Strategi menjual RIBUAN produk tanpa perlu keluar modal dan tanpa perlu simpan stok

September 23, 2016

Kenapa perlu hadkan barangan jualan kepada 2 – 3 barang sahaja, sedangkan anda sebenarnya boleh menjual sehingga ratusan ataupun jika mahu, anda boleh menjual ribuan barang dalam satu-satu masa secara online sahaja!   Semua ini boleh menjadi kenyataan, terutama sekali buat mereka yang berniaga secara online, yang menggunakan kaedah sama ada sebagai ejen dropship ataupun […]

Read the full article →

Ini Bukan KLISE

September 21, 2016

INI BUKAN KLISE – HIMPUNAN ANALISA TERPILIH SEORANG AKTIVIS.   Bila saya terpandang buku ini, saya rasa macam ada sesuatu yang menarik yang bakal saya baca dari buku ini. Lalu saya ambil buku ini dan baca sinopsis yang dimuatkan di bahagian belakang buku. Ini bukan Klise. Himpunan Analisis Terpilih Seorang Aktivis memuatkan rencana penulisan Amin […]

Read the full article →

Komisen ToneXpress September 2016

September 15, 2016

Sebelum saya mula menulis artikel ni, saya sempat log in ke member area akaun Tone Excel saya. Saya lihat angka-angka yang terdapat disitu. Kemudian saya terfikir untuk lihat, bilakah sebenarnya tarikh mula-mula saya join Tone Excel?   24 March 2013. Bermakna tahun 2016 ini adalah tahun ketiga saya bersama Tone Excel! Boleh dikatakan agak lama […]

Read the full article →

Penggunaan ayat Call to Action dalam kempen pemasaran beserta contoh

September 9, 2016

Ada beberapa plugin penting yang saya gunakan untuk membantu saya monitor perkembangan blog ini. Antaranya ialah Wordfence Security, Broken Link Checker dan juga Pretty Link PRO. Sebelum saya cerita tentang topik ayat call to action ni, saya nak share dulu tentang tiga plugin yang saya sebutkan ini. Jadi, sila teruskan pembacaan, dan anda mungkin akan […]

Read the full article →

Bagaimana cara menjadi PAKAR dalam bidang dan kerjaya pilihan anda?

September 8, 2016

Pada waktu catatan ni saya tulis, saya sebenarnya sedang membaca buku berjudul No Excuses! Jangan Berdalih Lagi Untuk Berjaya karangan Brian Tracy. Buku yang saya baca ni adalah versi alih bahasa dari bahasa Inggeris ke bahasa Melayu.   Ada satu part yang saya kira menarik, dan nak kongsikan dengan anda semua. Pada abad ke-21 ini, […]

Read the full article →

Cara bina Ayat Iklan untuk promosi produk Perfume

September 7, 2016

Saya bukanlah seorang usahawan perfume yang berjaya. Tetapi, perfume adalah salah satu produk yang saya pernah jual secara online. Modalnya? Hanya menggunakan ayat-ayat iklan semata-mata. Saya guna kaedah dropship. Nak kata ayat iklan yang saya hasilkan untuk jual perfume tu power sangat pun tak jugak, mungkin dah rezeki saya, dapat juga sales beberapa botol sampailah […]

Read the full article →

Dia Bukan Lelaki Biasa Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat

September 5, 2016

Saya tergerak hati untuk baca buku berjudul Dia Bukan Lelaki Biasa Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat yang ditulis oleh Syarafuddin Sulaiman. Saya rasa sepanjang hidup saya, saya hanya mengetahui perihal tentang Tuan Guru Nik Abdul Aziz ini hanya melalui media arus perdana sahaja.   Sudah tentu, apa yang kita lihat di kaca tv, […]

Read the full article →

Cara buat lebih banyak duit di Malaysia?

September 4, 2016

“Bagaimana agaknya cara yang boleh kita lakukan untuk buat lebih banyak duit?”   Perkongsian ini saya hasilkan bagi menambahkan pengetahuan dan juga bagi tujuan hiburan semata-mata. Mungkin ada beberapa kaedah yang saya ceritakan ini adalah kaedah yang praktikal, namun ada juga yang agak mustahil untuk berlaku kepada anda.   Walaubagaimanapun, daripada kaedah-kaedah yang saya ceritakan […]

Read the full article →
Page 20 of 110« First...10...1819202122...304050...Last »