Homestay Solehah Dungun – Destinasi Penginapan PILIHAN Di Dungun

by sabree hussin on March 3, 2015

in Tempat Penginapan

Adakah anda atau sesiapa yang anda kenal sedang mencari tempat untuk menginap sama ada hotel ataupun homestay di sekitar Dungun?

Berikan saya 3 minit sahaja.

Biar saya bantu anda buat pemilihan. Manalah tahu, dengan ini anda dah tak perlu lagi bazirkan masa anda untuk melihat satu per satu senarai homestay di Dungun yang mungkin ada berpuluh-puluh list banyaknya.

Saya perkenalkan…

Homestay Solehah Dungun

 

Terdapat 3 pilihan homestay yang anda boleh pilih, dan setiap satu pastinya mempunyai kelebihan yang tersendiri.

 

1) Homestay Solehah I

homestay_dungun_tepi_pantai

Homestay Solehah I atau turut dikenali dengan nama Homestay Solehah Beach View adalah unit rumah teres 3 bilik 2 bilik air.

1) Bilik tidur utama ( katil queen lengkap bercadar penghawa dingin almari pakaian  dan lampu )

2) Bilik tidur kedua ( katil queen lengkap +1 katil bujang 2 tingkat (dengan xtra tilam bujang) bercadar kipas dan lampu )

3) Bilik tidur ketiga dan  ( katil queen lengkap bercadar kipas dan lampu )

bilik_homestay_dungun

4) Ruang makan ( meja dan kerusi makan )

5) 2 buah bilik air

6) Dapur dan Kelengkapan memasak.

 

2) Homestay Solehah II

homestay_dungun_murah

 

Homestay Solehah II adalah unit rumah Semi D 4 bilik 2 bilik air.

1) Bilik tidur utama ( katil queen lengkap bercadar penghawa dingin almari pakaian serta meja solek kipas dan lampu )

homestay_selesa_dungun

2) Bilik tidur kedua ( 3 KATIL BUJANG)

3) Bilik tidur ketiga dan keempat ( katil queen lengkap bercadar kipas dan lampu )

4) Ruang makan ( meja dan kerusi makan )

5) 2 buah bilik air

6) Dapur dan Kelengkapan memasak.

 

3) Homestay Solehah III

homestay_murah_dungun

 

Homestay Solehah III adalah unit rumah Semi D 4 bilik 2 bilik air.

1) Bilik tidur utama ( katil queen lengkap bercadar penghawa dingin almari pakaian serta meja solek kipas dan lampu )

homestay_murah_dungun

2) Bilik tidur kedua ( katil queen lengkap bercadar kipas dan lampu )

3) Bilik tidur ketiga dan keempat ( katil queen lengkap bercadar kipas dan lampu )

4) Ruang makan ( meja dan kerusi makan )

5) 2 buah bilik air

6) Dapur dan Kelengkapan memasak.

pandangan_dapur_homestay_solehah_dungun

 

.

..

Pada waktu catatan ini saya tulis, Solehah Group Homestay memiliki 3 buah homestay yang anda boleh sewa dengan kadar harga yang amat berpatutan. Walaubagaimanapun, pihak pengurusan Solehah Group Homestay turut menjalinkan kerjasama dengan lain-lain homestay disekitarnya. Ini menjadikan, dalam satu-satu masa, terdapat 7 homestay yang anda boleh sewa.

Jadi, sekiranya anda membawa rombongan yang ramai, anda tak perlu bersusah payah untuk berurusan dengan dua atau tiga pengendali homestay di Dungun.

tempat_letak_kenderaan_homestay_dungun

Ya

Parking untuk bas juga disediakan. Datanglah ke Homestay Solehah Dungun 🙂

.

..

5 sebab kenapa anda MESTI PILIH Homestay Solehah Dungun sekiranya anda ingin mencari tempat penginapan di Dungun

Ya.

Saya pasti, sepanjang pencarian yang anda lakukan di Internet, pastinya anda menemui pelbagai pilihan homestay yang terdapat di Dungun. Jika ini adalah kali pertama anda datang ke Dungun, pasti ianya agak menyukarkan anda untuk buat pilihan, betul kan?

Jadi, saya akan berikan anda 5 sebab kenapa anda patut pilih Homestay Solehah sebagai tempat penginapan anda.

.

..

1) Faktor Keselamatan

Tak ada siapa yang mahukan percutian atau lawatan anda ke Dungun menjadi satu pengalaman yang tak best. Atas sebab itu, saya letakkan faktor keselamatan sebagai prioriti.

Kawasan kejiranan.

Homestay Solehah Dungun terletak dikawasan kejiranan keluarga Muslim.

 

2) Kondisi rumah yang masih baru dan selesa

Homestay Solehah II & III baru dibeli pada tahun 2014. Jadi, keadaan rumah sememangnya dalam keadaan yang selesa.

 

3) Kemudahan tempat letak kenderaan yang luas dan selamat

Tak perlu risau jika anda datang dengan satu rombongan yang besar, sebabnya tempat letak kereta pastinya mencukupi untuk kumpulan anda.

 

4) Lokasi rumah berdekatan dengan pantai

Untuk rumah kategori semi-D, jaraknya dengan Pantai Sura Dungun ialah kira-kira 100 meter, manakala bagi Homestay Solehah Beach View (I) jaraknya adalah kira-kira 20 meter sahaja.

Jadi, anda boleh menikmati pemandangan dan panorama kawasan pantai ketika anda menginap disini.

 

5) Lokasi rumah yang STRATEGIK

Ini juga sebab yang penting kenapa anda patut menginap di sini. Untuk makluman anda, homestay ini amat berdekatan dengan

a. MASJID/SK SURA/KLINIK KESIHATAN = 3 MINIT

b. SM SAINS DUNGUN = 3 MINIT

c. UiTM = 5 MINIT

d. POLITEKNIK = 5 MINIT

e. BANDAR DUNGUN = 5 MINIT

f. SM IMTIAZ DUNGUN/SM TEKNIK = 5 MINIT

g. KEDAI MAKAN, MEDAN IKAN BAKAR, BANK, PETROL

.

..

Istimewa buat pembaca dan pelawat blog saya.

Saya nak bocorkan satu rahsia. Sebenarnya, sebelum saya hasilkan artikel ni, saya ada berbincang dengan pemilik Homestay Solehah Dungun ni.

Ehem nak tau apa yang kami bincangkan?

Special untuk pembaca dan pelawat blog ni, yang bakal berkunjung ke Homestay Solehah Dungun nanti, jangan lupa untuk bagitahu pengurusan rumah yang anda tahu tentang homestay tu menerusi blog saya.

Manalah tau ada “mystery gift” untuk anda.

Nak tau apa dia “mystery gift” tu? Ala… tak misteri la kalau saya bagitahu. Jadi, sekiranya anda bakal ke Dungun dan ingin menginap di Homestay Solehah Dungun ni, anda boleh berhubung dengan

Puan Nor ditalian 013-9326751 / 013-7686751

Boleh juga ke laman web rasmi di http://www.homestaysolehahdungun.com/

Boleh juga like FB Homestay Dungun [klik sini]

 

…dan sebelum berpisah, saya nak ucapkan, “Selamat datang ke Dungun”

 

 

Be Sociable, Share!

{ 11 comments… read them below or add one }

azimah mohd zainuddin March 4, 2015 at 9:30 am

menginap di homestay lagi murah berbandng di hotel. Perbelanjaan pun jimat coz boleh masak sendiri

Reply

sabree hussin March 5, 2015 at 5:56 pm

Betul tu, sekarang ni kalau saya pergi mana-mana dan bawak family, memang homestay la yang kami cari. Kalau cuma datang berdua, duk kat hotel je la nampaknya

Reply

blogger lelaki March 5, 2015 at 9:53 pm

jika melibatkan ahli keluarga yang ramai..homestay adalah pilhan terbaik untuk jimatkan kos

Reply

sabree hussin March 8, 2015 at 7:37 am

Jimat kos, selesa dan selamat! Kalau hotel ni masalah dia ialah tempat parking tak ada, dan rasa tak secure. Kalau sewa homestay, ada tempat parking dia. hati pun tenang

Reply

Suriya March 6, 2015 at 4:30 pm

wah nampak bersih dan cantik, kalau datang beramai2 memnag homestaylah pilihan terbaik

Reply

sabree hussin March 8, 2015 at 7:36 am

Rumah ni pun baru lagi Suriya, memang selesa kalau menginap kat sini

Reply

titan March 8, 2015 at 1:29 am

hang punya ka homestay ni?

Reply

sabree hussin March 8, 2015 at 7:36 am

Bukan aku punya, ni klien aku punya homestay. Nanti hang mai Dungun, singgah naa…

Reply

Noriza Rahman March 12, 2015 at 7:51 am

Sangat strategik dan berdekatan dengan UiTM tempat adik saya belajar, maka boleh la dipertimbangkan kalau nak ke DUNGUN nanti

Reply

Abahomestay Shah Alam Ahnaf September 23, 2015 at 6:43 am

satu perkongsian menarik mengenai homestay dari tuan Sabree Hussin. Memang banyak homestay sekarang ini tumbuh seperti cendawan. Ini menggalakan pelancongan dalam negeri.

Reply

Mus September 23, 2015 at 11:32 am

kena bookmark artikel ni.. berguna kalau nak ke dungun

Reply

Leave a Comment

{ 5 trackbacks }

Previous post:

Next post: