Panduan buat laman web Profesional untuk perniagaan online

December 10, 2016

Laman web merupakan satu platform yang sangat penting bagi mereka yang melakukan bisnes online. Tak kiralah sama ada anda merupakan pemilik bisnes kecil ataupun besar, anda WAJIB ada website.   Pada hari ini, pelanggan amat bergantung kepada internet sebelum membuat sebarang keputusan pembelian. Jika anda tidak mempunyai website, bermakna perniagaan anda tidak wujud pada mata […]

Read the full article →

Bagaimana menjadi Freelance Writer yang menjana pendapatan RM1,000 sebulan?

December 8, 2016

Menulis artikel di blog merupakan salah satu cabang kerja dalam bidang penulisan. Permintaan terhadap artikel terutamanya dalam kalangan pemilik-pemilik blog amat tinggi. Kebanyakan pemilik blog inginkan artikel-artikel yang bukan sahaja unik malahan berkualiti.   Artikel yang unik dan berkualiti amat penting terutama bagi blog-blog yang ada menjual sesuatu produk atau perkhidmatan. Kelebihan blog yang berkualiti […]

Read the full article →

Peluang kerja dari rumah secara online bidang Data Entry Disember 2016

December 7, 2016

Pernah tak anda lihat iklan bagi kerja Data Entry yang sebenar? Bukan jenis yang tipu-tipu punya ya, sebaliknya yang memang genuine, sah, dan memang membayar pekerjanya.   Kalau tak pernah tengok lagi macam mana rupa bentuk iklan kerja data entry secara online ni, maka saya nak tunjukkan beberapa contoh iklan. Sebenarnya job data entry ni […]

Read the full article →

Kumpul mata ganjaran Air Asia Big Point menerusi Lazada Malaysia

December 6, 2016

Apa promosi yang menarik kat Laman Web Lazada hari ni? Untuk makluman pembaca dan pelawat semua, sebenarnya kempen Lazada Online Revolution 2016 masih belum habis lagi.   Setiap minggu Lazada Malaysia akan jalankan kempen yang berbeza, dan setiap minggu tu juga barangan dari pelbagai kategori yang berbeza akan dijual dengan harga yang cukup menjimatkan. Ada […]

Read the full article →

5 Langkah meningkatkan Keuntungan dalam Pasaran Saham

December 4, 2016

Mahukah anda meningkat keuntungan apabila melabur di pasaran saham? Saya pasti semua orang pasti mahu. Kalau betul ada cara yang boleh dilakukan untuk tingkatkan keuntungan apabila melabur di pasaran saham, apa salahnya jika kita cuba.   Sebenarnya saya baru sahaja muat turun ebook yang berjudul 5 Langkah Tingkatkan Keuntungan Saham yang ditulis oleh saudara Khairul […]

Read the full article →

5 Tip Panduan Pelaburan Saham untuk Pelabur Baharu

December 3, 2016

Aktiviti pelaburan saham adalah salah satu cabang pelaburan. Bursa saham adalah tempat dimana kita membeli syer syarikat dalam bentuk unit pelaburan. Ini bermakna apabila kita membeli saham sesuatu syarikat, kita sebenarnya memiliki sebahagian daripada syarikat tersebut. Setiap unit pegangan ada harga. Selalunya nilai saham berubah mengikut pasaran. Boleh berlaku saham yang kita beli itu untung […]

Read the full article →

Laman web jual beli servis secara online paling popular di dunia

December 1, 2016

Laman web Fiverr boleh jadi adalah laman web jual beli servis paling popular di dunia. Kebiasaannya ada dua sebab kenapa seseorang itu melayari laman web Fiverr. Sebab pertama ialah dia perlukan perkhidmatan tertentu tetapi dia tidak mempunyai bajet yang besar untuk upah mana-mana freelancer yang memang pakar dalam bidangnya, jadi dia dapatkan freelancer dari laman […]

Read the full article →

Cara mempromosikan Bisnes Homestay – 10 Idea ini mungkin berguna untuk anda!

December 1, 2016

Jika anda adalah salah seorang pemilik, pengusaha atau seseorang yang bakal menjalankan bisnes Homestay satu hari nanti, anda mungkin perlu siap sedia dari sekarang, dengan beberapa strategi promosi dan pemasaran yang berkesan untuk memastikan perniagaan homestay anda sentiasa ada pelanggan.   Bisnes homestay adalah satu perniagaan yang kompetitif. Itu pandangan saya. Kenapa saya kata macam […]

Read the full article →
Page 10 of 108« First...89101112...203040...Last »