Perkhidmatan Sewa Motor Harley Davidson Dengan KLezBiKe

by sabree hussin on October 10, 2014

in Advertorial

Adakah anda tahu, kat mana tempat yang paling sesuai dan TERBAIK yang menyediakan perkhidmatan sewa motor Harley Davidson untuk area Kuala Lumpur?

“Kalau boleh nak dapatkan yang caj sewaannya MURAH lagi berpatutan.”

Ini antara soalan yang bermain dalam fikiran saya.

Nak tahu kenapa tiba-tiba saya berminat dengan motor Harley Davidson? Teruskan baca, nanti saya ceritakan sebabnya.

harley_davidson_murah

Pencarian bermula di laman carian google

Bukan senang nak cari orang perseorangan atau syarikat yang menawarkan perkhidmatan sewa motor Harley Davidson rupanya.

Walaupun saya ada jumpa beberapa laman web, yang menawarkan servis sewaan motor Harley Davidson, namun ia nampak kurang meyakinkan.

Apa yang buat saya kurang yakin dengan servis mereka?

Pertama, saya tak pasti apa model yang available.

Kedua, saya pun tak tahu, berapa banyak motor yang available untuk disewa. Adakah untuk satu-satu model, hanya ada satu unit sahaja, atau lebih dari itu. Maklumat ini PENTING, just in case ada penyewa yang berminat nak menyewa dalam kuantiti yang agak banyak.

Ketiga, tak ada testimoni daripada pelanggan terdahulu. Adakah mereka puas hati dengan servis? Bagaimana pula dengan kualiti motor? …dan macam-macam lagi.

Dari google ke Mudah!

sewa_harley_davidson_mudahmy

Percayalah.

Ia tak semudah seperti yang anda sangkakan. Bukan mudah nak cari servis sewa motor Harley Davidson di Mudah.my

Anda kena tahu nak guna kata kunci apa untuk mencari.

Kalau anda cuma taip Harley Davidson di laman web mudah.my, maka hasilnya, anda akan dapati ada sekurang-kurangnya 682 hasil carian yang anda perlu tapis semula. Serius, memang time consuming.

sewa_motor_harley_davidson_di_mudah

Pada waktu carian ini dibuat, saya menggunakan option for sale, walaupun sebenarnya saya sedang mencari Harley Davidson for rent.

Bila saya set kepada for rent, rupa-rupanya, pada waktu entri ini saya buat, tak ada seorang pun yang mengiklankan servis menyewa motor Harley Davidson.

Walaubagaimanapun, bila saya guna option for sale, saya dapat beberapa maklumat yang berguna tentang Harley Davidson.

Harga!

Mahal rupanya motor ni haha

Patutlah tak ramai orang muda yang mampu pakai… (penyelesaiannya ada dibawah, orang muda, sila teruskan baca)

Saya perkenalkan,

KLezBiKe

Laman web: http://klezbike.com/

sewa_harley_davidson_murah

Apa yang menarik tentang laman web KLezBiKe ini?

Pertama, masalah tak tau nak sewa motor Harley Davidson kat mana SELESAI.

KLezBike adalah merupakan anak syarikat kepada KLEZCAR TRAVEL & TOURS SDN BHD. Ia merupakan salah satu jenama yang terkemuka dalam industri perkhidmatan kereta sewa.

Tentang KLezBike

KLezBike is a subsidiary of KLEZCAR TRAVEL & TOURS SDN BHD which is leading’s brand car rental service in Kuala Lumpur (KL), Malaysia. We base in Petaling Jaya and consist of 52 branches servicing car rental , car hire and car leasing around Klang Valley, Kuala Lumpur, Penang, Kedah, Johor Bharu, Negeri Sembilan Terengganu and Kelantan, providing car rental services with variety of fleets from compact car, sedan, mpv and luxury cars. On Sept 2014, KLezCar have 900++ fleets operating at 8 states in Peninsular Malaysia.

KLezBike offering a luxury bikes service likes street bikes, cruising bikes, touring bikes, and easy rider type of bikes. We have 8 units of Harley Davidson for rent in Kuala Lumpur.

You can rent our Harley Davidson for sightseeing, wedding escort, photography session or for test ride before make decision on which model to buy.

We also provide a delivery service to deliver the bike straight to in front of your house.

sumber: KLezBiKe

5 Sebab kenapa orang sewa motor Harley Davidson dengan KLezBike

Sebab pertama, harga!

Anda sendiri boleh lihat, berapa kos untuk memiliki sebuah motorsikal Harley Davidson. Itu baru harga motor, belum lagi termasuk dengan aksesori dan kos untuk maintenance kenderaan tersebut. Serius, orang biasa yang kerja makan gaji, dengan pendapatan bawah RM3,000 memang tak akan mampu.

Jadi, lebih baik sewa. Harganya lebih murah berbanding anda beli sendiri.

Sebab kedua, anda nak berkonvoi dengan geng-geng motor dan Kelab pemilik Harley Davidson (HOG)

gambar_konvoi_harley_davidson

Jelas sekali, kalau anda nak join konvoi, anda perlu ada sebuah Harley Davidson. Tetapi, bukannya setiap masa ada konvoi. Dalam sebulan, mungkin hanya sekali. Jadi, daripada anda perlu tanggung kos yang mahal untuk monthly installment dan maintenance, hanya untuk join konvoi sekali dua dalam setahun, lebih baik anda sewa je.

Melainkan, anda memang ada income yang berlebih-lebih. Itu lain cerita.

Sebab ketiga, anda memerlukan team semasa wedding escort.

Benda ni memang jarang orang buat. Kalau anda buat, mesti happening dan meriah. Ditambah dengan deruan bunyi enjin Harley Davidson yang kuat, pasti menggamatkan dan memeriahkan lagi susana!

Sebab keempat, anda boleh buat sesi photoshoot.

Contohnya seperti pasangan dalam gambar ini.

wedding_photoshoot_with_harley_davidson

Baca lagi tentang sesi wedding photoshoot dengan KLezBike disini.

Sebab kelima, anda merancang untuk membeli motor Harley Davidson anda sendiri.

Sebelum anda beli sebarang model, ada baiknya anda test ride beberapa model yang terdapat di KLezBike terlebih dahulu.

Tips beli motorsikal Harley Davidson 

Tips ini sebenarnya saya dapat dari seseorang yang memang memiliki motosikal jenis ini. Kiranya, dia kongsikan tips ini bedasarkan pengalaman dia sendiri menunggang motosikal jenis Harley Davidson.

“Jangan beli motosikal entry level tetapi terus beli model Softail, Road Glide atau Road King jika mahu merasakan keseronokan menunggang motosikal Harley Davidson sebenar”.

Menurut beliau, ramai orang yang baharu hendak berjinak-jinak dengan motosikal Harley Davidson biasanya membeli model entry level seperti Sporster yang lebih murah, mudah dikendalikan dan ringan, namun akhirnya terpaksa mengeluarkan kos yang lebih tinggi apabila bertukar kepada model lebih berkuasa untuk mendapat kepuasan menunggang.

“Mereka yang membeli model Sporster tidak akan merasa ummph seperti menunggang model Softail. Kalau mampu, elok terus beli model yang bagus seperti softail dan Road Glide,” – Wee Choo Keong

Jadi, sekiranya anda masih baru dan ingin biasakan diri menunggang motor Harley Davidson, anda boleh berlatih dengan model Sportster.

Dengan KLezBike, anda boleh sewa sahaja model ini, dan tungganglah motor ini sehingga anda mahir. Bila dah yakin dan anda dah sedia nak beli motorsikal Harley Davidson anda sendiri, anda boleh beli model yang lebih advance seperti softail dan Road Glide.

tempah_harley_davidson

Anda boleh terus ke pautan berikut untuk membuat tempahan sewa motor Harley Davidson Model Sportster Iron 833. [Klik sini]

Ada yang bertanya, adakah motor Harley Davidson ni hanya untuk golongan tua dan vateran sahaja?

haha

Anda rasa?

Apa kata anda kongsikan pandangan anda di ruangan komen.

Sebelum berpisah, apa kata anda layan dulu video dibawah ni. Dari team KZezBike

 

 

Be Sociable, Share!

{ 27 comments… read them below or add one }

blogger lelaki October 11, 2014 at 8:58 pm

fuh..memang bergaya dapat buat photoshoot guna motor harley davidson nie…walaupun sekadar sewa

Reply

sabree hussin October 12, 2014 at 3:20 am

Betul tu bro, even kalau tak dapat nak ride, dapat photoshoot pun masih mengancam lagi ni

Reply

klezbike.com October 12, 2014 at 12:43 am

Wow! Terima kasih atas review tuan yang sangat2 terbaik..kami di klezbike sangat menghargai atas apa usaha yang tuan lakukan..terima kasih sekali lagi kami ucapkan.. 🙂

Reply

sabree hussin October 12, 2014 at 3:20 am

Sama-sama. Semoga bisnes tuan semakin sukses 🙂

Reply

Suriya October 12, 2014 at 9:08 am

wahhh ni kalau tahu ke en suami mak, sah dia lompat bintang

Reply

sabree hussin October 12, 2014 at 10:07 am

Macam tu kena bagitahu lekas-lekas ni

Reply

titan October 12, 2014 at 9:33 pm

nak naik harley ni..kena pakai lesen apa? B full ka?

Reply

sabree hussin October 12, 2014 at 10:08 pm

Kena ada lesen B Full. Kalau ada lesen L B full pun ok 🙂

Reply

zara October 14, 2014 at 5:04 pm

murah ke sewaannya..huhu cik abang memang mengidam nak beli motor ni..beri dia sewa pon ok la kan buat buang mengidam..

Reply

sabree hussin October 14, 2014 at 8:36 pm

Sewa je kak zara, lainlah kalau nak pakai motor ni hari-hari 🙂

Kalau cuma nak pakai seminggu sekali atau sebulan sekali, baik sewa je dulu. Orang laki ni cepat bosan haha

Reply

onlajer October 14, 2014 at 11:27 pm

hahaha kalau buat – buat ada lesen B full boleh , hehehe

Reply

sabree hussin October 16, 2014 at 9:49 pm

Haha kalau aku, jangan harap nak dapat pinjam :p

Reply

ikhwan October 15, 2014 at 8:42 am

sewa kejap buat shooting pun dah puas hati 🙂

Reply

sabree hussin October 16, 2014 at 9:49 pm

Betul tu bro Ikhwan, kalau nak buat photoshoot, sewa kejap je pun dah ok

Reply

hani October 16, 2014 at 10:27 am

motor ni berat. sy suka Kawasaki, tp husband nak beli Yamaha… huhu
hahaha

Reply

sabree hussin October 16, 2014 at 9:54 pm

amboi… motor superbike belaka 🙂

Reply

Anuar October 23, 2014 at 12:30 pm

Teringin juga nak merasa bawa Motor Harley Davidson… Tapi kena tunggu anak-anak besar dulu.. Supaya berpeluang naik motor berdua dengan isteri.. 😉

Reply

sabree hussin October 24, 2014 at 11:54 am

wah itu sudah bagus. Yang penting ada lesen ya

Reply

Abdur October 24, 2014 at 6:05 am

Motor besar = duit besar

Banyak belanjanya.

Reply

sabree hussin October 24, 2014 at 11:55 am

Itu sudah semestinya, jadi untuk kawal kos, ada baiknya kita sewa sahaja motor Harley Davidson ni

Reply

Zul November 18, 2014 at 1:55 pm

harga dia boleh tahan kalau nak sewa…kalau utk majlis2 kahwin ke memang sangat berbaloi..kalau nak beli mmg tak ler…fulus2

Reply

sabree hussin November 19, 2014 at 12:51 pm

Itu la, saya pun nak rekemen kat kawan-kawan dan pembaca blog ni supaya sewa je dulu. Beli kang, jadi masalah kewangan pulak nanti

Reply

Zul November 20, 2014 at 12:17 am

setuju..kasar kot maintenance motor HD ni…kalau ada fulus xpe..peluang yg bagus utk bergaya dengan motor besor..

Reply

sabree hussin November 21, 2014 at 2:46 am

Itulah isu yang biasa… kos 😀

Reply

zaini June 24, 2015 at 2:36 pm

Salam,

Nak tahu lebih lanjut tentang sewa motor harley…

Reply

sabree hussin June 25, 2015 at 1:33 pm

Wasalam En Zaini, silakan terus berhubung dengan pihak KLezBike

Reply

madir April 23, 2018 at 10:54 am

sebab tu sy semangat nk buat lesen B Full, supaya nak gi showroom buat test ride dan nak menyewa motor besar jadi smooth jer. Motornya beli kemudian tak apa..hehehe 😀

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: