Misi Naikkan Kedudukan Rank Alexa

by sabree hussin on May 19, 2014

in Personal

Buat kerja kalau tak ada matlamat pun tak best jugak kan.

Bila kita tak letakkan satu sasaran, kita tak ada satu titik yang boleh difokuskan. Akhirnya… kita mungkin akan buat kerja macam orang tak ada hala tujuan.

Misi nak cash out earning dari 8share buat julung-julung kalinya dah hampir tercapai! Sebenarnya dah boleh cash out, sengaja nak tunggu lama sikit.

Anda boleh lihat artikel saya yang sebelum ini bertajuk pengguna akaun 8share, anda harus berhati-hati.

Lagipun bulan 5 kan masih panjang lagi.

Next target ialah, saya nak improve kedudukan rank alexa.

Teringin jugak nak rasa kedudukan bawah 100,000

Kedudukan rank alexa bagi blog ni pada waktu catatan ini saya tuliskan ialah seperti berikut

rank alexa

Matlamat kali ini, bukan satu sasaran yang mudah, namun ia juga bukan sesuatu yang mustahil.

Lagipun, sebelum ini memang dah ada orang yang berjaya untuk dapatkan kedudukan rank alexa bawah 100K dan rank in Malaysia pula bawah 1,000

In Shaa Allah caranya pasti ada.

Buat masa ini, dua cara yang saya fikir sesuai untuk saya buat ialah hasilkan seberapa banyak dan seberapa kerap artikel baru dalam blog ni dan buat banyak-banyak link building sama ada menerusi blogwalking atau lain-lain kaedah.

Cuba je la.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 13 comments… read them below or add one }

zool May 19, 2014 at 11:36 pm

hebat ranking alexa tuan.. saya pun nak rendahkan lagi ranking alexa

Reply

sabree hussin May 21, 2014 at 2:49 am

ranking ni biasa-biasa je tuan ๐Ÿ™‚

Reply

Hero Borneo May 20, 2014 at 7:04 am

saya dalam proses ke arah itu..semoga tuan berjaya mencapainya nanti..

Reply

sabree hussin May 21, 2014 at 2:47 am

Macam tu bagus la, sama-sama kita menuju kejayaan kalau macam tu. Dapat rank yang bagus di alexa pun satu kejayaan jugak kan

Reply

myrujukan May 20, 2014 at 2:10 pm

blog aku sblm ni dah berada didalam 500 lebih tetapi dah seminggu x menulis aku x tau ranking alexa berapa, kena check jap lagi

Reply

sabree hussin May 21, 2014 at 2:33 am

Cube tengok ada perubahan ke tak ๐Ÿ™‚

Reply

suri May 20, 2014 at 3:54 pm

blog ini boleh pergi jauh sebab yakin penulisnya dapat menulis dengan baik masa aod tu.. ๐Ÿ™‚

Reply

sabree hussin May 21, 2014 at 2:43 am

Terima kasih Suri ๐Ÿ™‚

Suri tak pernah request AOD lagi, baik request cepat

Reply

Hafizul May 21, 2014 at 3:52 pm

Semoga berjayalah mencapai apa yang ditargetkan..ye?hehe

Reply

sabree hussin May 21, 2014 at 4:32 pm

In Shaa Allah, ni pun sedang buat dengan seaggresif mungkin

Reply

faizal May 23, 2014 at 9:21 am

Salam..semoga berjaya

Reply

zik May 25, 2014 at 11:37 am

jatuh teruk ar aku… backlink malas.. traffic stable.. cuma segitu jer.. susah juga..

Reply

KKTG June 3, 2014 at 8:17 am

Insyallah, kalau ada perancangan jitu, usaha & keyakinan, mesti berjaya. Sama2 kita berusaha.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: