Servis Penulisan Artikel – Prestasi Klien A

by sabree hussin on May 21, 2014

in Blogging

Salah satu servis yang pernah saya tawarkan di blog ini ialah servis penulisan artikel dan servis kumpul senarai emel untuk tujuan bisnes.

Servis penulisan artikel tu saya masih buka dan In Shaa Allah akan diteruskan.

Servis kumpul mailing list saya hanya tawarkan untuk tempoh masa TERHAD.

… dan sekarang, servis tersebut saya TUTUP hingga diberitahu kelak bila saya akan buka semula.

Masa saya buka servis ini, ada beberapa klien saya yang terus grab servis ni. Brilliant move.

Saya yakin, beliau adalah seorang usahawan sebenar yang memang memahami intipati disebalik seni jualan yang mampu untuk psiko pelanggan!

Dibawah ini merupakan screenshot performance servis kumpul mailing list setakat hari ini.

converson rate

Pada waktu screenshot ini diambil, jumlah pelawat yang melihat artikel tersebut ialah seramai 61 orang.

Pelawat unik ialah seramai 49 orang.

Daripada keseluruhan pelawat yang membaca artikel tersebut, seramai 17 orang telah mendaftar ataupun opt in ke dalam sistem autoresponder milik klien saya tu.

Conversion rate pula ialah sebanyak 34.96%

Medium pemasaran utama adalah menerusi teknik SEO.

Ada juga yang saya buat pemasaran secara tak langsung di laman sosial FB dan juga google+

Namun sebenarnya saya lebih fokuskan kepada SEO.

Anda ingin lihat sample artikel yang saya hasilkan untuk klien ni?

Klik: Tarik audience dengan ayat POWER

Berapa jumlah bayaran yang saya terima untuk hasilkan artikel tersebut, biarlah ia jadi rahsia antara saya dan klien tersebut.

Cuma satu yang saya ingin anda pertimbangkan.

Bayangkan situasi ini.

Anda ingin kumpul mailing list anda sendiri. Kemudian, anda gunakan FBAds. Anda setting bajet sebanyak RM100. Diakhir kempen, jika anda bernasib baik, mungkin anda dapat kumpul sekitar 30 – 55 senarai emel prospek.

Itupun bergantung pada sejauh mana anda bijak menyusun ayat copywriting yang bagus.

Selepas habis bajet RM100 tu, maka, kerja-kerja promosi tersebut akan terhenti. Melainkan anda topup bajet untuk pengiklanan.

Berbeza dengan teknik SEO.

Jika anda tak mampu nak buat sendiri, anda boleh upah orang untuk buat bagi pihak anda.

Dalam contoh klien saya ini, beliau hanya perlu buat pembayaran sekali sahaja. Itupun tak sampai RM100.

Sekarang, jika kita perhatikan pada statistik tersebut, dah berjaya sedut 17 subcriber atau senarai emel yang baru.

Kalau biarkan lagi, boleh jadi ia akan terus bertambah dan terus meningkat.

Menarik, kan?

Lagipun, dari masa ke masa, saya juga akan terus buat promosi dan dapatkan trafik yang baru ke artikel promosi tersebut.

Untuk jangka masa panjang, teknik ini akan beri anda keuntungan yang besar.

Tapi kalau anda nak tengok hasil yang pantas dan segera, gunalah teknik pengiklanan FBAds atau apa-apa sahaja yang sama jenis dengannya.

Apa pun, macam yang saya katakan sebelum ini, servis ini saya tutup buat sementara waktu.

Kalau anda nak dapatkan servis lain dari saya, yang masih buka ialah servis penulisan artikel. Boleh hubungi saya anytime untuk dapatkan servis tersebut.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: