Masalah Subscriber HILANG Dalam Sistem Autoresponder

April 12, 2014

Beberapa hari yang lepas, saya ada berbincang bersama beberapa rakan Internet Marketer (IM) mengenai isu subscriber yang dikumpul menerusi sistem autoresponder hilang. Sebenarnya isu yang sama macam ni pernah jugak saya terbaca di forum-forum antarabangsa yang membincangkan topik perniagaan dan pemasaran online. Senang cerita, perkara ni sebenarnya BIASA. Saya ambil contoh, Aweber, andai kata anda […]

Read the full article →

Fokus atau Pelbagaikan Kaedah Pemasaran?

April 11, 2014

Dalam konsep pelaburan, kita juga didedahkan dengan istilah seperti Don’t put all your eggs in one basket Maksudnya, jangan letakkan semua sumber yang berharga yang ada pada anda hanya pada satu tempat sahaja. Jangan bergantung hanya pada satu sumber sahaja. Sebabnya, kalau jadi apa-apa yang tak baik pada sumber tersebut, anda juga yang akan ditimpa […]

Read the full article →

Keistimewaan & Kelebihan Guna Autoresponder Emelmatik

April 10, 2014

Seperti yang saya pernah nyatakan dalam emel-emel sebelum ni, saya juga merupakan pengamal kaedah pemasaran emel untuk tujuan promosi secara online. Untuk pemasaran emel, memang tak lari daripada perlu gunakan sistem autoresponder. Saya kerap juga dapat pertanyaan, sistem autoresponder mana satu yang patut digunakan. Nak pakai Aweber atau Emelmatik? Soalan ni macam tak kena je. […]

Read the full article →

Cara Buat Pemasaran Emel Yang Melampau!

April 10, 2014

Memang dahsyat cara Internet Marketer ni buat marketing. Fuh Sila jangan tiru aksi ini. Ia hanya buatkan orang rasa menyampah dan rasa nak muntah tengok emel-emel promosi menerjah masuk ke dalam inbox tanpa henti. Dalam hari yang sama, dia hantar emel yang berbeza sebanyak 7 emel! Itu belum masuk waktu malam lagi. Malam nanti mungkin […]

Read the full article →

Langkah Mudah Buat Duit Dengan Affiliate Marketing

April 10, 2014

Dalam artikel ni saya tak akan cerita pasal teknik. Saya juga tak bercadang nak bincangkan mengenai strategi. Sebabnya, saya cuma nak kongsikan perkara-perkara yang basic sahaja mengenai affiliate marketing. Anggaplah post ini mengenai asas pemasaran affiliate yang anda perlu tahu. Tahun ni mungkin tahun ke enam atau tujuh saya buat duit dengan affiliate marketing. Mula […]

Read the full article →

Cara Kawal Kos Untuk Aweber & Getresponse

April 10, 2014

Secara umumnya, kos penggunaan untuk Aweber dan Getresponse adalah sekitar RM100 untuk sebulan. Dibawah ini ialah kos penggunaan untuk langganan Aweber. Cara pengiraannya ialah USD19 + USD10 = USD29 untuk mailing list sebesar 501 – 2,500 email. Kat bawah ni pulak adalah kos penggunaan untuk Getresponse. Kos penggunaan untuk getresponse pula ialah USD25 setiap bulan […]

Read the full article →

Prestasi AgenAffiliate.com Sehingga 01 April 2014

April 9, 2014

Seingat saya, ini merupakan kali pertama saya terima emel sebegini setakat beberapa bulan menjadi agen pemasaran untuk laman web agenaffiliate.com Produk yang di promosikan pulak ialah pakej latihan bekerja dari rumah. [klik sini] Seperti yang saya dah jangkakan, pencapaian saya kurang memberangsangkan dalam program affiliate ni.

Read the full article →

Strategi Pemasaran FB Group + Emel + Blog

April 9, 2014

Alhamdulilah, hari ini saya berkesempatan untuk kongsikan salah satu strategi pemasaran yang diilhamkan kepada saya menerusi blog ini. Strategi ini adalah hasil try and error, pemerhatian dan juga pembacaan dalam topik perniagaan dan pemasaran online. Semoga perkongsian ini bakal beri manfaat dan berguna untuk para pembaca dan pelawat blog ni. Jika anda merupakan pembeli bagi […]

Read the full article →
Page 100 of 112« First...102030...9899100101102...110...Last »