Bagaimana Cara Dapatkan Pembaca Blog Yang Ramai

March 9, 2014

Kalau kita ada blog, dah tentu kita nak ada ramai orang baca blog kita. Tak gitu? Melainkan kalau anda memang set blog anda kepada private dan memang tak nak orang lain baca blog anda. Walaubagaimanapun, lazimnya orang yang saya jumpa kebanyakkan yang ada blog sebab mereka nak buat marketing secara online. Jadi, mereka memang perlukan […]

Read the full article →

Boleh Ke Buat Duit Dengan Senarai Emel Yang Sedikit?

March 9, 2014

Boleh ke buat duit dengan saiz mailing list yang kecil? Berapa kecil? Sekitar 100 – 200 orang subscriber. Jawapan saya… Memang boleh dan saya sendiri pernah buat. Pada pendapat saya, semua Internet Marketer, yang sekarang ni mempunyai beribu-ribu senarai emel subscriber, semua mula dengan senarai emel subscriber yang kecil. Bermula dengan emel pertama dari subscriber […]

Read the full article →

Bekerja Sendiri lagi susah berbanding Makan Gaji?

March 9, 2014

Apa pendapat anda? Anda rasa bekerja sendiri lagi susah atau kerja makan gaji lebih susah? Andai kata kerja sendiri tu lebih susah, adakah bermakna kerja makan gaji tu lebih senang?   Tak semestinya… Setuju?   Kalau dulu saya ingatkan kerja dengan orang adalah kerja yang paling susah. Sikit-sikit nak kena report dekat boss dan paling […]

Read the full article →

Dapat RM15 Cash Rebate Dari AMEX

March 7, 2014

Saya tengah susah hati sekarang ni. Entah kat manalah saya letak kad AMEX ni. Lupa pulak. Cari dalam wallet tak jumpa, dalam kereta pun tak ada. (Harap-harap tak hilang) Cakap pasal AMEX ni, saya biasa guna untuk isi minyak di Petronas. Bukan tak ada cash, tapi sebab nak dapatkan benefit dia. Siang tadi dapat satu […]

Read the full article →

Adakah Beri Warranty Mampu Mempengaruhi Pelanggan Buat Keputusan Untuk Membeli?

March 6, 2014

Sebenarnya baru-baru ni saya ada masalah dengan bateri handphone Blackberry yang saya guna. Saya mula perasan sebulan kebelakangan ni bateri phone saya selalu buat masalah. Contohnya baru online FB tak sampai 15 minit, bateri dah mula drain. Lepas tu bila cas, tak sampai 15 minit dah penuh. Bila guna untuk BBM, Whatsapp dan sebagainya dia […]

Read the full article →

Jana Income Dari Page Facebook

February 28, 2014

Macam mana dari Facebook page boleh dapat income? Menarik kan persoalan ini… Hakikatnya daripada 13,589,520 pengguna akaun Facebook di Malaysia (seperti yang dilaporkan oleh laman web Internetworldstats, data bagi Dec 31, 2012) bukan semua yang ada akaun FB dapat buat income. Daripada yang berjaya buat income tu pulak, tak semua berjaya dapat income yang lumayan. […]

Read the full article →

Bekerja Dari Rumah Atau Berniaga Dari Rumah?

February 27, 2014

Jika diberi pilihan, mana satu yang anda akan pilih? Bekerja dari rumah atau nak berniaga dari rumah? Tiada jawapan yang betul ataupun salah. Anda bebas untuk buat pilihan.   Mana-mana satu yang anda pilih, pastikan ianya adalah yang TERBAIK buat anda. Pertimbangkan juga baik buruk yang mungkin berlaku dari setiap pilihan yang anda buat? Dah […]

Read the full article →

Pengalaman Bekerja Dari Rumah Menerusi Jobdirumah

February 27, 2014

Sebelum ini saya telah mencuba sendiri pengalaman bekerja dari rumah sebagai freelancer. Sebenarnya ada banyak laman web yang menawarkan peluang pekerjaan dari rumah, namun kita kena berhati-hati ketika hendak memilih. Kita sedia maklum, ada laman web yang menipu, dan ada juga laman web yang tak membayar ahlinya. Macam mana kita nak kenalpasti sama ada suatu […]

Read the full article →
Page 100 of 105« First...102030...9899100101102...Last »