Adakah Anda Kurang Yakin Dengan Jobdirumah?

by sabree hussin on February 14, 2015

in Produk

Program latihan bekerja dari rumah oleh Jobdirumah ini dibawakan oleh sebuah syarikat bernama Kliks Solution dan bernombor pendaftaran 001762546-A.

Program ini bukanlah program yang baru diperkenalkan pada tahun 2015 ni. Malahan program ini dah berada agak lama dipasaran.

Pelanggan mereka juga mungkin dah mencecah puluhan ribu orang.

buat_duit_dengan_jobdirumah

Saya antara salah seorang pelanggan yang pernah mendapatkan servis dari pihak mereka. Apa servis yang mereka sediakan?

Mereka membekalkan informasi tentang kekosongan peluang pekerjaan, seperti jurutaip, penulis, data entry dan sebagainya. Sepanjang saya melanggan perkhidmatan mereka, memang hari-hari saya dapat notification dari pihak Jobdirumah tentang kerja kosong yang masih HOT dan fresh sedia untuk di grab.

.

..

Anda faham ke tak ni apa sebenarnya yang ditawarkan dalam pakej Jobdirumah sebenarnya ni?

Saya tanya macam ni sebab ramai yang tak faham. Walaupun sebelum ni saya pernah tulis tentang salah faham orang ramai mengenai jobdirumah, itu pun masih ramai lagi yang tetap tak faham-faham apa benda sebenarnya jobdirumah ni.

Apa nak buat.

Orang kita ni memang macam ni. PEMALAS. Bila dia tengok je ada banyak benda nak kena baca, terus dia skip-skip bila baca. Baca pendahuluan dua tiga ayat. Terus loncat ke bahagian tengah, lepas tu terus baca penutup. Info-info penting yang punyalah berlambak kat web rasmi jobdirumah tu langsung tak dibaca.

Jobdirumah ni menyediakan informasi.

Informasi yang pada saya sangat-sangat berguna untuk orang baru seperti anda, yang satu apa pun tak tau tentang selok belok kerja-kerja freelancing secara online.

Ada setengah majikan, dia perlukan someone untuk buat kerja-kerja remeh seperti menaip dokumen untuk dia. Jadi, disebabkan dia super busy, maka dia upah orang untuk buat kerja ni untuk dia. Dalam bahasa inggerisnya, outsource.

Bukan kerja-kerja menaip je yang boleh di outsourcekan sekarang ni, malahan banyak lagi. Antaranya kerja-kerja menghasilkan design.

Saya sendiri baru sahaja menempah design ebook ecover terbaru saya di laman web khas. (perihal tentang laman web khas ini turut dimasukkan dalam modul Jobdirumah)

Ini hasil design yang saya dah terima.

panduan_pemasaran_seo

Untuk design seperti ini, saya hanya perlu bayar sebanyak RM20 sahaja.

Kenapa saya tak buat design ni sendiri? Ada banyak sebab, antaranya ialah saya tak ada masa nak buat, saya tak pandai nak buat dan reka design saya sendiri, dan saya malas nak buat.

TETAPI… saya ada bajet untuk hasilkan design ni.

Jadi, apa kaitannya dengan laman web jobdirumah?

Laman web jobdirumah ini adalah orang tengah. Fungsi mereka adalah untuk beritahu kepada para ahli berdaftar dengan mereka bahawa ada individu seperti saya, yang ada projek, dan ada bajet tetapi tak ada kepakaran untuk hasilkan design. Pihak jobdirumah akan hubungi semua ahli mereka dan beritahu kepada mereka siapa yang berminat untuk dapatkan job design ini.

Kalau anda tak ada kemahiran design, its okay. Job ini bukan untuk anda.

Baiklah, saya harap saya tak memeningkan anda. Konsep jobdirumah ini sangatlah mudah. Kalau anda masih tak faham, maknanya pengetahuan anda tentang kerja-kerja freelancing dan outsourcing ni berada ditahap kronik dan sangat kritikal. Anda sememangnya perlukan panduan jobdirumah untuk clearkan segala macam perkara yang anda masih tak faham.

Dan kalau anda perlukan pendapat saya tentang jobdirumah ni, saya dah tulis banyak artikel tentang laman web jobdirumah ni. Anda hanya perlu search sahaja.

kerja_kosong_data_entry

 

Kena tipu bila bekerja online?

Ko ingat kerja offline tak ada yang kena tipu? Come on la. Penipu ni ada kat mana-mana. Tak semestinya di alam maya sahaja. Malahan kat sekeliling kita tu sendiri ada ramai yang menipu.

.

..

Pendapat saya tentang website jobdirumah

1. Kalau anda adalah seorang yang memang zero tentang bidang kerjaya dari rumah sebagai data entry, maka anda perlukan panduan.

2. Kalau anda seorang yang rajin, anda boleh search dekat google untuk mengetahui dengan lebih lanjut bidang tugas sebagai online data entry

3. Anda mungkin akan jumpa 4 – 20 website yang cerita tentang data entry. Ada website yang sentiasa dikemaskini, dan ada jugak website yang dah tak up to date. Info zaman dulu-dulu punya.

4. Ada banyak masa? Ha… bacalah website yang banyak-banyak tu satu per satu. Kemudian susun semula info yang anda perolehi dari pelbagai sumber tu, lalu kumpulkan dalam satu folder yang mudah untuk dibaca.

5. Buat kesimpulan daripada banyak-banyak sumber yang anda perolehi tu.

6. Macam mana kalau anda jenis yang MALAS nak buat banyak pembacaan? Beli je la Panduan Jobdirumah dan baca je la panduan tu.

7. Dah dapat panduan tu, terus praktikkan. Ramai yang tak berjaya buat duit langsung dengan jobdirumah sebab dia tak buat kerja. Mungkin dia ingat, lepas beli panduan jobdirumah, duit terus masuk sendiri.

8. Beli dah dapat job, buat kerja elok-elok. Buat yang terbaik. Hantar ikut masa deadline yang dah ditetapkan.

9. Terima bayaran.

10. Cari kerja atau job lain pulak. Senang je kan prosesnya?

 

Katakanlah anda masih tak yakin jugak dengan jobdirumah…

.

..

Tinggalkan.

Cari benda lain. Antaranya yang anda boleh cuba

 

1) TaskV

buat_duit_dengan_taskv

Ini pun hampir sama dengan jobdirumah.

Boleh klik link –> TaskV

Sini pun salah satu tempat untuk orang cari kerja kosong untuk buat duit secara online sahaja.

.

..

Memang banyak tempat kita boleh cuba untuk buat duit online ni. Tak semestinya kena kerja macam orang lain baru kita boleh dapat duit. Kalau tak tau macam mana caranya, belajarlah dari yang tahu.

Personally, sejak saya jumpa lubuk duit ni, saya dah agak kurang fokus pada jobdirumah ataupun lain-lain program. Saya fokus kat situ je. Sebab bagi saya, lubuk buat duit yang saya maksudkan tu lagi mudah nak buat duit dan saya boleh buat lebih banyak duit.

Jadi, pandai-pandailah anda nak pilih yang mana satu ye.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 5 comments… read them below or add one }

blogger lelaki February 14, 2015 at 10:16 pm

tak semua orang ada masa dan kepakaran jadi melalui Job di Rumah inilah salah cara untuk kita ketengah bakat kita secara part time

Reply

Anuar February 15, 2015 at 6:08 am

Sekarang ni banyak peluang cari pendapatan secara online.. Cuma kita kena rajinlah sikit buat kerja… Barulah boleh berjaya tambah pendapatan secara online..

Reply

Sani Sini Sana February 15, 2015 at 4:31 pm

Sebelum joint dulu kena study dan research. Banyaknya memerlukan kepakaran/ skill yang tertentu..

Reply

islam di dadaku February 16, 2015 at 9:26 am

banayk juga yang sudah berhasil dengan job di rumah ini tiapa bulan dapat komisien bahkan sampai beberapa kali dalam sebulan

Reply

AZENI AHMAD February 16, 2015 at 5:15 pm

Dah lama tau pasal benda nie.
Cuma tak kaji betul-betul la.
Memang kena kaji betul-betul la.
Alang2 dah beronline smpai berduit kan. ๐Ÿ™‚

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: