Blogging, Hobi Berbahaya, dan Pendedahan BERANI MATI

July 10, 2014

Satu masa dulu, sekitar tahun 2009 – 2010 macam tu, menulis blog merupakan salah satu “kegilaan” saya. Sekarang ni pun masih menulis blog, cuma dah kurang sikit gilanya. Bukan apa, sekarang ni, bila dah mula nampak rentak dan permainan untuk buat duit online, menulis blog tu masih tetap perlu diteruskan, cuma sekarang ni saya perlu […]

Read the full article →

Sim Kad Tone Excel Tu Apa?

July 9, 2014

Pada satu tahap saya pernah beranggapan yang semua orang dah tahu apa itu sim kad Tone Excel dan apa kemampuan sim kad ini kalau nak bandingkan dengan lain-lain sim kad yang ada kat pasaran. Tapi saya silap. Sebenarnya, tetap ada golongan yang masih belum betul-betul tahu, kenal dan faham apa itu sim kad Tone Excel. […]

Read the full article →

Falsafah bisnes berkonsepkan Network Marketing

July 9, 2014

Sesetengah orang gelarkan konsep bisnes seperti ini sebagai Multi Level Marketing (MLM).   Ada juga yang berikan nama referral marketing.   … tak kurang juga yang menyebutkan konsep bisnes seperti ini sebagai Pyramid Scheme atau skim piramid. Mungkin sebab bila kita hasilkan ilustrasi bagi menerangkan sistem pemasaran bisnes ini, ia membentuk sebuah piramid. Ada level-level […]

Read the full article →

4 Keping Sim Kad Tone Excel Sedia Diagih-agihkan

July 9, 2014

Hari ni sim kad Tone Excel yang sengaja saya order untuk dijadikan stok dah selamat sampai dalam tangan. Semua sekali ada 4 sim kad. Satu sim kad saya beli dengan harga RM90. Kalau ada 4 sim kad, maka darabkanlah dengan 4. RM360. “Kalau beli banyak boleh dapat murah ke?” Tak de. Harga dia standard. Tetap […]

Read the full article →

5 Sebab Kenapa Earning Nuffnang Anda SLOW!

July 8, 2014

Seingat saya, baru je beberapa hari lepas saya duk bising-bising pasal earning dari Nuffnang yang tak jalan, kempen CPUV yang makin kurang dan sebagainya.   Hari ni bila saya log in ke akaun Nuffnang, rupa-rupanya ada berita gembira… Yes… sekarang ni ada tiga CPUV Earning tengah berjalan. Ini buatkan saya terfikir, patut ke saya buat […]

Read the full article →

Soal Jawab Kaedah Pemasaran Di FB Group

July 5, 2014

1. “Masih relevan dan masih berkesan ke teknik pemasaran di FB Group ni?” Jawapan saya… Dah tentu masih berkesan. Untuk kaedah pemasaran di FB, saya lebih selesa gunakan medium FB Group berbanding fanpage, personal profile dan sebagainya. Memang la kadang-kadang tu nampak macam tak ada hasil, macam tak ada respons, tapi sebenarnya untuk jangka masa […]

Read the full article →

Ayat POWER Untuk Promosi Tone Excel

July 4, 2014

Cuba anda fikir-fikirkan… adakah dengan mengamalkan kaedah penulisan ayat power untuk mempromosikan bisnes Tone Excel dapat menarik minat prospek untuk sertai team network anda? Bergantung pada medium pemasaran yang anda gunakan. Adakah online, atau anda pilih pemasaran secara offline? Jika pemasaran secara online, saya tak nafikan, prospek pasti akan tertarik untuk mengetahui dengan lebih lanjut […]

Read the full article →

Buat Minisite Menggunakan Platform Blogspot

July 4, 2014

Baru-baru ini saya terima satu emel tentang satu perisian yang boleh kita gunakan untuk bina minisite, landing page dan juga sales page hanya dengan menggunakan platform percuma dari blogspot ataupun blogger.com   Mula-mula saya ingat, perisian ni biasa-biasa je. Lagipun, saya sendiri memang biasa biasa guna blogspot untuk bina minisite terutama sekali bagi tujuan kumpul […]

Read the full article →