Rayyan Fantasi Oleh Ramlee Awang Murshid

April 3, 2014

Ketika entri ini saya catatkan, saya sedang membaca karya Ramlee Awang Murshid berjudul Bagaikan Puteri. Novel dalam genre misteri dan thriller… Ini bacaan pilihan saya apabila otak dah mula tepu dan imun dengan buku-buku dalam bidang pemasaran dan perniagaan online. Sesekali minda perlukan santapan baru bagi mengisi ruang-ruang kosong. Dalam novel ni, beberapa watak diperkenalkan […]

Read the full article →

Teknik Tarik Trafik Yang Ramai Ke Laman Blog

April 3, 2014

Masalah biasa yang dialami oleh penulis blog dan pemilik laman web ialah untuk tarik pelawat dan pengunjung yang ramai ke laman web mereka. Jika anda juga mempunyai masalah yang sama, sila teruskan pembacaan dari mula sampai habis.   Dalam artikel kali ini, saya akan dedahkan beberapa teknik dan strategi untuk tarik pelawat dan pembaca blog […]

Read the full article →

Komisyen Sistem Jualan PRO – March 2014

April 3, 2014

Bulan March saya tak letakkan harapan yang terlalu besar untuk dapat komisyen bagi produk Sistem Jualan PRO yang pernah saya promosikan sebelum ni. Sebabnya bulan March tu sendiri saya agak slow. Saya tak buat promosi secara agresif seperti bulan-bulan sebelum ni. Kalau dulu, tak cukup dengan blog, tambah lagi promosi menerusi FB (fan page + […]

Read the full article →

Strategi Buat Duit Dengan Blog Untuk Tahun 2014

April 2, 2014

Saya ingin mulakan menulis artikel ini dengan membuat kenyataan Blog sememangnya berkuasa dan berupaya untuk berikan hasil dalam bentuk wang ringgit! … atau dengan kata lain, anda sememangnya boleh buat duit dengan menjadi seorang penulis blog.   Saya sendiri adalah the living proof yang sebelum ini dah berjaya jana pendapatan menerusi medium blog. Bermula dengan […]

Read the full article →

Konsep 3R Dalam Pemasaran Online

April 1, 2014

Apa faktor yang mempengaruhi sama ada aktiviti pemasaran yang kita jalankan berupaya untuk menghasilkan pulangan yang lumayan mahupun tidak? Soalan diatas dah tentu menarik perhatian saya sebagai seorang marketer. Of course saya tak mahu segala usaha, penat lelah dan juga strategi-strategi yang saya susun gagal membuahkan hasil semata-mata sebab saya tak ada jawapan kepada persoalan […]

Read the full article →

Apabila Semua Bersatu, Perkara Ajaib Akan Berlaku

April 1, 2014

Sesekali mata ni rasa terganggu dek tulisan-tulisan yang bergerak-gerak pada bahagian tab laman web facebook pada browser Mozilla Firefox. Inilah gangguannya bila sambil bekerja secara online sambil buka FB. Itu belum lagi dengan gangguan bunyi-bunyian ting ting ting yang menandakan ada mesej baru masuk dan juga ada komen baru menerjah pada salah satu status update […]

Read the full article →

Episod Duka & Rezeki Melimpah Ruah Di Bulan March

April 1, 2014

Alhamdulilah syukur Ya Allah. Artikel ini saya catatkan pada 01 April 2014. Bulan March 2014 yang lepas, merupakan bulan yang saya kurang produktif. Ada macam-macam gangguan yang menghalang dan melemahkan saya untuk terus mara ke depan. Bulan March 2014 jugak saya terpaksa berhadapan dengan manusia kategori ‘dream crusher’ yang menjengkelkan. Saya pun tak faham apa […]

Read the full article →

Tempahan Dua Kotak Madu Sunnah

March 31, 2014

Masa awal-awal saya mula menjadi penjual produk Madu Sunnah keluaran Natural Herbs Sdn Bhd, saya sempat berbincang dengan seorang kenalan rapat mengenai produk ini. Dah tentu tujuan asal bukan sekadar nak bincang-bincang kosong, tentulah saya bermaksud untuk cuba hasilkan jualan sekurang-kurangnya sekotak atau dua madu sunnah. Kadang-kadang betul juga kata setengah orang, menjual kepada orang […]

Read the full article →