Konsisten RM2,500 Setiap Bulan

March 12, 2014

Konsisten. Ini perkataan yang bukan setakat saya seorang, malahan semua orang kena faham maknanya. Lebih-lebih lagi kalau anda berniaga, tak kiralah sama ada berniaga secara online ataupun offline. Kalau bulan ini saya dapat untung bersih RM2,500 menjual madu sunnah, ini bermaksud pada bulan yang akan datang, saya kena konsisten hasilkan jualan yang sama banyak.

Read the full article →

Niche Apa Yang Sesuai Untuk Promosi Di FB Group?

March 12, 2014

Ini soalan yang saya terima: Tajuk : Niche apa yang sesuai? Assalamualaikum. Saya nak tanya strategi pemasaran dalam ebook ni adakah sesuai untuk niche produk kesihatan/kecantikan? Sebabnya saya nak promote produk tersebut melalui fanpage/group. Soalan ini saya terima daripada pelawat yang melayari laman web saya, iaitu Panduan Dominasi FB Group. Jawapan saya… Ringkasnya.

Read the full article →

Komisyen Ebook Sistem Menjemput Rezeki

March 12, 2014

Ebook Sistem Menjemput Rezeki ini merupakan salah satu produk yang saya promosikan di internet dan yang boleh dikatakan agak konsisten menyumbang kepada pendapatan online saya. Ebook ini diluar niche buat duit online. Maka cara nak promosi pun sedikit berbeza. Tak bolehlah semua ebook kita nak gunakan pendekatan yang sama untuk di promosikan. Klik sini >> […]

Read the full article →

Gambar Produk Madu Sunnah

March 12, 2014

Ada banyak benda yang memang saya dah rancang nak buat tapi, asyik tak ada kesempatan nak buat. Bukan sengaja nak tangguh-tangguhkan kerja, tapi setiap kali nak buat, mesti ada urusan lain yang lebih penting tiba-tiba muncul. Nak tak nak, kena utamakan mana satu yang lebih penting. Seingat saya ramai jugak yang nak tengok gambar produk […]

Read the full article →

10 Tips Pemasaran Emel Untuk Blogger

March 11, 2014

Adakah blogger perlu tahu dan perlu guna pemasaran emel dalam aktiviti blogging mereka? Jawapan dia berbeza-beza, dan anda boleh dapati setiap blogger akan beri jawapan sama ada perlu, tak perlu, and something in between. Kalau anda baca blog-blog luar negara seperti blog coppyblogger, johnchow, joel comm, problogger dan sebagainya… persamaan yang boleh kita nampak ialah […]

Read the full article →

Kerja Kosong Dari Rumah Di Jobdirumah

March 10, 2014

Kebiasaannya, artikel pertama adalah artikel yang paling mencabar untuk kita masukkan dalam blog kita. Saya bukan sekadar maksudkan artikel pertama untuk blog kita, tetapi termasuk artikel pertama yang patut kita masukkan dalam blog kita pada setiap hari. Contohnya macam hari ini. Saya ambil masa yang agak panjang untuk decide, apalah yang saya nak cerita dalam […]

Read the full article →

Patut Ke Hantar Emel Setiap Hari Kepada Subscriber Anda?

March 9, 2014

Sebenarnya ini juga merupakan salah satu persoalan yang pernah bermain dalam fikiran saya. Kebetulan tak lama lepas tu, saya terima satu emel daripada salah seorang internet marketer yang turut membincangkan topik ini. Ini kandungan emel yang saya terima Belajar pemasaran emel percuma? Klik sini

Read the full article →

Bagaimana Cara Dapatkan Pembaca Blog Yang Ramai

March 9, 2014

Kalau kita ada blog, dah tentu kita nak ada ramai orang baca blog kita. Tak gitu? Melainkan kalau anda memang set blog anda kepada private dan memang tak nak orang lain baca blog anda. Walaubagaimanapun, lazimnya orang yang saya jumpa kebanyakkan yang ada blog sebab mereka nak buat marketing secara online. Jadi, mereka memang perlukan […]

Read the full article →
Page 110 of 116« First...102030...108109110111112...Last »