Panduan Buat Duit Dengan EdyClick

April 17, 2014

Sebelum ini, saya banyak bercerita mengenai EdyBiz – Easy Do Your Business dalam blog ini. Kali ini saya nak cerita mengenai satu lagi platform buat duit online yang baru, yang turut dimiliki oleh pemilik yang sama, yang dikenali sebagai EdyClick. Menerusi platform EdyClick, agen affiliate berpeluang untuk buat duit menerusi dua cara, iaitu komisyen pay […]

Read the full article →

Ini Sebabnya Saya TAK SUKA Dengar Cakap Orang

April 17, 2014

Kadang-kadang kita kena jadi degil sikit. Hati kena kering. Tahan kena maki, dan yang penting, tak perlu nak pedulikan sangat apa orang nak kata. Sebabnya, tak kiralah sama ada kita buat benda baik atau benda tak baik, orang pasti akan mengata. Benda ni memang kita tak boleh nak lari. Lebih awal kita sedar hakikat ni […]

Read the full article →

Komen Saya Tentang Autoresponder Emelmatik

April 16, 2014

Dalam kerja-kerja pemasaran secara online, saya juga tak terkecuali daripada perlu menggunakan kaedah pemasaran emel. Bila dah guna pemasaran emel, maka keperluan utamanya ialah sistem autoresponder. Sepanjang saya buat pemasaran menerusi emel, ada beberapa autoresponder yang pernah saya gunakan. Ada yang percuma, perlu bayar setiap bulan, dan ada juga yang hanya perlu bayar sekali sahaja […]

Read the full article →

Masalah Subscriber HILANG Dalam Sistem Autoresponder

April 12, 2014

Beberapa hari yang lepas, saya ada berbincang bersama beberapa rakan Internet Marketer (IM) mengenai isu subscriber yang dikumpul menerusi sistem autoresponder hilang. Sebenarnya isu yang sama macam ni pernah jugak saya terbaca di forum-forum antarabangsa yang membincangkan topik perniagaan dan pemasaran online. Senang cerita, perkara ni sebenarnya BIASA. Saya ambil contoh, Aweber, andai kata anda […]

Read the full article →

Fokus atau Pelbagaikan Kaedah Pemasaran?

April 11, 2014

Dalam konsep pelaburan, kita juga didedahkan dengan istilah seperti Don’t put all your eggs in one basket Maksudnya, jangan letakkan semua sumber yang berharga yang ada pada anda hanya pada satu tempat sahaja. Jangan bergantung hanya pada satu sumber sahaja. Sebabnya, kalau jadi apa-apa yang tak baik pada sumber tersebut, anda juga yang akan ditimpa […]

Read the full article →

Keistimewaan & Kelebihan Guna Autoresponder Emelmatik

April 10, 2014

Seperti yang saya pernah nyatakan dalam perkongsian sebelum ni, saya juga merupakan pengamal kaedah pemasaran emel bagi tujuan promosi secara online.   Untuk menggunakan kaedah pemasaran emel, memang tak lari daripada perlu gunakan sistem autoresponder.   Saya kerap juga dapat pertanyaan, sistem autoresponder mana satu yang patut digunakan. Nak pakai Aweber atau Emelmatik?   Soalan […]

Read the full article →

Cara Buat Pemasaran Emel Yang Melampau!

April 10, 2014

Memang dahsyat cara Internet Marketer ni buat marketing. Fuh Sila jangan tiru aksi ini. Ia hanya buatkan orang rasa menyampah dan rasa nak muntah tengok emel-emel promosi menerjah masuk ke dalam inbox tanpa henti. Dalam hari yang sama, dia hantar emel yang berbeza sebanyak 7 emel! Itu belum masuk waktu malam lagi. Malam nanti mungkin […]

Read the full article →

Langkah Mudah Buat Duit Dengan Affiliate Marketing

April 10, 2014

Dalam artikel ni saya tak akan cerita pasal teknik. Saya juga tak bercadang nak bincangkan mengenai strategi. Sebabnya, saya cuma nak kongsikan perkara-perkara yang basic sahaja mengenai affiliate marketing. Anggaplah post ini mengenai asas pemasaran affiliate yang anda perlu tahu. Tahun ni mungkin tahun ke enam atau tujuh saya buat duit dengan affiliate marketing. Mula […]

Read the full article →