Terima kasih Puan N sebab hadiahkan simkad OneXOX

November 26, 2015

Simkad OneXOX.   Kenapa saya perlu tambahkan lagi simkad yang saya miliki, sedangkan pada waktu ni, saya dah ada macam-macam simkad?! Simkad Tone Excel yang masih lagi aktif je saya ada dua. Simkad Best Mobile saya masih ada satu (tak termasuk yang belum diaktifkan), dan sekarang ni, saya dapat lagi simkad tambahan dengan OneXOX.   […]

Read the full article →

Pengkalan Balak sebagai destinasi percutian pilihan apabila ke Melaka

November 23, 2015

Seingat saya, kali pertama saya berkunjung ke Pengkalan Balak, Melaka adalah sekitar awal tahun 90an. Waktu tu, saya masih bersekolah rendah kalau tak silap. Itupun pergi sebab ikut family day tempat kerja kakak saya.   Kemudian, pada tahun 2006 saya diterima masuk untuk menyambung pengajian ke Kolej Matrikulasi Melaka, Londang, Masjid Tanah. Sepanjang belajar kat […]

Read the full article →

Ada yang kata Jobdirumah ni scam, tetapi…

November 21, 2015

Baru-baru ni, saya ada tulis sebuah artikel yang berjudul “Jobdirumah SCAM! Kenapa orang kata Jobdirumah ni scam? Ini penjelasannya…”   Siap je artikel tu, saya meneruskan pencarian maklumat tambahan di Google. Manalah tau kalau-kalau saya ada terlepas pandang, atau mungkin ada beberapa blog yang pernah menulis tentang Jobdirumah dan membincangkan tentang perkara yang sama iaitu […]

Read the full article →

Jobdirumah SCAM! Kenapa orang kata Jobdirumah ni scam? Ini penjelasannya…

November 20, 2015

“Saya nak try Jobdirumah, tapi masih was-was. Macam mana ya? Ada sesiapa yang boleh bantu saya? Saya juga nak tau, sama ada jobdirumah ni ok ke tak? Kalau ada sesiapa yang pernah try benda ni, boleh tolong guide saya? Saya takut kena scam atau terjoin program yang menipu!”   Lalu saya pun terus ke laman […]

Read the full article →

Tips kerjaya untuk pelajar lepasan SPM yang ingin bekerja selepas habis sekolah

November 19, 2015

Apa anda nak buat selepas habis SPM? Sambil tunggu keputusan SPM keluar tu, bagaimana anda isikan masa lapang agaknya ya?   Jika jawapan yang anda berikan ialah “Aku nak kerja sementara tunggu keputusan SPM”, perkongsian ini adalah untuk anda!   Kisah saya.   Saya bukannya datang dari keluarga yang senang ataupun keluarga yang kaya. Saya […]

Read the full article →

3 Sebab kenapa anda perlu menceburi bisnes aiskrim

November 18, 2015

Sebut sahaja ais krim, pasti setiap orang mempunyai gambaran yang berbeza-beza.   Maklum sahajalah, kat Malaysia ni sahaja ada pelbagai jenis ais krim. Ada ais krim potong, ais krim goyang, ais krim colek, ais krim cup, ais krim 1 Malaysia dan macam-macam lagilah, Ini belum ambil kira lagi ais krim yang idea asal datangnya dari […]

Read the full article →

Bekerja dari rumah sebagai Online Travel Agent

November 17, 2015

Macam mana nak buat duit sebagai travel agent? Kalau boleh nak bekerja dari rumah je. Tak nak susah-susah nak kena sediakan ofis, bukak booth dan layan pelanggan yang macam-macam ragam tu.   Memang ada cara. Jawapannya ialah dengan mendaftar sebagai online travel agent. Ok…   Zaman sekarang ni, kalau nak pergi bercuti, adakah anda akan […]

Read the full article →

Komisyen dari Lazada sebagai pembakar semangat!

November 16, 2015

Untuk bulan November ni, Lazada tengah jalankan promosi besar-besaran dengan menawarkan diskaun sehingga 95% untuk banyak produk-produk terpilih. Ada banyak sangat produk yang dijual dengan harga diskaun. Terlalu banyak sampaikan saya nak senaraikan satu per satu pun tak terbuat rasanya. Ada baiknya, anda terus ke laman web Lazada ni.   Jadi nasihat saya, jika anda […]

Read the full article →
Page 50 of 111« First...102030...4849505152...607080...Last »