Review Ebook Teknik Sannin V2 – Teknik Gambar dan Software

by sabree hussin on September 15, 2014

in Review

Artikel review Teknik Sannin V2 – Teknik Gambar dan Software ini sebenarnya adalah kesinambungan bagi artikel review saya yang terdahulu berjudul Review Lengkap Teknik SANNIN V2 – Rahsia Dapat Iklan Murah Sehingga RM0.01 [Klik sini]

Kenapa saya tulis semula?

Eh mana ada tulis semula. Artikel ni adalah kesinambungan bagi artikel sebelum ini. Bermakna, ada penambahan ataupun extra information yang saya nak kongsikan menerusi artikel ini.

Berita baik untuk anda. Ebook ini adalah PERCUMA.

Percuma bersyarat ok. Anda akan dapat ebook ini percuma apabila anda membuat pembelian ebook utama Teknik Sannin V2.

cara_dapatkan_iklan_FB_murah

Apa yang istimewa sangat dengan ebook percuma Teknik Sannin – Teknik Gambar dan software ini?

Saya rasa ia sangat istimewa sebab dalam ebook ni je ada khazanah ilmu yang amat bernilai.

*

5 sebab kenapa anda perlu pilih gambar yang betul-betul sesuai untuk iklan anda

1. Dapat meningkatkan nilai CTR %

2. Dapat meningkatkan JUALAN

3. Membangkitkan rasa keinginan kepada bakal pembeli

4. Dapat merendahkan kos iklan

5. Dapat meningkatkan engagement untuk sesuatu pages

Bab pemilihan gambar bukan satu bab yang anda boleh pandang ringan. Terlalu ramai, pengguna kaedah pengiklanan FBAds menggunakan gambar yang langsung tak sesuai dalam iklan mereka.

Kesilapan biasa yang dilakukan (malah saya juga pernah lakukan kesilapan yang sama) ialah apabila anda menggunakan gambar produk untuk tujuan iklan berbayar.

Nampak macam tak ada masalah, kan?

Tetapi sebenarnya, anda dah buat satu kesilapan yang berbahaya.

“Prospek TAK PEDULI apa produknya, sebabnya mereka hanya mahukan MASALAH MEREKA SELESAI”

Tak kiralah, produk anda tu dalam bentuk buku ke, ebook, video, audio dan sebagainya.

Prospek tak kisah pun.

Yang penting, dengan menggunakan produk anda, masalah mereka SELESAI.

Memanglah bukan semua orang berfikiran macam ni, tetapi banyak orang berpandangan seperti ini. Sebagai contoh, kali pertama anda lihat gambar produk yang anda tak pernah terfikir langsung apa fungsinya. Adakah anda berminat nak klik dan dapatkan info selanjutnya atau anda akan abaikan je produk tersebut?

Dari pembacaan saya dalam bidang teknik pengiklan di FB menggunakan FBAds, antara gambar yang sangat berkesan untuk menarik perhatian prospek ialah

1. Gambar Wajah seseorang yang menunjukkan Ekspresi tertentu

Contoh:

teknik sannin guna gambar

2. Gambar Bayi

3. Didedahkan dalam ebook Teknik Sannin V2

Contoh:

teknik_sannin_review_gambar_7

4. Didedahkan dalam ebook Teknik Sannin V2

Contoh:

teknik_sannin_review_gambar_8

5. Didedahkan dalam ebook Teknik Sannin V2

Contoh:

strategi_gambar_teknik_sannin

6. Didedahkan dalam ebook Teknik Sannin V2

Kalau anda nak tahu apa lagi 4 gambar diatas, kena dapatkan Teknik Sannin ya. Ataupun kalau anda boleh faham hint yang saya beri kat atas menerusi contoh-contoh iklan tersebut, mungkin anda tak perlu dapatkan ebook ni.

Itu bahagian pertama yang terdapat dalam ebook ini.

**

Seterusnya dalam bahagian kedua, anda akan didedahkan dengan satu software WAJIB ada untuk tujuan photo editing. Software ini PERCUMA sahaja.

Apa yang menarik tentang software ini ialah, penggunaanya yang begitu ringkas dan mudah.

Anda tak perlu mahir guna photoshop jika ada software ini.

Nak lihat sebahagian daripada kemampuan software ini untuk tujuan photo editing?

1. Auto Contrast

Gambar akan kelihatan lebih menarik dan lebih menonjol berbanding gambar background.

Contohnya:

teknik_sannin_review_gambar_2

2. Balloon

Menerusi fungsi ini, anda boleh masukkan dialog box ke dalam gambar yang anda ingin gunakan. Nak masukkan text pun boleh.

teknik_sannin_review_gambar_3

3. Crop

Mungkin dalam gambar yang anda ingin gunakan, ada bahagian yang tak perlu yang anda ingin buang. Fungsi crop boleh bantu anda.

Anda boleh crop dengan pelbagai bentuk.

teknik_sannin_review_gambar_5

4. Mosaic

Biasanya fungsi ini orang gunakan untuk kaburkan atau censored mana-mana bahagian yang sensitif.

teknik_sannin_review_gambar_6

5. Combining

Fungsi ini sangat bagus untuk mencatumkan dua atau lebih gambar dalam satu gambar.

Biasanya, kalau anda jual ubat kurus misalnya, anda boleh cantumkan 2 – 3 gambar yang menunjukkan perubahan ketara hasil daripada penggunaan ubat tersebut.

teknik_sannin_review_gambar_4

Jika anda tak berapa pandai dalam bab-bab photo editing seperti ini… USAH RISAU.

Langkah demi langkah cara penggunaan turut diajarkan dalam ebook ini.

Kalau anda masih tak faham, atau tak dapat nak grab apa yang cuba diajar, anda boleh terus hubungi penulis ebook Teknik Sannin ini untuk dapatkan bantuan.

Jadi, apa pendapat anda?

Adakah anda memerlukan ilmu yang terkandung dalam ebook Teknik Sannin V2 ni?

Jika jawapan anda ya, apa kata anda muat turun ebook ini sekarang disini.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

ieta mat saad September 16, 2014 at 4:57 pm

Menarik ebook ni tapi masih ada beberapa ebook saya beli belum habis lagi baca. KIV dulu ya ^__^

Reply

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: