Masalah jualan terlalu sedikit bagi bisnes Kedai Runcit

February 4, 2017

Baru-baru ni, saya ada terima soalan menerusi emel berhubung isu bisnes kedai runcit. Soalan dia adalah seperti dibawah ni.   “Assalamualaikum…. saya telah berniaga selama 9 bulan di Puncak Alam. Di lokasi tersebut memang tak ada kawasan perumahan, jadi berniaga pun memang slow sangat. Sekarang tengah tunggu satu apartment yang di jangka akan siap 2 […]

Read the full article →

Patutkah student IPTA/IPTS join Bisnes MLM?

February 4, 2017

Golongan pelajar universiti adalah antara kelompok dan kumpulan sasaran buat mereka-mereka yang menjalankan perniagaan berkonsepkan Multi Level Marketing (MLM). Dalam post saya yang terdahulu, saya telahpun bincangkan topik mengenai cara-cara untuk kenali bisnes MLM yang scam dan menipu. Klik untuk baca: Bagaimana cara untuk kenal Bisnes MLM yang PENIPU dan SCAM?   Sekiranya anda dah […]

Read the full article →

Penjual ubat-ubatan dan gamat di Pulau Langkawi

February 3, 2017

Sepanjang waktu saya berada di Pulau Langkawi, saya dapati ada banyak juga kedai-kedai ubat yang menjual ubat-ubatan berasaskan gamat dan akar kayu. Ubat-ubatan ini disediakan secara tradisional oleh usahawan tempatan.   Saya suka untuk lihat apa yang mereka jual, sebabnya dari sini saya boleh belajar beberapa perkara tentang perniagaan. Mungkin dari apa yang saya pelajari […]

Read the full article →

Villa berdekatan dengan Pantai Chenang Langkawi

February 2, 2017

Pulau Langkawi adalah salah satu destinasi percutian pilihan saya. Kalau ada rezeki lebih, ada cuti, dan kebetulan pada waktu tu, Air Asia tawarkan tiket penerbangan dengan harga promosi, maka tempat percutian yang akan saya pilih adalah Langkawi.   Baru-baru ni, kakak saya kata dia nak ikut kalau saya pergi bercuti ke langkawi. Maknanya, saya kena […]

Read the full article →

Kenapa Iklan Nuffnang dalam blog saya tidak hasilkan sebarang Income?

February 1, 2017

Siapa lagi ada masalah macam ni? Anda dah pasang iklan Nuffnang pada blog, tapi sampai sekarang income dia masih lagi sikit atau langsung tak ada income. Saya ditanyakan soalan yang sama dalam artikel saya sebelum ini tentang belajar cara buat blog.   Berikut ni pula adalah soalan yang ditanyakan pada saya. “Nak tanya boh.. kenapa […]

Read the full article →

Bagaimana cara untuk kenal Bisnes MLM yang PENIPU dan SCAM?

February 1, 2017

Ada banyak bisnes yang kononnya menggunakan konsep pemasaran Multi Level Marketing adalah scam dan penipu semata-mata. Saya pernah beberapa kali diminta untuk bantu mempromosikan bisnes seperti ini dalam blog saya menerusi slot perkhidmatan iklan yang saya tawarkan.   Sudah tentulah jawapan saya adalah tidak! Atau yang biasa saya lakukan, saya tak akan balas pun emel […]

Read the full article →

Bagaimana Perpustakaan Awam boleh bantu anda tambahkan pendapatan?

January 31, 2017

Adakah anda tahu, yang sebenarnya perpustakaan Awam ni boleh bantu anda tambahkan pendapatan bulanan anda? Tak tahu? Tak pasti macam mana? Atau rasa kurang percaya dengan apa yang saya sampaikan ni?   Tak apa. Jom baca kisah saya ni. Saya akan tunjukkan pada anda, bagaimana saya gunakan kemudahan yang disediakan oleh Kerajaan Malaysia kepada kita […]

Read the full article →

Kedai Kamera Online menjual kamera terpakai dari pelbagai jenama terkenal

January 27, 2017

Harga kamera baru yang dijual di kedai kamera terlalu MAHAL? Mahukah anda dapatkan kamera DSLR dengan harga yang lebih rendah dan menjimatkan?   Ya, sudah tentu dari segi kualiti, ia masih lagi berada dalam keadaan yang baik. Walaupun ini adalah kamera terpakai, namun dari segi kualiti, hanya kamera yang berada dalam keadaan yang TERBAIK sahaja […]

Read the full article →
Page 10 of 112« First...89101112...203040...Last »