Pekerjaan kedua bagi menampung kos sara hidup yang makin mahal

by sabree hussin on January 17, 2016

in Sketsa Hidup

“Adakah perniagaan dan pemasaran internet adalah jalan keluar untuk mereka yang memerlukan pekerjaan kedua bagi menampung kos sara hidup yang makin mahal?”

 

Kos hidup kita kat Malaysia makin MAHAL sekarang ni. Tahun lepas, macam-macam benda dah naik harga. Termasuk juga kos untuk pengangkutan awam, tol dan sebagainya. Gone were the days that we can say “kalau nak murah, nak jimat naik la public transport“.

 

Agaknya, kenapa ya ramai orang Bangladesh, Vietnam, Nepal, Indonesia, Filipina dan lain-lain lagi datang ke Malaysia untuk bekerja? Apakah kat tempat mereka dah kehabisan sumber pekerjaan?

 

Atau mungkin ke sebab kos hidup di negara mereka dah jadi terlalu MAHAL jika nak dibandingkan dengan pekerjaan yang mereka lakukan seharian? Sampai mendesak mereka untuk tinggalkan negara sendiri dan berhijrah ke negara jiran?

 

Adakah satu masa nanti, kita juga akan “dipaksa” untuk melalui pengalaman yang sama?

 

Kemudian saya terfikirkan tentang perniagaan dan pemasaran internet. Mampukah kerjaya dalam bidang ini menyelamatkan kita daripada terpaksa berhijrah dan keluar dari negara sendiri?

 

Kalau jawapannya ialah YA, adakah penduduk di negara-negara yang saya sebutkan ni tak pernah dengar tentang kuasa internet yang mampu untuk berikan mereka peluang untuk buat dua atau tiga kerja dalam satu masa.

 

Kalau bercakap dari segi potensi, memanglah peluang untuk jana pendapatan yang lumayan memang ada jika kita betul-betul menggunakan kaedah yang sesuai untuk memasarkan sesuatu produk ataupun perkhidmatan secara dalam talian sahaja.

 

Tak ada produk yang boleh dipasarkan? Tak ada masalah.

revoflex_extreme

Ini produk yang saya sedang promosikan sekarang ni. Nama produk ni ialah Revoflex Extreme Set. Saya jadi minat nak kongsikan tentang kelebihan produk ni selepas isteri saya beli produk ni di Lazada. Anda boleh klik sini jika nak lihat tawaran harga di lazada.

 

Khusus buat mereka yang sukakan alat-alat bantu senaman yang ringkas, mudah dan seronok dilakukan hanya dari rumah, boleh gunakan Revoflex Extreme Set ini. Ada lebih 40 jenis senaman yang boleh dilakukan bila ada alat ni.

 

Pada asasnya, bahagian sasaran adalah seperti di bahagian peha, pinggul, perut dan upper body.

 

Kuasa untuk cipta perubahan dan jana kekayaan dah lama ada dalam genggaman kita. Setiap hari kita mempunyai akses kepada kelebihan tersebut, namun entah berapa ramai yang betul-betul manfaatkannya.

 

Saya harap kita semua tak perlu begitu terlalu bersusah payah untuk cari duit dan buat macam-macam kerja. Itu doa dan harapan saya.

 

Oh jika anda masih tak dapat apa yang saya cuba sampaikan, sebenarnya saya sedang bercerita tentang bekerja sebagai ejen affiliate. Anda boleh mendaftar sebagai ejen affiliate dengan pihak Lazada dan mula mempromosikan produk-produk di lazada. Boleh layari laman web lazada dengan menekan klik disini.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: