Buat duit dengan Dropship: Panduan menjana pendapatan dengan dropship

by sabree hussin on May 31, 2016

in Bisnes Dropship

Bagaimana nak buat duit di internet dengan menggunakan konsep perniagaan dropship? Ada yang masih belum tahu caranya, dan minat nak belajar ke?

 

Boleh. Jom belajar. Sebelum tu, kena sediakan pengerasnya. Tak mahal pun. RM10 sahaja.  Anda boleh klik link ini untuk buat tempahan dan semak harga.

 

Buat-Duit-Dropship-panduan-menjana-pendapatan-dengan-dropshipApa yang anda akan dapat dengan RM10 tu? Ini dia yang anda akan dapat…

 

Sebuah panduan, yang anda boleh jadikan rujukan yang akan mengajar anda cara-cara untuk mengendalikan perniagaan menggunakan konsep dropship.

 

Konsep buat duit dengan dropship ni, seperti yang ramai sedia maklum, adalah konsep perniagaan tanpa modal dan tanpa perlu menyimpan stok.

 

Dalam bisnes dropship, modal utama kita hanyalah gambar produk dan ayat-ayat promosi tentang sesuatu produk yang ingin kita jual. Sebagai contoh, kalau pada waktu ini, anda ingin mendapatkan pembeli untuk produk Apple iPhone Refurbished set, apa yang anda perlukan adalah gambar produk, dan juga deskripsi mengenai produk. Itu sahaja.

 

Sekiranya anda berjaya mendapatkan prospek yang berminat untuk menjadi pembeli, prospek tersebut akan membuat bayaran kepada anda, lalu dengan duit yang prospek bayar tu tadi, anda buat pembelian kepada pihak pembekal. Seterusnya, pembekal yang akan uruskan penghantaran produk tersebut kepada pembeli yang berurusan dengan anda itu tadi.

 

Apa yang anda akan pelajari menerusi panduan ni. Mari kita lihat antara kandungan yang dimuatkan dalam buku Buat duit dengan Dropship: Panduan menjana pendapatan dengan dropship ini.

 

Isi Kandungan

Prakata
Pengenalan
9/10 rezeki datangnya daripada perniagaan
Apa itu Dropship?

 

1. Kelebihan & Kekurangan Dropship
Kelebihan Dropship
Kekurangan Dropship

 

2. Bagaimana Sistem Dropship Beroperasi? 

Langkah 1: Pelanggan membuat pembelian secara online
Langkah 2: Ejen dropship membuat pesanan kepada pembekal
Langkah 3: Pembekal membungkus produk dan mengirimnya kepada pelanggan
Langkah 4: Ejen dropship memaklumkan kepada pelanggan mengenai kiriman produk


3. Bagaimana Memilih Produk yang sesuai hendak dijual

Google trends
Tahap persaingan
Contoh
Harga produk adakah berpatutan?
Pilihan: Adakah kepelbagaian aksesori
Berat produk: Adakah mengirimnya mudah?
Trend Semasa: Adakah kadar Turn-Over rendah?
Produk sukar didapati di kedai biasa

 

4. Bagaimana mencari pembekal yang baik ?

Lokasi pembekal di pusat bandar
Boleh mengambil pesanan melalui emel
Pekerja yang cekap dan fokus industri
Tenaga sokongan yang berdedikasi
Sistem yang teratur dan efisien
Melabur dalam teknologi

 

5. Bagaimana menjayakan jualan produk kita 

Tambah nilai pada produk tanpa kos tambahan
Tambah nilai pada perniagaan dropship kita
Pamerkan daya yang kreatif lagi inovatif

 

6. Mengapa pentingnya khidmat pelanggan

Senario 1
Senario 2
Apakah maksud khidmat pelanggan

 

7. Bagaimana menentukan platform mana yang hendak digunakan

 

8. Sudah bersedia hendak bermula: Apakah komitmen yang diperlukan?

Melabur masa
Melabur wang

 

9. Strategi pengurusan

Sekiranya pembekal tersilap menghantar pesanan
Senario
Akui kesilapan
Tebus kesilapan terhadap pelanggan
Pastikan pihak pembekal menanggung kos pemulangan dan penghantaran semula produk
Penting
Mengurus inventori dan pelbagai pembekal
Ambil produk yang sama daripada beberapa pembekal
Pilihlah produk yang hendak dijual secara bijak
Periksa sama ada stok produk masih ada ataupun tidak
Mengendalikan pesanan produk yang kehabisan stok
Cara berhubung

 

Berusaha dan terus semangat berusaha!
Fokus pada usaha pemasaran
Tambah nilai
Khususkan produk
Berikan khidmat terbaik kepada pelanggan
Rancang perspektif bisnes bagi jangka masa panjang
Langkah paling penting

 

Buku berjudul Buat duit dengan Dropship: Panduan menjana pendapatan dengan dropship ini dijual dengan harga serendah RM9.90 sahaja secara online menerusi laman web Bookcafe. Tahukah anda, untuk versi ebook, yang ditulis oleh penulis lain, panduan seperti ini boleh mencecah harga begitu tinggi, sehingga mencecah RM50 – RM100.

 

Tetapi, dengan mendapatkan buku panduan ini, yang dijual di laman web bookcafe, anda boleh jimatkan berpuluh-puluh ringgit wang anda. Bayangkan, dengan pelaburan yang tak sampai RM10, untuk mendapatkan ilmu berniaga menggunakan kaedah dropship, anda boleh memulakan empayar perniagaan online anda.

 

Menarik, kan.

 

Jadi, tunggu apa lagi? Kalau serius nak buat duit, dapatkanlah panduan ini sekarang. Sama ada anda kunjungi mana-mana kedai buku berhampiran anda, ataupun anda juga boleh beli sahaja secara online. Pilihlah mana-mana satu opsyen yang mudah untuk anda.

 

Yang penting, anda bertindak. Tambah ilmu dulu, barulah tambah wang saku!

 

Be Sociable, Share!

{ 4 comments… read them below or add one }

Afif Rayyan June 1, 2016 at 4:05 am

Cambest je ebook tu..

Reply

sabree hussin June 2, 2016 at 4:43 pm

Ni bukan ebook, ni panduan dalam bentuk buku fizikal. Boleh beli kalau minat, lagipun harganya tak mahal pun

Reply

Raihanah Ahmad June 1, 2016 at 2:21 pm

untung juga kiranya kalau jadi dropshipper

Reply

sabree hussin June 2, 2016 at 4:41 pm

Boleh juga kata macam tu. Sebenarnya ianya adalah perhubungan menang-menang, antara pembekal dan juga ejen dropship

Reply

Leave a Comment

{ 5 trackbacks }

Previous post:

Next post: