MYCYBERSALE 26 – 30 Sept 2016: Peluang untuk Shopping Online dengan harga DISKAUN sehingga 95%

September 28, 2016

Kempen MYCYBERSALE datang lagi. Sepanjang minggu ini, akan ada banyak tawaran-tawaran menarik dengan harga yang sangat menarik, yang anda tak akan dapat diluar sana. Ya, untuk mendapat tawaran harga diskaun sehingga 95%, anda hanya boleh dapatkan ia jika membuat tempahan secara online sahaja.   Rupa-rupanya ada terlalu banyak syarikat yang mengambil bahagian sempena jualan dan […]

Read the full article →

Imam Hanafi Pendebat Kebenaran

September 27, 2016

Saya meneliti senarai buku yang terdapat di rak buku Perpustakaan Negara Malaysia. Ada macam-macam tajuk yang menarik. Kemudian saya terpandang sebuah buku karya Abdul Latip Talib berjudul Imam Hanafi Pendebat Kebenaran.   Kenapa Imam Hanafi dikatakan sebagai seorang pendebat? Tak boleh jadi ni. Kena baca buku ni. Rasanya dah sampai masa untuk saya ambik tahu […]

Read the full article →

Konsep pay per click, pay per view dan pay per sales dalam program buat duit

September 27, 2016

Satu masa dulu, ketika saya baru nak bermula buat duit secara online, iaitu sekitar tahun 2009 – 2010, formula kejayaan pada ketika itu adalah program pengiklanan. Program pengiklanan seperti Google Adsense, Nuffnang, Innity, dan sebagainya adalah program yang wajib disertai, jika serius nak buat duit online.   Kemudian, tak lama lepas tu, muncul pula konsep […]

Read the full article →

Bukan semua syarikat hosting menawarkan servis yang setara dan sama kualiti

September 26, 2016

Syarikat hosting walaupun mereka semua menjual perkhidmatan yang sama, iaitu pakej hosting, namun ini tidak bermakna semua syarikat dapat berikan perkhidmatan yang sama baik atau setara.   Ini juga bermaksud kita tak boleh pilih dengan sambil lewa apabila merancang untuk dapatkan perkhidmatan hosting. Lain syarikat hosting, lain masalahnya. Dalam perkongsian pada kali ini saya nak […]

Read the full article →

Hati-hati bila anda “dipaksa” buat loan untuk mulakan bisnes

September 25, 2016

Saya hanya tersenyum apabila membaca pengalaman-pengalaman beberapa orang netizen berhadapan dengan skim cepat kaya. Sesetengahnya ada yang berjaya mengelak dari terjebak, dan sesetengahnya lagi ada yang terpedaya hingga berhabis ribuan ringgit untuk menyertai skim seumpamanya.   Mana ada skim cepat kaya yang nak mengaku ianya adalah skim cepat kaya. Kebiasaannya memang tak ada. Tetapi ayat-ayat […]

Read the full article →

Komisyen Affiliate Live Streaming Profit September 2016

September 24, 2016

Rasanya macam dah agak lama saya tak update tentang potensi buat duit menerusi Live Streaming Channel sukan dalam blog ini. Pendapatan dari projek Live Streaming ni masih ada masuk lagi, walaupun tak banyak.   Semuanya ada kena mengena dengan usaha yang saya sendiri lakukan. Memandangkan projek Live Streaming ni bukannya projek utama saya, jadi saya […]

Read the full article →

111 Soal Jawab berkaitan solat JAMAK & Qasar

September 23, 2016

Solat Jamak dan Qasar. Realitinya, masih ramai lagi orang Islam yang belum betul-betul mahir dan faham serba serbi dan segala aspek berkaitan dengan solat Jamak & Qasar.   Walaubagaimanapun, saya yakin dengan pembacaan buku berjudul 111 Soal Jawab berkaitan solat JAMAK & Qasar ini, ia dapat memberi pencerahan kepada kita semua tentang selok-belok dan kaedah […]

Read the full article →

Strategi menjual RIBUAN produk tanpa perlu keluar modal dan tanpa perlu simpan stok

September 23, 2016

Kenapa perlu hadkan barangan jualan kepada 2 – 3 barang sahaja, sedangkan anda sebenarnya boleh menjual sehingga ratusan ataupun jika mahu, anda boleh menjual ribuan barang dalam satu-satu masa secara online sahaja!   Semua ini boleh menjadi kenyataan, terutama sekali buat mereka yang berniaga secara online, yang menggunakan kaedah sama ada sebagai ejen dropship ataupun […]

Read the full article →
Page 20 of 111« First...10...1819202122...304050...Last »