Mari Menjana Pendapatan Pasif Bersama Saya

by sabree hussin on January 29, 2016

in Advertorial, Tune Talk Tone Excel

“Macam mana cara nak close sales simkad Tone Excel menerusi Facebook dan juga secara offline?”

 

Cara nak close sales… Ini adalah soalan yang paling kerap saya terima daripada rakan-rakan yang baru join Tone Excel mahupun yang dah lama join Tone Excel namun masih belum beroleh sebarang hasil.

 

Perkongsian kali ini adalah daripada pengalaman rakan saya dalam perniagaan Tone Excel, tuan Abdul Nashar. Ikuti perkongsian beliau, dan In Shaa Allah persoalan anda pasti akan terjawab akhirnya.

bersama_yazid_daud

bersama tuan Yazid Daud

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya abdul nashar bin aminuddin berasal dari alor setar. Mungkin ada diantara anda pernah mendengar bisnes berkenaan tone excel atau mungkin juga ini pertama kali anda tahu. Baiklah kepada mereka yang dah join tahniah saya ucapkan dan kepada yang belum sertai disebabkan belum tahu dan belum pernah terdengar dalam artikel kali ini saya ingin berkongsi bagaimana dan sebab saya join bisnes tone excel.

 

Selama bekerja hampir 7 tahun seperti orang lain, saya juga ingin menambah pendapatan sampingan. Pelbagai bisnes saya lakukan belajar buat dan menjual songkok, berniaga goreng pisang dan keropok lekor di jalanan, menjual buku buku, produk kesihatan dan kecantikan berbagai jenama saya cuba jual baik secara offline atau online. Kebanyakan yang saya buat separuh jalan dan ada modal terbakar begitu saja. Tapi itu semua pengalaman dalam hidup saya yang lalu. Alhamdulillah kini saya focus menjual produk kesihatan iaitu produk gluastacol dan bisnes simkad tone excel sahaja.

 

Ok berbalik kepada bagaimana saya boleh join tone excel ini kisahnya. Pada bulan September 2013 saya telah menerima permintaan menjadi rakan lalu saya approved permintan tersebut. Rupanya baru saya mengerti dalam bisnes jualan tak kan tercapai dengan hanya terus menjual tetapi ia terbina dengan kepercayaan dan sudah pasti memerlukan masa.

 

Hampir 4 bulan saya follow fb beliau akhirnya pada 29.01.2014 saya menyertai bisnes tone excel. Pada masa tu harga sekeping simkad berharga rm80 sekarang sudah rm95.40 termasuk GST.

 

Kemudian saya aktif promosi dalam fb group dan fb profail sendiri. Selain itu saya juga melakukan pengiklanan secara advertorial di beberapa blog. Promosi secara offline juga dilakukan kepada ahli keluarga,saudara mara dan kepada rakan rakan sekerja. Alhamdulillah hampir 2 tahun pelbagai cara dilakukan mengikut kemampuan saya, saya akui pendapatan dalam bisnes tone excel tidaklah sehebat rakan rakan saya, yang mana dengan pendapatan mereka miliki membolehkan mereka membeli barangan yang ingin dimiliki dan dapat melancong.

 

Insya Allah tahun 2016 ni saya akan meneruskan lagi serta mempelbagaikan medium supaya bisnes ini dapat diketahui orang ramai dan membantu mereka supaya masalah kewangan mereka dapat diringankan.Itu tekad saya.

 

Ok itu sedikit coretan saya bagaimana saya boleh terlibat dalam bisnes tone excel. Sekarang saya akan menceritakan sebab utama saya menyertai bisnes tone excel ni.

 

Antara sebab tersebut ialah saya belum lagi mempunyai pendapatan pasif. Ya boleh dikatakan ramai dikalangan kita sekarang hanya mempunyai sumber pendapatan aktif saja. Andaikata anda sakit bagaimana hendak menyara keluarga dengan keadaan kita yang sakit dan tidak boleh bekerja. Alangkah baiknya jika anda mempunyai pendapatan pasif, anda sakit ke, anda tidak boleh bekerja ke hatta anda meninggal dunia pun pendapatan dari tone excel ini membantu ahli keluarga anda dari segi komitmen kewangan.

 

Anda cuba renungkan jika tiada apa anda tinggalkan selepas ketiadaan anda kelak?

 

Komisyen tambah nilai yang tinggi iaitu sekitar 6% ke 10% dari nilai topap dan tidak perlu menjual topap adalah perkara yang menyenangkan kita. Mereka (pelanggan) hanya membeli topap di kedai biasa mereka beli tanpa kita perlu menjual. Saya pernah menjadi ejen jualan topap, memang laku. Cuma komisyennya hanya 2% ke 4% saja dari nilai topap, tambahan pula kadang kadang rasa terganggu mereka membeli waktu yang mungkin kita sedang berehat atau pada waktu tengah malam. Belum kira yang berhutang lagi. Aduh memang memeningkan dah la untung sikit modal pula sangkut.

 

Rasanya dengan modal RM100 adalah dalam kemampuan semua orang untuk memulakan bisnes tone excel. Kadang saya rasa kesian kerana ada sesetengah dari mereka sanggup meminjam dengan jumlah pinjaman yang besar untuk memulakan sesebuah perniagaan.Cukup berbahaya kerana mereka tidak lagi biasa menjual. Silap-silap boleh menyebabkan mereka muflis.

 

Bertindak adalah penentu siapa diri kita 3, 5, 10 tahun akan datang. Kalau anda berfikir teruskan jika berfikir itu boleh menyelesaikan kemelut masalah kewangan anda. Kalau tidak berminat tidak mengapa saya tidak boleh memaksa tapi bagi saya RM100 tu ibarat melabur tak miskin berjimat tak kaya.

 

Whatapps/sms ke 011-15009250 atau layari web abdulnashar.com untuk maklumat lanjut. Anda juga boleh mengikuti fanpage saya Nashar Tone Excel. Like page tersebut untuk mengikut tip tip dalam bisnes tone excel serta perkembangan aktiviti saya dalam bisnes tone excel. Mana tahu jika nasib anda baik berminat menyertai masa tu mungkin saya tengah buat tawaran istimewa.

 

.

..

“Saya” dalam artikel diatas adalah merujuk kepada tuan Abdul Nashar. Jika anda menetap disekitar Alor Setar dan berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Tone Excel bolehlah berhubung dengan beliau.

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

DLSL January 30, 2016 at 7:40 am

Wow. Rezeki ada di mana-mana kan? Nampak mcm best juga bisness Tone Excel ni. Cuma bab marketing, saya memang kureng sikit. Skill lebih kepada benda lain. So, tumpukan pada kelebihan yang ada utk cari rezeki.
Anyway, best of luck to u. Semoga sukses selalu #kipidap

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: