Sambutan Hari Lahir Bersama Adik-adik Rumah Amal Siraman Kasih

May 18, 2014

Setakat catatan ini dibuat, ini merupakan aktiviti kedua yang pernah kami, geng Rakan Maya VF adakan bersama penghuni Rumah Amal Siraman Kasih. Program pertama yang pernah dijalankan dulu, pun bersama adik-adik di rumah Amal Siraman Kasih ini ialah program shopping kelengkapan sekolah di Mydin Rawang. Boleh lihat artikel saya sebelum ini yang bertajuk: Program sehari […]

Read the full article →

Earning 8Share Hampir Menepati Sasaran

May 18, 2014

Serius… beberapa minit sebelum ni semangat saya betul-betul berkobar-kobar untuk mendalami ilmu buat duit dengan 8share. Rasa tercabar pulak, bila orang lain boleh dapat earning sampai beratus-ratus ringgit dari 8share, alih-alih saya yang dah agak lama join 8share, sekali pun masih belum pernah rasa income dari 8share. Apa barang kan… Macam yang saya dah tulis […]

Read the full article →

Cash Out 8share Sasaran Bulan May

May 17, 2014

Sepanjang waktu saya sertai program pengiklanan 8share, sekali pun saya masih belum pernah berjaya untuk cash out sebarang earning terkumpul.   Syarat untuk cash out ialah mesti kena kumpul sekurang-kurangnya RM50 dalam akaun.   Hari ni saya tengok jumlah terkumpul dah ada RM30 ++   Nampaknya bulan ini macam ada peluang yang cerah untuk cash […]

Read the full article →

Kenapa Anda Patut Pasang Sistem Autoresponder Pada Blog?

May 16, 2014

Satu masa dulu, trafik yang pernah masuk ke blog ini pernah mencecah sehingga 20,000 dalam masa sebulan. Ini berlaku pada Januari 2013. Majoriti trafik yang saya terima berasal dari laman carian seperti google dan yahoo!. Mereka adalah terdiri daripada pengunjung yang berminat tentang keyword atau topik tertentu yang saya tulis dalam blog ini. Ini adalah […]

Read the full article →

Dua Kempen CPUV Nuffnang Dah Melekat

May 14, 2014

Sekarang ni, dalam blog ini ada dua kempen pengiklanan dari Nuffnang yang sedang berjalan. Saya sendiri tak tau sampai bila agaknya iklan ni akan melekat dalam blog ni. Kalau lama, Alhamdulilah. Kalau sekejap, Alhamdulilah. Setidak-tidaknya saya dapat. Walaupun sekejap. Semoga Allah gantikan sumber income ini dengan sesuatu yang lebih baik lagi lepas ni. Dua kempen […]

Read the full article →

Tulis Blog Pun Perlu Tahu Guna Ayat Power

May 14, 2014

Nak buat duit dengan blogging? Boleh. Boleh sangat. Dengan satu syarat. Apa syaratnya? Betul nak tau? Ok… syaratnya ialah anda perlu patuhi 100 syarat yang anda wajib ikuti untuk berjaya buat duit dengan blogging. Mungkin bukan 100 syarat. Boleh jadi lebih, atau mungkin… kurang daripada tu. Menulis blog sedikit berbeza berbanding dengan penulisan artikel majalah, […]

Read the full article →

Tarik Audience Dengan Ayat POWER!

May 12, 2014

Dalam perniagaan dan pemasaran online, rata-rata peniaga mempunyai masalah yang hampir serupa. Tidak kira sama ada anda adalah seorang yang masih baru ataupun yang dah berpengalaman dalam bidang ini, anda pasti ada masalah untuk hasilkan ayat-ayat iklan yang power.   Kebanyakkan daripada masa kita perlu banyak digunakan untuk menghasilkan dan bermain dengan perkataan bagi menarik […]

Read the full article →

Nak Tempah Madu Sunnah? Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

May 9, 2014

Beberapa hari yang lepas, saya terima satu sms dari nombor yang tak dikenali. Soalan yang ditanyakan pada saya, “kat mana nak beli Madu Sunnah kalau di Kedah?” Hmm… jawapan jujur dari saya… Saya pun tak tahu kedai mana di Kedah yang ada jual produk Madu Sunnah ni. Sebagai orang berniaga, dah tentu saya ada counter […]

Read the full article →
Page 105 of 123« First...102030...103104105106107...110120...Last »