Review Laman Web ToneXpress Untuk Kembangkan Bisnes Tone Excel

by sabree hussin on September 9, 2014

in Tune Talk Tone Excel

Dalam bisnes Tone Excel, anda sebenarnya bebas untuk memilih sama ada nak jalankan bisnes 100% secara online ataupun anda ingin memilih untuk jalankan secara offline.

Ramai yang merungut, komitmen kewangan semakin bertambah, dan duit selalu tak cukup. Ada ramai yang nak jana pendapatan tambahan, tetapi tak ada masa nak buat bisnes.

Bila saya offer peluang perniagaan dalam bisnes Tone Excel ini pula, alasan yang sama yang diberikan.

buku_panduan_bisnes_tone_excel

TAK ADA MASA.

Ok fine. Ni saya nak tanya…

1. Sejak bila anda perasan yang anda tak ada masa?

2. Adakah masalah tak ada masa ni selalu berlaku atau jarang-jarang?

3. Berapa kerap masalah tak ada masa ni berlaku?

4. Adakah masalah tak ada masa ni semakin pulih atau semakin melarat?

5. Ada tak tanda-tanda yang anda akan punya masa tambahan jika anda kekalkan gaya dan cara hidup sekarang?

6. Atau, anda sendiri rasa macam tak ada sebarang perubahan malahan makin hari makin sibuk?

Biar saya berterus teranglah ye. Kalau nak, saya pun boleh guna alasan TAK ADA MASA tu.

Bila orang cadangkan saya untuk buat affiliate marketing, saya boleh bagi alasan tak ada masa. Tapi, jangan haraplah saya nak dapat peluang dapat bayaran komisyen macam ni setiap bulan.

pembayaran_komisyen_affiliate

Bila orang beri saya galakkan untuk berblogging, saya pun boleh bagi alasan tak ada masa. Kalau saya layan sangat, alasan tak ada masa ni, agaknya sampai sekarang ni tak mungkin saya akan dapat merasa cek daripada Nuffnang.

bukti_income_nuffnang

Sama juga halnya dengan bisnes Tone Excel ni. Saya pun boleh beri alasan TAK ADA MASA… lalu saya teruskan buat kerja-kerja harian saya, yang mana pada hakikatnya, ia menjadikan saya semakin tak ada masa.

Apa taknya… dalam kerja-kerja harian yang saya lakukan, makin pandai dan mahir saya buat kerja, makin bertimbun kerja-kerja yang bos bagi.

Berbeza dengan bisnes Tone Excel yang saya lakukan sekarang ni. Makin banyak simkad yang berjaya saya jual, makin bertambah mudah kerja saya.

Sebabnya? Anda sendiri pun tahu, untuk setiap pengguna simkad Tone Excel yang berdaftar menerusi ID Penaja kita, kita akan dapat komisyen daripada nilai topup mereka selagi mana mereka masih lagi guna simkad tersebut.

Pada masa yang sama, kita juga akan sentiasa dapat sebahagian daripada komisyen topup rangkaian dibawah kita sehingga 3 level.

komisyen_tone_excel_Julai

Ya.

Memang ia kelihatan seperti MLM. Multi Level Marketing. Bila ia melibatkan MLM, saya ada dua pilihan, sama ada nak benci dan boikot konsep pemasaran seperti ini, atau turunkan ego dan start belajar daripada bahan-bahan rujukan mengenai sistem ini, dan mengapa ianya begitu berkuasa.

… apa yang paling penting, bagaimana konsep pemasaran ini dapat bantu saya untuk

1. Selesaikan hutang-hutang yang saya ada

2. Membantu saya untuk menambah aset

3. Bantu saya capai status bebas kewangan

Kadang-kadang saya pun tak faham, setengah orang ni, dia benci sangat dengan MLM. Seolah-olah MLM ni satu DOSA. Tapi anehnya, kebencian dia pada MLM, tidaklah sehebat kebencian dia terhadap dosa makan dan mengamalkan RIBA.

Orang yang sama, tak rasa apa-apa bila buat loan guna sistem kewangan konvensional. Orang yang sama ni, tak rasa apa-apa bila guna kad kredit yang memang amal riba. Tapi… bila kita buat MLM, sebagai satu usaha untuk bebaskan diri dari dosa RIBA, dia boleh pandang serong kat kita macam kita ni buat dosa besar.

Sebab tu… saya memang malas nak dengar sangat cakap orang. Lantaklah orang nak kata apa. At the end of the day, aku jugak yang kena bayar balik hutang-hutang yang bertimbun tu.

*

Pengenalan kepada Laman Web ToneXpress.com

Ramai jugak sebenarnya yang tertanya-tanya sama ada berkesan ke tidak nak gunakan servis daripada laman web seperti ini untuk bantu mereka mempromosikan bisnes Tone Excel.

review_laman_tonexpress

Sila klik: ToneXpress dot com

Pada saya, kita tak akan benar-benar tahu selagi kita tak cuba sendiri uji laman web tersebut.

Memandang info tentang laman web ini pun masih lagi kurang, jadi biarlah saya sendiri yang uji sama ada laman web ini berkesan atau tidak. Of course saya tak akan uji dengan cara membuta tuli. Sebelum saya setuju nak uji laman web ini, saya juga dah buat serba sedikit kajian.

Modal RM10 untuk jadi pengguna VIP

Laman web landing page ini BUKAN PERCUMA.

Jika anda berminat nak gunakan laman web ini sebagai laman web replika untuk anda mempromosikan bisnes Tone Excel anda, anda perlu siap sedia dengan modal sebanyak RM10.

Pada saya, RM10 ini masih lagi boleh dianggap sebagai MURAH. Sesetengah network atau team lain yang ada sediakan laman web replika, mereka tidak akan buka peluang kepada orang luar untuk gunakan web replika milik kumpulan mereka.

Kos RM10 ini masih lagi terlalu murah jika nak bandingkan dengan apa yang anda bakal perolehi, iaitu

1. Laman web promosi bisnes Tone Excel yang kelihatan profesional

2. Laman web dilengkapi dengan penerangan dalam bentuk video oleh Mazelan Abas

3. Copywriting dan content laman web yang bagus

4. Sistem pengurusan prospek automatik. Anda hanya perlu promosikan link sahaja

5. Layout juga agak menarik

6. Pemilihan imej dalam sales letter juga menarik

Pelbagaikan web untuk tujuan promosi

Kadang-kadang manusia ni memang cepat bosan bila asyik nampak laman web yang sama je.

Sama macam kita, kalau asyik tengok iklan yang sama setiap masa, kita pun akan mudah rasa bosan. Ada setengah tu hingga capai tahap loya bila asyik tengok iklan yang sama.

Atas sebab yang sama, saya juga menggunakan laman web replika yang pelbagai untuk tujuan pemasaran secara online. Ada laman web yang saya sediakan sendiri, ada juga laman web yang saya dapatkan dari upline saya.

Jika anda ada kemahiran untuk bina laman web anda sendiri, thats fine. Anda mungkin tak perlu gunakan servis dari laman ToneXpress ni. TETAPI… kalau anda memang tak pandai buat laman web, maka anda patut dapatkan servis ini.

Modalnya pun MURAH. Cuma RM10 sahaja…

Fungsi Laman Web ToneXpress

Apa yang penting, anda kena faham dulu apa sebenarnya fungsi laman web ToneXpress ni. Ia bukan semata-mata laman web replika biasa, sebabnya, pada masa yang sama, ianya turut menggabungkan fungsi buat duit tambahan kepada penggunanya.

Nak tau macam mana?

ToneXpress menggunakan konsep Sistem Pass Up. Dari segi pelan pemasaran, ia menggunakan konsep yang hampir sama seperti bisnes Tone Plus.

Sistem otomatik β€˜Auto Network’ ini memerlukan anda menaja
4 tajaan baru sahaja.

Tajaaan pertama, ketiga, kelima dan seterusnya akan dapat kat penaja. Tajaan kedua dan keempat akan diPASS UPkan kepada upline. Pasti ada yang berkata macam ni rugilah sebab dah penat-penat cari prospek akhirnya upline yang dapat.

Jangan terlampau cepat rasa kecewa dan lemah semangat sebab perkara yang sama akan berlaku pada tajaan-tajaan dibawah anda. Mereka juga akan PASS UP tajaan kedua dan keempat mereka. Jadi anda hanya hilang 2 tajaan tapi akan dapat tajaan PASS UP lebih ramai lagi dan ianya berterusan.

Berapa pula bonus jika berjaya menaja? Jika berjaya menaja ahli berbayar atau yang Upgrade VIP upline akan dibayar RM10 setiap tajaan. Inilah peluang terbaik pada mereka yg belum cukup modal untuk menyertai Toneexcel, buat penajaan di ToneXpress.com kumpul modal baru dapatkan simkad Toneexcel.

Untuk penerangan lanjut mengenai sistem Pass Up, baca di : Laman Web ToneXpress

Sistem Pass Up ini hanyalah fungsi tambahan yang terdapat pada laman web replika ini. Namun demikian, jika tiada sistem ini sekalipun, laman web ini masih lagi bertujuan untuk main peranan dalam mempromosikan bisnes Tone Excel anda.

Ia bukan sekadar fungsi yang sengaja diada-adakan untuk menggalakkan berlakunya money games.

Sesuai untuk bantu kumpul modal

Salah satu sebab kenapa prospek LAMBAT nak sertai Tone Excel ialah sebab modal.

Jadi, dengan adanya sistem ini, prospek dapat sertai dulu ToneXpress dengan modal serendah RM10 sahaja. Bantu admin untuk promosikan laman web ini dan anda akan dibayar apabila terdapat pengguna lain yang sertai ToneXpress menerusi link unik anda.

Ini pula adalah link unik saya

http://tonexpress.com/sabreehussin

Setiap kemasukkan ahli baru menerusi link unik tersebut, anda akan memperolehi imbuhan sebanyak RM10.

Ringkasnya, lagi banyak yang anda dapat, lagi besar potensi pendapatan anda.

Jadi, untuk orang baru, anda boleh gunakan pendapatan dari sini untuk dapatkan starter pack simkad anda.

Untuk yang dah jadi ahli, income dari sini anda boleh gunakan untuk simpan stok simkad.

… dan mana tahu, anda juga boleh upgrade kepada JC, SC atau Branch dengan sedikit modal yang anda perolehi dari cara ini.

Saya akan update semula dari masa ke masa, mengenai perkembangan dan progress saya sepanjang menggunakan servis ini. Jika anda dah nampak potensinya, anda boleh terus buat pendaftaran disini.

Layari laman web ToneXpress untuk dapatkan akaun anda sendiri dan mula jana pendapatan sampingan sekarang!

 

Be Sociable, Share!

{ 18 comments… read them below or add one }

Pokok Manggis Depan Rumah September 9, 2014 at 10:03 am

menarik buat bisnes macam ni.

Reply

sabree hussin September 9, 2014 at 10:35 am

Sebab memang menarik pun, kalau tak saya pun tak nak buat πŸ™‚

Reply

zulkefli September 9, 2014 at 10:50 am

bagaimana saya nak joint sadangkan saya buat perniagaan yang sama

Reply

sabree hussin September 9, 2014 at 10:54 am

Saya pun buat perniagaan yang sama. Jadi apa masalahnya? Laman web ini hanyalah tools untuk bantu buat marketing secara online, bukan nak suruh kita tukar bisnes atau tukar upline dan hal-hal yang sewaktu dengannya.

Reply

syah September 9, 2014 at 11:15 am

Maklumat yang menarik, penerangan yang jelas dan membantu saya untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan tonexpress.
Terima kasih dengan perkongsian ini.

Reply

sabree hussin September 9, 2014 at 11:21 am

Sama-sama tuan, cuba tuan kaji juga, manalah tahu tools ini dapat membantu tuan untuk kembangkan perniagaan tuan juga

Reply

blogger lelaki September 9, 2014 at 7:28 pm

orang yang suka cari peluang akan selalu untung

Reply

myrujukan September 10, 2014 at 11:50 am

Salam bro, saya pun buat tone excel jugak.

Eh bro, off topik jap, nak ajak join promosi ebook Panduan Asas Affiliate

Reply

sabree hussin September 10, 2014 at 2:04 pm

Ada review copy dak πŸ™‚

Reply

suri September 10, 2014 at 9:46 pm

kalau kita ada minat tentu kita akan ada masa untuk lakukannya.semoga berjaya

Reply

sabree hussin September 11, 2014 at 1:22 am

Terima kasih Suri πŸ™‚

Alang-alang dah komited nak buat benda ni, memang kena buat betul-betul πŸ™‚

Reply

Hafizul September 11, 2014 at 11:46 am

Ohhh dah ada laman baru ekk..lama benar tak login ni..

Reply

sabree hussin September 11, 2014 at 11:58 am

Laman web baru ni milik orang persendirian. Bukan dari HQ atau mana-mana hhe

Reply

Mohd Salahuddin October 21, 2014 at 11:54 am

laman web tonexpress ni tak curi downline…tak curi network ….tak payah daftar semula….malah berpotensi menambah rangkaian kita lagi.

Reply

sabree hussin October 21, 2014 at 9:27 pm

Bukan sahaja berpotensi menambah rangkaian, malah berpotensi untuk dapat sim kad TE dengan modal serendah RM10 sahaja

Reply

Amir Abdullah Tone Excel October 28, 2014 at 12:22 pm

Salam tuan Sabree

Tuan dah buat keputusan yang tepat dengan menggunakan ToneXpress. Saya mula guna sistem ToneXpress ni semasa rasa giveup tak dapat tarik downline. Bila start guna TX ni, rasa macam terhanyut dengan sistem dia. Saya dah tak guna lagi laman web yang saya buat sendiri (yang comot – saya amatur), malah domain xcell.biz saya pun saya dah redirect ke TX. Hasil sangat memberansangkan. Kalau tuan tengok kat ToneXpress, nama saya ada di tempat ke-14 dalam top sponsor (zilelsaif).

Kalau diikutkan ramai downline saya dalam TX adalah ahli2 TE sedia ada tapi saya tak rasa rugi taja diorang kerana dapat komisyen RM10 dan passup 2 orang dari setiap drp mereka.

πŸ˜€

Reply

Suthakhar November 2, 2017 at 4:29 pm

Hi Bro,
Saya dah pun jadi ahli Tone excel. Saya nak pakai guna tools saudara je. Macam mana? Bayar RM10 je ke? Lepas tu?

Reply

sabree hussin November 7, 2017 at 9:42 pm

Hi, lepas tu bacalah tentang program ni dan fahamkan. Ataupun baca dulu bagi faham, kemudian baru join. Mana-mana satu la.

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: