Masa Untuk Bayar Hutang Bulanan

by sabree hussin on April 21, 2014

in Personal

Dah jadi satu kelaziman.

Setiap bulan saya mesti akan ke bank-bank seperti HSBC, UOB dan juga Maybank.

Untuk tujuan apa?

Tak lain dan tak bukan, bayar hutang la… Hutang kad kredit.

credit-and-debit-cards

Mujurlah saya dah ada beberapa kerja yang memang saya dah khususkan untuk bayar hutang. Kerja untuk bayar hutang lah katakan.

Bagusnya bila buat macam ni, kurang sikit terasa bebannya.

Jadi tak adalah satu-satunya sumber pendapatan yang ada jadi terlalu kecik bakinya.

Lebih-lebih lagi bila duit belanja keperluan guna duit tu, bayar bil guna sumber tu. Takkan bila dah sampai masa nak bayar hutang pun nak guna duit dari sumber yang sama.

Sakit woo kalau buat macam tu.

Jalan penyelesaian untuk saya ialah, create new job, dan jadikan sumber pendapatan dari kerja tersebut untuk bayar hutang.

Sertai program affiliate EdyBiz dan juga program affiliate EdyClick. Percuma sahaja.

Ini memang betul-betul program buat duit tanpa modal.

Saya melalui kawasan sekolah kaum cina tadi.

Kebetulan waktu tu waktu balik. Jalan memang jammed. Langsung tak boleh gerak.

Nasib baik saya bawak motor.

Saya ingat apa yang buat jammed ni sebabnya kereta yang mak bapak ni guna besar sangat.

Grand Livina, Mers, BMW, Volkswagen…

Proton? Perodua? Entah…

Saya tak nampak pun.

Sangatlah berbeza dengan sekolah-sekolah Melayu… Yang mana mak bapak yang datang pick up anak rata-rata bawa moto atau kereta Proton dan Perodua kebanyakkannya.

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: