Buka booth untuk mempromosikan Tone Excel – Ini pandangan saya

November 26, 2016

“Assalamualaikum tuan sabree, maaf mengganggu, saya nak mintak sedikit nasihat dan pandangan, saya ada membuka booth untuk perniagaan bisnes toneexcel, dah 6 kali saya buat, pergi pasar, pergi depan bank, tapi! Belum ada rezeki, yang berhenti bertanya pun tiada, kami sambil edar flyer jugak.. apa pendapat tuan?“ Terima kasih..   Kata bijak pandai, kalau nak […]

Read the full article →

Komisen ToneXpress November 2016

November 25, 2016

Pada mulanya saya ingat nak kumpulkan dulu komisen ToneXpress ni dalam akaun ewallet saya. Tapi tiba-tiba ada keperluan yang mendesak pulak yang memaksa saya untuk cepat-cepat keluarkan komisen ini.   Akhirnya pada 24 November lepas, saya terima bayaran komisen dari Program ToneXpress ni. Satu benda yang saya suka dengan program ToneXpress ni ialah, saya boleh […]

Read the full article →

Apa itu Squeeze Page? Bagaimana mempromosikan Tone Excel menggunakan Squeeze Page?

November 24, 2016

“Saya ingin mempromosi bisnes Tone Excel saya di fb. Apa itu squeeze page? Saya masih baru dalam bidang internet ini. Boleh komen…”   Jika anda menjalankan pemasaran secara online, besar kemungkinan anda akan temui beberapa istilah seperti squeeze page, landing page, sales page dan juga minisite. Keempat-empat istilah ini walaupun digunakan dalam situasi yang berbeza, […]

Read the full article →

Jadilah Pengguna Bijak – Apa ciri-ciri pengguna bijak?

November 23, 2016

“JADILAH PENGGUNA BIJAK…”   Saya tak dapat kira, entah dah berapa kali saya dengar ayat ni. “Jadilah pengguna bijak…” Sampai satu tahap, saya rasakan seolah-olah semua marketer akan menggunakan ayat “jadilah pengguna bijak” ni untuk menghasut orang ramai supaya beli produk yang mereka promosikan.   Pernah juga saya terfikir nak gunakan ayat tersebut. Tapi tak […]

Read the full article →

Bagaimana saya boleh terpilih untuk terima Lazada Box of Joy?

November 23, 2016

Apabila saya buat blogwalking, saya perasan yang bukan semua blogger ada cerita tentang Lazada’s Box of Joy ini. Bila saya selidik rupa-rupanya ada blogger yang dapat Box of Joy ni, dan ada juga yang tak dapat.   Lazada Box of Joy ini sebenarnya merupakan salah satu kempen yang dilancarkan oleh Lazada Malaysia bersempena dengan promosi […]

Read the full article →

Voucher Diskaun Lazada sempena Online Revolution 2016

November 23, 2016

Bermula dari 1 hb November 2016, Lazada Malaysia telahpun memulakan kempen jualan besar-besaran yang dinamakan sebagai Lazada Online Revolution 2016.   Acara Online Revolution ini merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Lazada bagi menggalakkan para pembeli di Malaysia mendapatkan barang-barang keperluan secara online sahaja. Secara tak langsung, kempen Online Revolution ini juga bertujuan untuk memberi […]

Read the full article →

Bagaimana mendapatkan Keuntungan Berganda melalui Sewaan Rumah?

November 22, 2016

Bagi mencapai tahap keuntungan berganda melalui sewaan rumah, pemilik harus memikirkan beberapa strategi menarik agar aliran tunai setiap bulan berjalan dengan lancar.   Sememangnya, pelaburan hartanah ini sangat menguntungkan lebih-lebih lagi jika ia terletak berdekatan dengan lokasi strategik seperti di kawasan bandar, institusi pendidikan dan lain-lain lagi.   Sudah tentu, sebagai pelabur, kita mahukan pulangan […]

Read the full article →

Tips mendapatkan Penyewa yang berkualiti

November 22, 2016

Sebagai pemilik hartanah, mungkin anda pernah dengar istilah penyewa dari neraka.   Istilah ini merujuk kepada betapa sengsaranya pemilik apabila terpaksa berhadapan dengan penyewa yang mempunyai ragam yang tidak baik. Pelbagai ragam yang ditemui antaranya penyewa yang gemar membawa pasangan bukan mahram, menjadikan rumah sewa sebagai pusat proses dadah, penyewa seorang penjenayah dan culas untuk […]

Read the full article →
Page 20 of 116« First...10...1819202122...304050...Last »