Panduan peperiksaan online untuk calon Penolong Akauntan Gred W27

by sabree hussin on October 16, 2015

in Karier & Kerjaya

Daripada berjuta-juta orang penduduk yang ada di Malaysia, agaknya berapa ramai yang mendapat peluang dan dipanggil untuk menduduki peperiksaan online untuk jawatan Penolong Akauntan Gred W27 ni? [klik sini]

 

Tak ramai. Mungkin tak sampai 1% pun daripada jumlah keseluruhan. Untuk sesetengah orang, peluang untuk menyertai sektor awam memang dinanti-nantikan. Walaubagaimanapun, bukan semua orang bertuah seperti itu. Saya sendiri telah cuba berulang-ulang kali, namun sampai sekarang masih belum ada peluang untuk berkhidmat dalam sektor awam.

 

Maka bertuahlah buat mereka yang dipanggil untuk menduduki peperiksaan penolong akauntan ini pada 21 Oktober 2015 nanti.

tips_lulus_peperiksaan_penolong_akaun

 

Cuma persoalannya ialah… “Adakah anda telah siap sedia dan telah mengambil langkah-langkah yang sepatutnya untuk meluluskan diri dalam peperiksaan penolong akauntan W27 tersebut?”

 

Anda ada masalah “tak tau nak prepare apa untuk exam penolong akauntan W27?” Ya… kalau anda sendiri tak tau apa yang nak dibaca, dikaji, dan tak pasti nak study tentang apa, memang susah nak lulus exam tu. Atau mungkin juga kita patut kata, peluang untuk anda GAGAL adalah lebih besar berbanding anda boleh lulus.

 

penolong_akauntan_w27Pada waktu ini, sebenarnya satu-satunya sumber rujukan yang boleh bantu anda menjawab peperiksaan ini dengan baik adalah seperti yang dikeluarkan oleh pihak Tim Infokerjaya ini.

 

Sekiranya anda merasakan, peluang ini adalah benar-benar penting, maka saya percaya anda pun tahu, satu-satunya cara untuk meningkatkan kebarangkalian untuk anda melepasi peperiksaan ini adalah dengan mendapatkan panduan ini dengan segera.

 

Lagi cepat anda dapat dapatkan panduan ini, maka lagi awal anda boleh bersiap sedia.

 

Anda boleh muat turun panduan ini di laman web rasmi Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penolong Akauntan ini.

 

Kali terakhir peperiksaan ini diadakan adalah pada tahun 2013. Anda boleh lihat sendiri apa kata para calon yang telah LULUS peperiksaan penolong Akauntan W27. Ada yang hanya bergantung 100% kepada nota rujukan yang disediakan oleh pihak info kerjaya tetap boleh lulus. Rezeki dia.

tips_lulus_peperiksaan_penolong_akauntan_w27

Apa pun kalau memang tak usaha, tak akan dapat juga.

 

Pihak SPA telah tutup ambilan kerajaan untuk satu tempoh masa

Ya ini adalah berita yang saya pernah baca sebelum ini. Dalam tempoh beberapa bulan, pihak SPA pernah menutup ambilan kakitangan kerajaan yang baru, hinggalah baru-baru ini, pihak SPA memanggil semula calon untuk menduduki peperiksaan untuk jawatan Penolong Akauntan.

 

Satu perkara yang anda perlu tahu mengenai peperiksaan kali ini ialah, ia mengandungi 3 seksyen, iaitu

Seksyen A: Pengetahuan Am

Seksyen B: Daya menyelesaikan masalah

Seksyen C: Ujian Psikometrik

 

Kali ini, anda perlu jaga-jaga dengan seksyen C sebabnya anda hanya diberikan masa selama 9 saat sahaja untuk menyelesaikan satu soalan!

 

Maaf, saya bukan nak komen apa-apa mengenai format peperiksaan kali ini. Cuma jika anda TAK BIASA dengan bentuk soalan dan trik disebalik ujian psikometrik ini, anda mungkin akan ambil masa yang lebih panjang untuk menjawab semua soalan di seksyen C.

 

Inilah salah satu sebab kenapa anda perlu biasakan diri dengan contoh-contoh soalan peperiksaan Penolong Akauntan W27 ini. Download contoh soalan disini.

Apa jadi kalau anda terkandas di bahagian seksyen C?

Memang inilah tujuannya. Hanya yang terbaik sahaja yang akan dipilih dalam kalangan calon-calon yang bagus-bagus yang bakal menduduki peperiksaan ini.

 

Jika anda terkandas, maknanya anda belum cukup bagus. Cuba lagi di lain masa, itu pun kalau peluang untuk dipanggil ke peperiksaan seperti ini dibuka lagi.

 

Apa pun, buat yang bakal menduduki peperiksaan ini, semoga berjaya saya ucapkan.

 

Pastikan anda dah muat turun review copy Panduan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 ini. Apabila anda berada dilaman web rasmi panduan peperiksaan penolong akauntan, scroll down dan tekan pada butang review copy.

 

Lihat contoh dibawah. Klik sama seperti di anak panah dibawah

muat_turun_percuma_panduan_penolong_akauntan_w27

 

Terima kasih kerana membaca perkongsian saya ini mengenai peperiksaan penolong akauntan gred W27. Semoga anda berjaya!

 

 

Be Sociable, Share!

{ 10 comments… read them below or add one }

abdfatah October 16, 2015 at 4:55 pm

aku kalo pasal akauntan memang fail… math 9… hahaha

Reply

ohsempapa October 18, 2015 at 12:59 am

Ambe belum terbuka hati untuk mohon keja kejaan.
Insyaa Allah di lain masa boleh cuba juga.
Ambe selesa dengan keja sekarang.
Perkongsian yang baik, Tuan.

Reply

mohdridzwan October 18, 2015 at 2:34 am

Semoga panduan ini bermanfaat.
Bagus untuk kita rujuk kepada sumber tertentu semacam ini.

Reply

berita semasa online October 18, 2015 at 4:21 pm

cuba berkali-kali dan jangan putus asa….insyaAllah rezeki untuk berkhidmat dengan kerajaan akan hadir juga….

Reply

Raihanah Ahmad October 20, 2015 at 10:44 am

alhamdulillah dah buka semula pengambilan ya. good luck semua calon

Reply

suri October 20, 2015 at 2:49 pm

moga urusan mereka di permudahkan

Reply

Ikhwan October 25, 2015 at 1:46 pm

ada peperiksaan ulangan, masih ada peluang untuk dapatkan panduan ini ๐Ÿ™‚

Reply

rahimah October 29, 2015 at 9:12 pm

Ramai betul jual panduan ni ye..saya maths failed hi hi

Reply

cik tom November 3, 2015 at 2:36 pm

good luck pada semua calon!

Reply

Noriza Rahman November 12, 2015 at 10:12 pm

Bab akaun ni memang tak berapa nak terror sangat..hihi

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: