Kekurangan dan kelemahan yang perlu anda atasi jika ingin bekerja dari rumah

November 3, 2015

Kalau sebelum ni kita ada bincangkan tentang perkara-perkara yang BEST bila bekerja dari rumah, kali ini saya nak tarik perhatian anda untuk meneliti beberapa perkara yang anda mungkin akan lalui jika memilih untuk bekerja dari rumah.   Saya percaya, perkara yang tak berapa best pun anda kena tahu jugak kalau memilih untuk jadikan kerja dari […]

Read the full article →

Apa yang BEST dengan bekerja dari rumah?

November 2, 2015

Apa yang menarik dan seronoknya dengan bekerja dari rumah?   Sebelum anda buat keputusan sama ada nak bekerja dari rumah, atau lebih baik anda teruskan sahaja bekerja dengan majikan anda di pejabat, ada baiknya anda luangkan sedikit je masa untuk baca apa yang saya kongsikan ni. Siapa tahu, mungkin kat sini nanti ada satu atau […]

Read the full article →

Realiti kehidupan apabila bekerja dari rumah

November 1, 2015

“Apa yang seronoknya dengan bekerja dari rumah?”   Bekerja dari rumah sebenarnya bukanlah pilihan PERTAMA mahupun matlamat UTAMA saya. Tidak. Seperti kebanyakkan orang lain, saya juga bermula dengan bekerja dengan orang lain dan bekerja di syarikat swasta. Tak pernah pun sebenarnya saya masukkan dalam catatan matlamat dan impian saya untuk jadi seorang freelancer yang bekerja […]

Read the full article →

Bisnes Emas PowerGold – Suatu Permulaan Perniagaan Emas!

October 31, 2015

Bismillahir Rohmaanir Rohim   Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. Alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi, kerana dengan limpah kurniaNya, pada hari ini saya dibukakan dan dipermudahkan jalan untuk sertai syarikat POWERGOLD DOT BIZ SDN BHD ( REG NO: 1036711-K ).   Untuk sertai syarikat PowerGold dot biz sdn bhd sebagai ahli, sebenarnya […]

Read the full article →

Komisyen Affiliate Live Streaming Profit Oktober 2015

October 31, 2015

Sebelum bulan Oktober 2015 melabuhkan tirainya dan pergi meninggalkan kita semua buat selamanya, rupanya ada satu berita gembira yang disampaikan.   Ya berita ini adalah berita yang cukup menggembirakan untuk saya.   Ini adalah komisyen affiliate yang terakhir yang saya terima untuk bulan Oktober 2015. Kali ini, disumbangkan oleh laman web Panduan Buat Duit Dengan […]

Read the full article →

Peluang bekerja dari rumah sebagai seorang translator atau penterjemah online kini dibuka

October 30, 2015

“Adakah anda menguasai lebih dari satu bahasa?”   Jika jawapan anda adalah YA, anda mungkin ingin mencuba untuk memanfaatkan kemahiran dan penguasaan anda terhadap bahasa tersebut dengan menawarkan perkhidmatan sebagai seorang penterjemah atau lebih dikenali sebagai seorang translator!   Dapatkan akaun Exclusive Membership anda sebagai seorang Online Translator disini.   Adakah kerjaya sebagai seorang translator […]

Read the full article →

Buat duit dengan menjadi seorang penulis bebas

October 29, 2015

“Tahukah anda, dengan menulis anda sebenarnya boleh hasilkan pendapatan yang lumayan?”   Berapa lumayan? Itu soalan yang kita nak tau.   Hmm… kalau disukat dalam matawang kita iaitu RM, saya boleh katakan yang anda berupaya untuk menerima bayaran dari serendah RM0.01 sehinggalah sebanyak RM1,000 (atau mungkin lebih tinggi dari itu) untuk hasil kerja-kerja penulisan anda. […]

Read the full article →

Jobdirumah: “Kenapa saya suka menulis tentang Jobdirumah?”

October 28, 2015

Topik mengenai Jobdirumah adalah merupakan topik yang paling kerap saya bincangkan dalam blog ni. Kalau yang tak tau, mungkin akan beranggapan yang saya ni hanya menulis tentang satu jenama sahaja dalam blog ni… which is jenama Jobdirumah.com   “Apa yang istimewa sangat dengan Jodirumah ni sampaikan saya kerap sangat menulis pasal jobdirumah?” Saya harap saya […]

Read the full article →
Page 50 of 108« First...102030...4849505152...607080...Last »