Pengalaman Berurusan Dengan Call Center Yang Menyakitkan Hati

February 8, 2014

Sejak dua menjak ni beberapa kali saya terpaksa berurusan dengan call center. Ada dua call center yang berjaya menyakitkan hati saya. Satu dari Maybank, satu lagi Celcom. Kita beriya-iya explain masalah kita, simple je jawapan yang dia bagi. … oh untuk masalah encik ni, encik kena walk in ke mana-mana cawangan terdekat. What the …. […]

Read the full article →

Kos Penggunaan Aweber Untuk Bulan Kedua

February 8, 2014

Bulan Februari ni adalah bulan kedua saya gunakan autoresponder berbayar dari Aweber. Setakat sekarang ini saya dah berjaya kumpul 600 senarai emel prospek. Walaubagaimanapun, daripada 600 senarai emel yang berjaya dikumpul itu, terdapat beberapa emel yang sebenarnya duplicate. Contohnya, saya ada 3 kempen pemasaran, dan rupa-rupanya orang yang sama opt in dalam ketiga-tiga mailing list […]

Read the full article →

Kenapa Iklan Anda Di FB Group Tak Laku?

February 6, 2014

Ebook Panduan Dominasi FB Group ini adalah panduan yang menerangkan macam mana nak buat bisnes dan macam mana nak buat marketing di FB menggunakan fungsi group. Ia tak sama dengan buat iklan di FB Group. Pendekatan yang saya gunakan dan akan tunjukkan sememangnya berbeza. Saya tak kata lebih senang, tetapi saya berani kata ia lebih […]

Read the full article →

Awak Nak Berguru Dengan Pakar Bisnes?

February 4, 2014

“Awak nak tak berguru dengan pakar bisnes?” Eh Apahal tiba-tiba hantar PM tanya macam ni? Pelik sungguh tawaran yang di offer pada saya. Dalam kepala saya pada waktu tu muncul nama-nama seperti Vincent Tan, Robert Kuok, Mokhtar Bukhary, Ananda Krishnan… dan mungkin Rosmah Mansor. Ah… tak kan lah nak berguru dengan diorang tu semua. Diorang […]

Read the full article →

Macam Mana Nak Buat Promosi?

February 4, 2014

“Aku dengar nak buat promosi kat FB ni senang, betul ke?”   Kalau dulu soalan macam tu memang jarang-jarang muncul dalam hidup saya. Almaklumlah sebelum ini saya lagi banyak luangkan masa untuk buat promosi di blog-blog. Sekarang semenjak saya dah mula aktif ber facebook, maka makin keraplah soalan tu ditanyakan pada saya.   Posting kali […]

Read the full article →

Siapa Dah Beli Ebook Buat Duit Dengan FB Group?

February 3, 2014

“Ada ke orang beli ebook panduan buat duit dengan FB Group ni?” Mula-mula saya ingat customer ni perlukan maklumat lanjut tentang ebook yang saya jual. Tak apa. Saya layan, dan saya cuba terangkan mana-mana bahagian yang perlukan penjelasan. Sebenarnya saya dah tulis hampir segala-galanya di halaman jualan. Anda sendiri boleh lihat halaman utama ebook Panduan […]

Read the full article →

Beza Antara Ebook Buat Duit Dengan FB Group Di Pasaran

February 3, 2014

Saya menerima pertanyaan dari salah seorang pelanggan saya. “Apa beza antara ebook buat duit dengan FB Group yang saya hasilkan dengan ebook XXX yang dihasilkan oleh YYY?” Pendek je saya jawab. Tak tau. Buat masa ini saya belum lagi berminat nak beli semua produk yang sama atau yang seakan-akan sama dengan produk yang hasilkan semata-mata […]

Read the full article →

Bagaimana Anda Atasi Masalah Hasilkan Jualan?

February 3, 2014

Kalau anda dah BOSAN dengan prestasi dan hasil jualan yang anda hasilkan selama ini, maka saya syorkan anda baca perkongsian ini. Mungkin diakhir nanti, anda akan dapat beberapa idea baru, bagaimana nak atasi masalah hasilkan jualan.   Post ini saya tulis setelah saya memerhatikan tedapat ramai kawan-kawan yang mengeluh sebab tak berjaya nak buat jualan […]

Read the full article →
Page 109 of 111« First...102030...107108109110111