22, 2017

Sepanjang beberapa tahun kebelakangan ini, saya dah pernah bina bermacam-macam laman web dengan pelbagai konsep.   Ada laman web yang berkonsepkan ecommerce, laman web membership, laman web jenis minisite dan tak ketinggalan juga, laman web yang berkonsepkan blog.   Semua ini saya lakukan, bagi mengetahui laman web yang bagaimana yang paling bagus untuk kita bina, […]

Read the full article →

Komisen Mobicow April 2017

April 20, 2017

Komisen dari Mobicow bagi bulan April 2017 telah pun dibayar dan saya juga telah menerima bayaran tersebut menerusi akaun Paypal saya.   Part dapat bayaran tu, memang saya GEMBIRA.   Namun, disebalik kegembiraan ini, ada beberapa perkara tentang Mobicow yang saya agak kecewa.   Pertama, saya agak kecewa dengan program referral Mobicow yang nampaknya macam […]

Read the full article →

Koleksi Ayat Power untuk perniagaan online

April 13, 2017

Dalam posting yang lalu, saya ada cerita mengenai kelebihan memasang sistem chatbox dalam blog. Fungsi chatbox ini akan memudahkan pelawat laman blog kita untuk menghubungi kita dan bersembang dengan kita.   Komunikasi yang akan berlaku adalah antara anda dan pelawat laman web anda.   Bukannya antara pelawat laman web anda dengan pelawat-pelawat yang lain. Jika […]

Read the full article →

Kelebihan memasang sistem Chat Box pada blog

April 12, 2017

Kalau anda perasan, saya ada pasang sistem chat box dalam blog ini.   Pada mulanya, saya pasang sistem chatbox ini adalah bagi tujuan memperbaiki kadar bounce rate laman blog ini. Teori saya, dengan adanya chat box ini akan buatkan pengunjung yang melayari laman blog ini akan luangkan lebih banyak masa untuk bersembang dengan saya.   […]

Read the full article →

Strategi menggunakan banyak website dan blog untuk buat duit di internet

April 10, 2017

Bagus ke tidak… kalau kita gunakan banyak-banyak website dan juga laman blog semata-mata untuk mempromosikan satu produk ataupun servis tertentu?   Kalau dari segi teori, sepatutnya jawapannya adalah SANGAT BAGUS.   Bandingkan kalau hanya guna satu laman web. Sudah tentu individu yang guna banyak laman web mempunyai kelebihan dari segi bilangan. Secara tak langsung, bila […]

Read the full article →

Cara main game sambil buat duit online

April 7, 2017

Buat masa ni, ada dua game online yang saya main secara aktif. Bila saya kata aktif, maknanya dalam sehari saya buka dan main game tu beberapa kali.   Game yang pertama adalah game Cower Defense dan game yang kedua ialah Heroes Charge. Kalau saya tak silap, kedua-dua game ini dah lama wujud, cuma saya je […]

Read the full article →

Bulan April dan jom belajar macam mana nak buat SEO dengan video

April 6, 2017

Hari ni merupakan hari keenam bagi bulan April. Walaupun dah masuk hari yang keenam, tapi ini baru hari yang pertama saya mula menulis dalam blog ini.   Apa yang saya buat sejak beberapa hari yang lepas? Macam-macam. Pertamanya, saya sedang menyemak semula strategi pemasaran yang saya sedang lakukan selama ni.   Ada beberapa perkara yang […]

Read the full article →
Page 5 of 112« First...34567...102030...Last »