Nak Cari Duit Raya Le tu

by sabree hussin on July 22, 2014

in Personal

Riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiingg………

Rasanya ada dua kali jugak handphone ni berdering. Panggilan dari pemanggil yang sama.

Saya tengok skrin.

“Sidek”.

Saya cuba ingat-ingat semula… siapa ya agaknya pemilik nama ni.

Ha… Dapat dah.

Last time dia call, dia nak cakap dengan orang lain, tapi tersalah dail nombor. Situasi pun tak jauh beza. Call sampai dua tiga kali, bila dah jawab panggilan tu, cis… dia nak cakap dengan orang lain rupanya.

black berry torch

Jadi hari ini, saya malas nak jawab panggilan dia.

Kalau dia rasa ada hal penting, dan macam mana pun dia mesti kena berhubung dengan saya, I’m expecting him to leave a message.

30 minit berlalu. Still no message.

Jadi saya assume panggilan tadi tu tak penting.

Dulu saya pernah ambik stok air dari dia. Jenama Munira. Air bergas yang kurang gasnya. Memang jadi pilihan dan kegemaran warga emas yang tinggal di sekitar kedai runcit saya.

Mungkin sebab kurang gas, dan kurang manis.

Memandangkan lagi beberapa hari nak raya, mungkin juga dia nak jual air gas tu kat saya.

Ah… malaslah nak layan. Tak ada plan pun nak jual air tu.

Leceh… nak tunggu habis, makan masa.

 

 

 

Be Sociable, Share!

{ 3 comments… read them below or add one }

titan July 22, 2014 at 8:46 pm

dah nama pun jual air..memang lambat sikit nak tunggu habis stoknya. haha

Reply

Hero Borneo July 23, 2014 at 6:10 am

tuan boleh buat advertorial air jenama munira selepas ini..baru ada peluang nak cepat habis!

Reply

sabree hussin July 23, 2014 at 11:01 pm

Kalau ada job offer untuk saya buat advertorial apa salahnya, la ni masih belum ada offer apa-apa lagi

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: