Adakah Jobdirumah Cuba Menipu Pelanggan-pelanggannya?

by sabree hussin on December 30, 2014

in Produk

Jobdirumah.

Program latihan yang mengajar para pelanggannya strategi dan teknik sebenar bagaimana nak buat duit dari rumah. Sebut je nama program jobdirumah, saya percaya ramai yang tahu tentang program ini.

Malahan tak kurang ramainya yang pernah terfikir sama ada nak join atau tidak program latihan ini.

Biasalah… Hati berbelah bahagi. Konon-kononnya takut kena tipu, takut benda ni adalah skim penipu atau skim cepat kaya yang diada-adakan bagi mengeksploitasi sifat tamak haloba yang terdapat dalam diri setiap insan.

Padahal terang-terang dah dinyatakan, program jobdirumah adalah program latihan yang mengajar cara-cara buat duit dari rumah dengan memilih pekerjaan yang benar-benar membayar. Takut-takut, nanti anda tersalah pilih job. Kerja dah siap, tapi bayaran tak ada pulak.

Sebab itu anda perlukan panduan.

Dan panduan tersebut disediakan oleh Pihak Jobdirumah

buat_duit_dengan_jobdirumah

Tapi biasalah…

Orang masih tetap tak puas hati. Masih tetap nak bertanya, sama ada betul atau tidak Jobdirumah ini menawarkan peluang pekerjaan?

Jawapannya tidak!

Pihak Jobdirumah tidak menawarkan sebarang peluang pekerjaan. Bisnes yang dijalankan oleh pihak Jobdirumah hanyalah bisnes jual beli panduan bagaimana nak bekerja dari rumah. Mereka menyediakan panduan asas cara-cara nak cari kerja secara online dari laman-laman web majikan yang terbukti membayar.

Itu sahaja.

Memang ramai sebenarnya yang salah faham dengan fungsi dan peranan yang dimainkan oleh Jobdirumah. Nasihat saya, bacalah betul-betul sebelum anda buat keputusan sama ada nak join atau tidak.

Saya tahu niat anda untuk join program jobdirumah ini adalah nak buat duit. Saya pun nak buat duit. Sebab tu saya pun join program ini.

Pada mulanya saya sendiri tak berapa pasti, tak berapa yakin yang saya boleh buat duit dengan hanya bekerja dari rumah.

Tetapi saya beranikan diri. Ye la… selagi tak join, selagi tu lah asyik duk pikir-pikir,

Apa agaknya program jobdirumah ni?

Apa agaknya yang diorang ni tawarkan ye?

Boleh ke tak aku buat duit dengan program ni?

Apa betul ke senang nak buat duit dengan program jobdirumah ni?

 

Kalau saya, memang saya tak suka diasak dengan soalan-soalan macam ni.

RM50 untuk pendaftaran.

Nak kata amaun tu terlalu besar pun susah jugak. Beranikan diri dan bayar je la. Anda nak ilmu, atau anda nak kekal JAHIL macam sekarang? So kalau nak ilmu, kena bayar RM50 tu untuk pendaftaran.

Tapi kalau anda lebih selesa nak kekal jadi JAHIL, ha… simpan je la duit tu.

**

Pernah tak saya ditipu oleh pihak Jobdirumah?

Lebih-lebih lagi dari segi pembayaran upah ataupun pembayaran komisyen.

Ok ni yang nak kongsi cerita ni.

Pada 29 Disember 2014 yang lepas, saya ada terima emel notifikasi dari pihak Klik Solution mengatakan saya menerima komisyen sebanyak RM25.

komisyen_jobdirumah_disember

Jumlahnya?

RM25.00 sahaja

Ek eleh sikit je…

Ya. Bagi setengah orang, amaun ini memang sedikit. Alahai… celah gigi je. Zaman sekarang ni… apalah sangat yang boleh dapat kalau dengan RM25

Tapi ramai yang tak tau, menggunakan teknik khas, strategi pemasaran affiliate yang mantap dan terbukti berkesan, amaun ini saya dapat tanpa perlu bersusah payah nak buat promosi sana sini.

Tiba-tiba

pembayaran_komisyen_jobdirumah
Dalam masa kurang daripada 18 jam, duit komisyen dah selamat masuk dalam akaun Maybank saya.

Kalau program affiliate lain?

Kena tunggu la.

Oh ya, program affiliate ini dikelolakan oleh syarikat Klik Solutions. Syarikat ini jugaklah yang menjual Panduan Jobdirumah.

Jadi, kesimpulannya, adakah Jobdirumah cuba menipu atau mengelirukan pelanggan-pelanggannya?

Pada pendapat saya, hanya orang yang malas nak baca sahaja yang akan rasa dirinya ditipu.

Ok dah, sila dapatkan Panduan Jobdirumah ini sekarang.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 12 comments… read them below or add one }

blogger lelaki December 30, 2014 at 10:21 pm

ha3…tak baik tipu bro..lebih baik belanja gua makan goreng pisang

Reply

sabree hussin December 31, 2014 at 11:30 am

Aik sejak bila bro suka makan goreng pisang ni, tak pernah cerita pun haha

Reply

Ikhwan Fahmi December 31, 2014 at 10:07 am

boleh la join job di rumah nanti ๐Ÿ™‚

Reply

sabree hussin December 31, 2014 at 11:31 am

Untuk yang belum pernah join, memang digalakkan untuk join. RM50 untuk education, itu terlalu murah

Reply

Alongxp December 31, 2014 at 12:48 pm

tula… ramai yang salah faham dengan jobdirumah ni, diorang ingat akan dapat job… tu la padah malas nak membaca, bendanya bukannye kecik tersembunyi, tapi dah ditunjukkan terang lagi nyata…

Reply

sabree hussin December 31, 2014 at 1:49 pm

Siapa yang malas baca tu memang pandan muka la, haha sebabnya lepas dia dapat produk ini pun, nanti dia tetap perlu baca step by step yang perlu dibuat untuk dapat job.

Kena buat disclaimer mungkin, tak sesuai untuk orang yang PEMALAS dan tak suka membaca

Reply

Anuar January 2, 2015 at 9:19 am

Saya setuju… Dalam banyak-banyak program affiliate yang saya sertai, Job dirumah merupakan program Affiliate terbaik…. Sebab membayar komisyen dengan pantas… ๐Ÿ˜‰

Reply

sabree hussin January 5, 2015 at 2:17 am

Moga-moga untuk tahun 2015 ni, JDR masih lagi terus konsisten membayar para affiliate mereka. Semoga tuan Anuar dilimpahi lebih banyak rezeki untuk tahun ni dan tahun-tahun yang bakal mendatang

Reply

Outbound January 4, 2015 at 3:04 pm

Job di rumah memang banyak ragamnya. Harus cermat memilih yang terbukti benar dan sesuai dengan keadaan kita. Mantap infonya.

Reply

Sani Sini Sana February 4, 2015 at 12:39 am

Balik nak buat kat rumah lah boss ..:-)

Reply

sabree hussin February 10, 2015 at 8:41 am

haha buat kat ofis atau kat kedai makan pun boleh walaupun nama dia jobdirumah ๐Ÿ˜€

Reply

muliani April 12, 2015 at 2:23 pm

rmai yg tak jujur skrg ni. kene lebih berhati hati

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: