10 Niche blog terbukti mampu untuk buat duit online

June 24, 2016

Adakah anda berminat untuk buat duit online? Mahukah anda buat duit sebagai seorang penulis blog? Jika anda adalah seorang yang minat menulis, suka berkongsi maklumat dan ilmu pengetahuan, berkeyakinan tinggi, maka anda patut pertimbangkan untuk mula buat duit sebagai seorang penulis blog.   Kenapa perlu memilih medium blog untuk menulis? Sebab menulis dengan blog TERBUKTI […]

Read the full article →

Ini sebab kenapa saya mula tinggalkan Bisnes Dropship dan beralih kepada Affiliate

June 20, 2016

Sebelum saya cerita dengan panjang lebar, rasanya elok saya mulakan posting kali ini dengan membuat kenyataan seperti dibawah ini.   Bisnes yang dijalankan menggunakan konsep dropshipping sebenarnya adalah satu model bisnes yang BAGUS. Ia mempunyai kelebihannya yang tersendiri. In fact, saya juga pernah menulis beberapa kelebihan menjalankan perniagaan menggunakan konsep dropshipping. Dengan kaedah dropship, ia […]

Read the full article →

Gabungkan Program Affiliate dengan Dropship untuk hasil yang lebih menguntungkan

June 19, 2016

Sebagai pemilik perniagaan, pastinya kita sentiasa mencari-cari cara bagaimana dapat memaksimakan keuntungan yang bakal dijana dari perniagaan yang kita jalankan.   Adakah dengan menggunakan kaedah pengiklanan berbayar seperti Google Adwords ataupun Facebook Advertising mampu untuk melonjakkan hasil jualan pendapatan anda? Jawapannya boleh jadi Ya dan juga Tidak. Pendapatan anda akan menunjukkan peningkatan apabila iklan anda […]

Read the full article →

Apa kelebihan konsep Bisnes Dropship kepada pemilik perniagaan?

June 18, 2016

Pada suatu hari, saya terjumpa sebuah video di laman web Facebook yang menceritakan tentang kejayaan seorang usahawan yang berjaya menjana pendapatan sebanyak RM1 juta setiap bulan dengan menjalankan pemasaran kaedah “zero cost marketing”.   Istilah “zero cost marketing” ini seringkali menjadi topik perdebatan dalam kalangan ahli pemasaran. Hujahnya ialah, tiada yang percuma dalam dunia ini. […]

Read the full article →

7 Cara promosi produk dropship dengan menggunakan Facebook

June 17, 2016

“Bagaimana cara nak memanfaatkan akaun Facebook yang kita miliki supaya ia tidak membuang masa kita dan membazirkan data yang kita langgan setiap bulan?”    Jawapannya ialah, gunakan Facebook sebagai platform untuk buat duit. Ya memang betul Facebook ini adalah platform untuk kita bersosial. Tetapi sampai bila kita nak terus habiskan masa untuk bersosial? Bukankah lebih […]

Read the full article →

Buku panduan pemasaran online menerusi teknik Search Engine Optimization (SEO)

June 16, 2016

Buku ini sebenarnya saya terjumpa di Perpustakaan Negara baru-baru ni. Kebetulan waktu tu, saya sedang tengok-tengok buku yang disusun di rak tentang pengiklanan. Ada macam-macam buku yang menarik, dan bila saya terpandang buku ni, saya terus ambik.   Saya belek-belek isi kandungan buku ni.   Bagus jugak buku Marketing Through Search Optimization ni. Boleh jadikan […]

Read the full article →

Cara promosi produk dropship dengan menggunakan blog

June 15, 2016

“Bagaimana cara nak buat kerja-kerja promosi untuk produk dropship jika menggunakan platform blog?”   Formula kejayaan bagi menjalankan bisnes dropship yang menguntungkan adalah aktiviti pemasaran. Bisnes dropship adalah salah satu model perniagaan online yang mana anda hanya perlu fokus pada kerja-kerja pemasaran dan customer support. Itu sahaja.   Lain-lain perkara, seperti pembungkusan produk, penghantaran produk, […]

Read the full article →

7 Idea untuk menjalankan kerja pemasaran bagi perniagaan kedai runcit

June 14, 2016

Bisnes kedai runcit anda masih baru? Lumrah bagi perniagaan yang baru dibuka, orang ramai masih tak tau tentang kewujudan bisnes kita. Kalau bisnes kita terletak ditempat yang ramai orang lalu-lalang, mungkin ia bukan satu isu besar.   Orang akan perasan kewujudan bisnes kita. Besar kemungkinan pasti akan ada yang akan melangkah masuk ke kedai kita. […]

Read the full article →
Page 30 of 114« First...1020...2829303132...405060...Last »