Panduan Bisnes Bakeri – Bukan sekadar buku resipi buat kek dan pastri biasa

by sabree hussin on May 18, 2018

in Idea Bisnes

Kalau anda mencari buku resipi, atau koleksi resipi untuk buat kek, muffin, biskut raya, manisan dan sebagainya, bagi tujuan makan sendiri, saya rasa panduan ini mungkin bukan panduan yang tepat untuk anda.

 

Dekat luar sana, ada banyak buku koleksi resipi yang anda boleh dapatkan. Misalnya baru-baru ini, saya ada jumpa buku resipi berjudul 100 Resipi Kek, Biskut, Manisan dan Kudapan.

koleksi-resipi-kek

Buku ini boleh diperolehi dari laman web bookcafe disini.

 

Orang yang nak baca ebook panduan bisnes bakeri ini, dia ada misi dan matlamat yang lebih besar. Ya, dia nak menceburi bidang perniagaan makanan.

panduan-perniagaan-bakeri-dari-rumah

Panduan Bisnes Bakeri ini, merupakan panduan paling TEPAT jika anda minat dalam bidang pembuatan produk-produk pastri dan bercita-cita nak membuka perniagaan atau kedai kek anda sendiri.

Anda boleh muat turun disini

 

Untuk permulaan, anda tak perlu nak ambil risiko yang begitu besar, dengan terus menyewa premis perniagaan, membeli peralatan untuk buat kek yang mahal-mahal tu. Sebaliknya, anda boleh mula dengan apa yang anda dah ada dalam tangan.

 

Cuba tengok dapur rumah anda.

 

Besar kemungkinan, segala yang anda perlukan, untuk buat kek, muffin dan sebagainya, memang dah sedia ada dirumah anda. Kalau ada peralatan yang masih belum ada sekalipun, ianya mungkin tak sebanyak mana.

Baca juga: Bisnes yang boleh dimulakan dari dapur rumah anda

 

Usah biarkan cita-cita dan angan-angan anda, untuk jadi usahawan bakeri dan pastri terpadam begitu sahaja. Kalau tak tau jalan, panduan ini ada jawapannya.

 

Cuma kalau nak rujuk panduan ni, kenalah sediakan sedikit pengerasnya. Alah… last saya semak, bayarannya cuma RM30 sahaja.

 

Ibarat macam anda bayar yuran komitmen untuk belajar. Bukan tak boleh penulis ebook ini bagi free, cuma faham-faham sajalah… benda free ni kadang agak sukar untuk dihargai.

 

Bimbang nanti, cuma simpan dalam hard disk, tapi isinya langsung tak dipraktikkan. At least bila kena beli panduan ini, anda akan rasa ada dorongan untuk cepat-cepat praktikkan.

 

Kalau tak dapat jadi usahawan jutawan sekalipun, setidak-tidaknya pasti boleh balik modal untuk download ebook tu.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: