Komisyen Affiliate Bisnes Printing Tanpa Modal Oktober 2015

October 25, 2015

Apakah perkara lazim yang menghalang seseorang usahawan atau bakal usahawan untuk memulakan sesebuah perniagaan?   Daripada persoalan ini, mungkin kita akan dengar feedback seperti tak ada masa, tak ada kepakaran, tak ada modal, tak ada peralatan yang sesuai dan sebagainya.   Adakah ini semua memang merupakan sebab-sebab yang VALID ataupun sekadar ALASAN untuk tidak memulakan […]

Read the full article →

Kelebihan memiliki dan menggunakan kad kredit

October 24, 2015

Memiliki kad kredit ada BANYAK kelebihannya. Namun, bukan bermakna semua orang patut memiliki kad kredit. Ada orang, hidupnya lebih baik tanpa ada kad kredit daripada ada kad kredit.   Jika kita jadi terlalu bergantung pada kad kredit, ia juga bukan satu petanda yang baik. Secara tak langsung, kebergantungan yang terlalu tinggi terhadap kad kredit sebenarnya […]

Read the full article →

10 sebab kenapa anda akan gagal buat duit walaupun sudah join Jobdirumah

October 23, 2015

Kalau anda menyangka, semua orang yang dah join Jobdirumah akan berjaya buat duit… ANDA SILAP!    Bukan semua orang akan berjaya buat duit walaupun setelah mendapat bantuan dan belajar menerusi manual dan tutorial yang disediakan oleh pihak Jobdirumah. Apa yang membezakan antara orang yang berjaya buat duit dengan yang gagal buat duit ialah satu perkara […]

Read the full article →

Masalah bila berniaga di Facebook

October 22, 2015

Berniaga di Facebook tidaklah semudah mana. Ada ketikanya kita terpaksa berhadapan juga dengan pelbagai cabaran.   Jadi kali ini saya akan kongsikan antara cabaran-cabaran yang mungkin anda akan hadapi dan serba sedikit tips untuk mengatasinya.   FB Fan page kena unpublished  Ini adalah page yang saya gunakan untuk mempromosikan program buat duit dengan live streaming. […]

Read the full article →

Penyapu ajaib Swivel Sweeper memudahkan kerja-kerja menyapu

October 21, 2015

Orang lelaki ni memang tak berapa suka kalau kena buat kerja-kerja menyapu ni. Antara menyapu dengan vacuum, lebih baik vacuum. Tapi, tak semua tempat sesuai untuk kita guna vacuum. Itu yang pasti.   Saya sendiri, disebabkan ada masalah resdung, memang akan selalu bersin bila menyapu. Hidung saya memang sangat sensitif dengan habuk-habuk yang berterbangan tu. […]

Read the full article →

Apa beza antara Local Manufacturer Warranty dengan Seller Warranty?

October 21, 2015

Jika anda membeli perkakasan elektrik ataupun membeli peranti seperti smartphone, laptop, komputer dan sebagainya, saya percaya anda juga akan temui istilah “local manufacturer Warranty” dan adakalanya produk yang dibeli tidak dinyatakan sama ada mempunyai warranty ataupun tidak.   Dalam kes tertentu, kita tahu sesuatu produk tersebut ada warranty daripada mulut peniaga itu sendiri. Warranty seperti […]

Read the full article →

Panduan buat duit dengan Affiliate untuk orang yang baru bermula

October 21, 2015

Soalan: Salam… kalau saya baru nak berjinak-jinak dengan affiliate, ebook apa terbaik boleh beli? Sebab kat pasaran ada banyak pilihan…   Ada ke ebook yang TERBAIK? Wujud ke ebook sedemikian? Jom kita bincangkan topik ini secara ilmiah. In Shaa Allah, saya akan bawakan beberapa contoh ataupun produk-produk yang mengajar tentang affiliate dalam pos ini.   […]

Read the full article →

Berapa kos permulaan untuk buka kedai runcit?

October 21, 2015

Soalan: Assalamualaikum. Saya nak tanya, berapa kos buka kedai runcit untuk permulaan? Saya sekarang memang bekerja, tapi saya tak mungkin kerja sehingga tua makan gaji. Jadi, saya kene improve diri saya untuk buka bisnes. Lagi pun, memang impian saya. Cuma saya tak ade guide dari sape-sape. Harap Encik sabree dapat membantu. ni nombor whatsapp sy […]

Read the full article →
Page 50 of 107« First...102030...4849505152...607080...Last »