Diskaun Panduan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 Hampir Tamat

by sabree hussin on September 4, 2014

in Karier & Kerjaya

Sedar tak sedar, rupa-rupanya hari ini adalah hari terakhir bagi jualan produk Panduan Peperiksaan Online  Penguasa Kastam Gred W41. Saya percaya, ramai yang dah tahu mengenai produk ini, dan ramai juga sebenarnya yang masih lagi berkira-kira sama ada nak beli atau tidak.

Well… just for you to know… Times is running up.

Saya bukan salah seorang calon yang terpilih untuk menduduki peperiksaan ini. Saya tak dipanggil langsung untuk mengambil peperiksaan kali ini.

Boleh juga kalau nak anggap yang saya bukanlah insan terpilih yang dipanggil untuk menjadi calon bagi jawatan Penguasa Kastam Gred W41 ini.

Soalan_ramalan_peperiksaan_online_penguasa_kastam

Namun, jika anda adalah salah seorang calon yang bakal menduduki peperiksaan ini pada 06 September 2014 ini, jangan ketinggalkan untuk melayari laman web rasmi Panduan Peperiksaan Penguasa Kastam W41 untuk mendapatkan updates, teknik dan strategi menjawab soalan.

*

Apa yang akan saya lakukan jika terpilih menjadi calon bagi jawatan Penguasa Kastam W41 ini?

Hmm…

Without any doubt! Saya akan dapatkan panduan ini dari hari pertama ia dijual lagi dan mula merangka strategi untuk lulus dalam peperiksaan yang bakal dijalankan nanti. Kalau tak dapat lulus dengan cemerlang sekalipun, asalkan dapat lulus cukup-cukup makan itu dah cukup memadai.

Siapa tahu… ini mungkin satu-satunya peluang yang saya ada untuk berkhidmat dalam sektor awam.

Selalu saya ulang-ulang dalam artikel yang saya hasilkan. Jika anda mencari tempat terbaik untuk mendapatkan rujukan mengenai jawatan dan isu-isu yang melibatkan Jabatan Kastam, lokasi terbaik ialah di laman web rasmi kastam itu sendiri.

Kerana biasanya, pihak admin akan mengemaskini laman web mereka dari masa ke masa. Justeru, maklumat yang disiarkan juga adalah maklumat rasmi dari pihak kastam tu sendiri.

Walaubagaimanapun, situasi anda sedikit berbeza.

**

Anda adalah calon peperiksaan online Penguasa Kastam W41

Maklumat yang dipaparkan adalah lebih menjurus kepada untuk makluman orang awam.

Anda pula adalah calon peperiksaan yang besar kemungkinan bakal menjadi sebahagian daripada anggota kastam! Dah tentu anda akan diuji sejauh mana anda tahu mengenai Jabatan Kastam Di raja Malaysia.

Pendek kata, anda sebenarnya memerlukan nota ringkas mengenai kastam.

Memandangkan subjek tentang kastam tidak diajar dimana-mana, dan tak ada kursus khas yang anda boleh ambil mengenai kastam, jadi tak salah rasanya kalau anda download panduan peperiksaan penguasa kastam W41 ini sementara masih sempat.

***

Adakah anda takut ambil risiko?

Ada yang masih belum dapatkan panduan ini kerana risau ditipu.

Ada yang takut rugi jika dah dapatkan panduan tetapi masih gagal. Ah… ada macam-macam lagi alasan.

Dalam hidup ini, adakalanya memang anda perlu ambil risiko.

Anda kena berani.

Memang sesuai sangat dengan jawatan yang anda bakal minta ini. Penguasa Kastam Gred W41.

penguasa_kastam_w41

Jika risiko yang sangat minoriti seperti ini pun anda tak berani nak ambil, saya khuatir anda akan lalui satu perjalanan yang sukar semasa menjawat jawatan ini nanti.

Lagi-lagi untuk berkhidmat dalam jabatan ini.

Anda akan terlibat dengan pelbagai operasi, serbuan dan rampasan. Itu semua risiko yang datang bersama dengan tugas dan tanggungjawab dalam bidang ini.

Apa pun, tak ada siapa yang dapat paksa anda untuk buat keputusan yang anda sendiri tak yakin dan tak nak buat.

Nak dapatkan panduan ini, anda perlu lihat sendiri disini sama ada jualannya masih lagi dibuka.

Mungkin, akan ada beberapa soalan yang sama seperti soalan sebenar. Walaupun ini bukan soalah ramalan. Waktu anda jawab exam nanti, katalah anda dapati ada soalan yang sama, seperti yang anda dapat apabila muat turun set soalan latih tubi peperiksaan online Penguasa kastam ni, itu kan bakal menjimatkan masa anda dan membantu anda dapatkan jawapan yang tepat.

Apapun, saya doakan semoga anda berjaya.

Sama ada dengan merujuk panduan ini, ataupun tak merujuk apa-apa panduan langsung.

 

 

 

Be Sociable, Share!

{ 2 comments… read them below or add one }

Hairul Azni September 4, 2014 at 12:39 pm

Calon2 exam penguasa kastam yang tak dapatkan panduan ni memang rugi..kena cepat..hari ni last day..

Reply

sabree hussin September 4, 2014 at 10:25 pm

Cuma tinggal lagi beberapa jam je lagi untuk jualannya dihentikan. Mana yang tak sempat dapatkan tu… nasib badan la..

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: