Kisah Bisnes Homestay, Google Marketing, Portal Iklan dan laman web booking

November 14, 2017

Antara menginap di Hotel dengan menginap di homestay, mana satu yang menjadi pilihan hati? Kebelakangan ini, saya dapati saya makin kerap menginap di homestay kalau nak dibandingkan dengan menginap di hotel.   Kedua-duanya ada kelebihan dan keistimewaan tersendiri. Adakalanya, saya lebih suka menginap di homestay sebab saya boleh ajak lebih ramai ahli keluarga untuk ikut […]

Read the full article →

Cabaran membangunkan laman blog dalam niche travel and exploration

November 13, 2017

Biasanya orang akan sebut niche travel sahaja. Tapi untuk cari kelainan (kononnya) maka saya tambah perkataan exploration. Tahun 2017 ni, saya baru nak bergiat dalam bidang travel.   Orang lain dah mula masuk dalam niche ini lama dulu, tapi saya baru nak mula. Tak apa la kan, biar lambat asal buat. Still better than tak […]

Read the full article →

12 Perkara perlu dipertimbangkan sebelum memulakan sebarang bisnes dari rumah

November 11, 2017

Mempunyai bisnes dari rumah yang menguntungkan sememangnya menjadi idaman ramai usahawan!   Tak perlu susah payah nak cari lokasi yang strategik, tak perlu dapatkan premis perniagaan, tak perlu keluarkan belanja yang mahal untuk renovate dan dekorasi kedai… wah ini satu berita yang sangat baik.   Namun, adakah semua bisnes dari rumah yang dijalankan oleh usahawan […]

Read the full article →

Bila anda akan menerima bayaran apabila bekerja dari rumah?

November 10, 2017

Jika anda ingin bekerja dari rumah pada hari ini, salah satu perkara yang anda perlu tahu adalah bagaimana dan bila anda akan menerima bayaran, hasil daripada melakukan kerja-kerja dari rumah.   Saya akan jawab tentang bagaimana bayaran dibuat terlebih dahulu. Kebiasaannya, jika majikan atau klien kita dari dalam negara, bayaran akan dibuat sama ada menggunakan […]

Read the full article →

Ingat senang ke nak maintain banyak-banyak blog?

November 9, 2017

“Kalau satu blog pun dah rasa susah nak update selalu, jangan cari pasal nak buat banyak-banyak blog!”   Fokus je dulu untuk bangunkan sebuah laman blog. Masukkan konten-konten yang berkualiti dalam blog tersebut dan apabila blog tersebut telah mencapai matlamat yang disasarkan, barulah fikirkan untuk buka cawangan blog yang baru.   Blogging ni pun macam […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – Oktober 2017

November 8, 2017

Bulan lepas, saya tak berjaya tersenarai sebagai salah seorang top 10 Affiliate Klikjer. Baca juga: Carta Top 10 Affiliate Klikjer – September 2017   Alhamdulillah, bulan Oktober 2017 ni, saya sekali lagi berjaya masuk dalam senarai. By the way, penting sangat ke tersenarai dalam carta top 10 ni?  Bagi orang yang bekerja dalam bidang jualan, […]

Read the full article →

Homestay Tangkak pilihan saya yang selesa dengan kadar sewa bawah RM200

October 11, 2017

Mencari tempat penginapan di Tangkak pada hari biasa, tidaklah begitu sukar. Ada macam-macam pilihan, sama ada hotel, motel dan juga homestay.   Namun, jika anda berkunjung ke Tangkak, ketika musim pendaftaran para pelajar yang ingin mendaftar masuk ke Kolej Matrikulasi Johor, anda mungkin akan menghadapi sedikit kesukaran untuk mencari tempat menginap di Tangkak.   Baru-baru […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – September 2017

October 7, 2017

Tahniah buat semua affiliate yang telah berjaya menghasilkan jualan dan menerima komisen dari klikjer. Untuk bulan September 2017 ni, nampaknya saya tidak tersenarai sebagai salah seorang top affiliate yang berjaya mendapatkan kedudukan top 10.   Ini dia senarai carta top 10 affiliate klikjer untuk bulan September 2017. Carta ini dikeluarkan pada 04 Oktober 2017 yang […]

Read the full article →
Page 5 of 119« First...34567...102030...Last »