12 Perkara perlu dipertimbangkan sebelum memulakan sebarang bisnes dari rumah

November 11, 2017

Mempunyai bisnes dari rumah yang menguntungkan sememangnya menjadi idaman ramai usahawan!   Tak perlu susah payah nak cari lokasi yang strategik, tak perlu dapatkan premis perniagaan, tak perlu keluarkan belanja yang mahal untuk renovate dan dekorasi kedai… wah ini satu berita yang sangat baik.   Namun, adakah semua bisnes dari rumah yang dijalankan oleh usahawan […]

Read the full article →

Bila anda akan menerima bayaran apabila bekerja dari rumah?

November 10, 2017

Jika anda ingin bekerja dari rumah pada hari ini, salah satu perkara yang anda perlu tahu adalah bagaimana dan bila anda akan menerima bayaran, hasil daripada melakukan kerja-kerja dari rumah.   Saya akan jawab tentang bagaimana bayaran dibuat terlebih dahulu. Kebiasaannya, jika majikan atau klien kita dari dalam negara, bayaran akan dibuat sama ada menggunakan […]

Read the full article →

Ingat senang ke nak maintain banyak-banyak blog?

November 9, 2017

“Kalau satu blog pun dah rasa susah nak update selalu, jangan cari pasal nak buat banyak-banyak blog!”   Fokus je dulu untuk bangunkan sebuah laman blog. Masukkan konten-konten yang berkualiti dalam blog tersebut dan apabila blog tersebut telah mencapai matlamat yang disasarkan, barulah fikirkan untuk buka cawangan blog yang baru.   Blogging ni pun macam […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – Oktober 2017

November 8, 2017

Bulan lepas, saya tak berjaya tersenarai sebagai salah seorang top 10 Affiliate Klikjer. Baca juga: Carta Top 10 Affiliate Klikjer – September 2017   Alhamdulillah, bulan Oktober 2017 ni, saya sekali lagi berjaya masuk dalam senarai. By the way, penting sangat ke tersenarai dalam carta top 10 ni?  Bagi orang yang bekerja dalam bidang jualan, […]

Read the full article →

Homestay Tangkak pilihan saya yang selesa dengan kadar sewa bawah RM200

October 11, 2017

Mencari tempat penginapan di Tangkak pada hari biasa, tidaklah begitu sukar. Ada macam-macam pilihan, sama ada hotel, motel dan juga homestay.   Namun, jika anda berkunjung ke Tangkak, ketika musim pendaftaran para pelajar yang ingin mendaftar masuk ke Kolej Matrikulasi Johor, anda mungkin akan menghadapi sedikit kesukaran untuk mencari tempat menginap di Tangkak.   Baru-baru […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – September 2017

October 7, 2017

Tahniah buat semua affiliate yang telah berjaya menghasilkan jualan dan menerima komisen dari klikjer. Untuk bulan September 2017 ni, nampaknya saya tidak tersenarai sebagai salah seorang top affiliate yang berjaya mendapatkan kedudukan top 10.   Ini dia senarai carta top 10 affiliate klikjer untuk bulan September 2017. Carta ini dikeluarkan pada 04 Oktober 2017 yang […]

Read the full article →

MYCYBERSALE 2017 – Masa TERBAIK untuk shopping online dan dapatkan tawaran DISKAUN HEBAT

October 4, 2017

Sesuatu yang menarik dan cukup dinanti-nantikan bakal muncul pada bulan Oktober ini!   Apa benda?   Online Shopping! Setiap tahun, pada bulan Oktober, satu acara kempen membeli-belah secara online akan diadakan secara besar-besaran.   Kempen ini dijalankan bagi menggalakkan rakyat Malaysia khasnya untuk membeli-belah secara online. Walaupun online shopping bukanlah sesuatu yang asing di negara […]

Read the full article →

Perkhidmatan kereta sewa Kota Kinabalu yang anda patut cuba beserta DISKAUN ISTIMEWA

October 2, 2017

Penerbangan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Kota Kinabalu, Sabah lazimnya akan mengambil masa 2 jam 40 minit. Memandangkan masa penerbangan yang agak lama, saya cadangkan mereka yang ingin bercuti ke Sabah untuk order in flight meal. Jadi anda tak perlulah menahan lapar dan menelan air liur apabila penumpang disebelah anda menjamu selera. […]

Read the full article →
Page 10 of 124« First...89101112...203040...Last »