Macam-macam Jenis Komen Mintak Kena DELETE!

by sabree hussin on July 20, 2014

in Blogging

Kadang-kadang hati ini rasa berbunga-bunga bila membaca komen-komen yang ditinggalkan oleh pembaca dan pelawat blog ini.

Ada yang manis, ada yang pahit, ada yang kelakar, dan of course ada jugak yang sekali baca dah nampak sangat komen tu bertujuan untuk mengiklankan bisnes dia.

Ha… yang tu tanpa belas kasihan, memang saya akan delete ataupun edit.

Ada satu komen ini, best je ayat dia

Thanks on your marvelous posting! I definitely enjoyed reading

it, you will be a great author. I will make sure to bookmark

your blog and may come back from now on. I want to encourage continue your great job, have a nice weekend!

Memang cair siot bila baca komen macam tu.

cara dapatkan pelanggan

Tapi sayang… komen tu komen SPAM.

Komen SPAM, walau secanggih mana sekalipun, walau semerdu mana pun gemersik susunan bait bait ayat yang digunakan saya terpaksa DELETE.

Kalau sekali dibiarkan, alamatnya besok geng-geng dia yang lain akan target blog ini sebagai sasaran untuk tinggalkan komen-komen spam yang lain pulak.

Not good for business.

Sama jugak halnya, buat pelawat blog ini yang tinggalkan komen dalam blog ini, tapi dekat bahagian URL anda tinggalkan link affiliate anda.

Ho ho sorry sikit.

Nak promot produk affiliate, hang kena pi promot kat tempat lain. Blog orang lain maybe tak ada masalah. Maybe no hal korang nak buat macam tu. Kat blog saya… tak boleh.

Lagipun, blog ni bukannya power sangat pun.

Anda buat macam tu pun sebenarnya buang masa anda je.

Saya yakin anda tak akan dapat sales dan dapat komisyen affiliate kalau buat marketing style macam tu.

Percayalah.

 

 

 

Be Sociable, Share!

{ 3 comments… read them below or add one }

Hero Borneo July 20, 2014 at 9:49 pm

komen macam tu..buat bukan secara manual..tapi guna software…lainlah macam saya tuan…lawat dan lepas itu bagi komen punya!

Reply

onlajer July 21, 2014 at 11:25 am

ayat spamer biasanya memang merdu kikiki

Reply

titan July 22, 2014 at 8:47 pm

biasalah tu. spam adalah teknik promosi paling berkesan sejak zaman dulu hingga sekarang walaupun tahu akan dibenci oleh orang.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: