Komisyen ToneXpress Januari 2016

by sabree hussin on January 14, 2016

in Komisyen Affiliate

Sebelum anda tanyakan soalan seperti, “Apa benda sebenarnya ToneXpress ni?” biarlah saya bagitau siap-siap. ToneXpress ni adalah satu laman web yang dilengkapi dengan fungsi sistem autodownline dan juga sistem affiliate yang membolehkan anda untuk buat duit sambil mempromosikan program keahlian Tone Excel.

 

Ianya seperti program affiliate digabungkan dengan program keahlian Tone Excel. Dua dalam satu. Bila kita promosikan Tone Excel menggunakan laman web ToneXpress, kita berpeluang untuk dapat downline dan pada masa sama, kita juga ada peluang nak buat duit dengan program affiliate. Jelas?

 

Ini dia bayaran yang saya terima hasil daripada join ToneXpress.

komisyen_tonexpress_januari_2016

Jumlahnya ialah sebanyak RM48 sahaja. Baik, saya ada satu soalan untuk anda.

 

“Pernah tak anda rasa bosan dan kecewa apabila setiap kali anda buat promosi untuk orang join Tone Excel, tetap tak ada memberikan sebarang hasil langsung? Jangankan pasif income, komisyen untuk penajaan pun langsung tak pernah dapat…”

 

Pernah rasa? Pernah lalui keadaan macam yang saya ceritakan tu?

 

Saya percaya, setiap orang pasti ada hadnya. Setinggi mana pun motivasi dan berkobar-kobarnya semangat seseorang tu, pasti ada had masanya. Sesetengah orang, dia cuma boleh bertahan hingga 3 bulan sahaja. Bulan yang pertama memang dia aggresif.

 

Masuk bulan kedua, dia slow down sebabnya masih tak nampak sebarang hasil. Bila masuk bulan ketiga, dia dah ready untuk give up… sebabnya satu sen pun tak pernah dapat daripada Tone Excel. Well… siapa yang kata nak buat duit dengan Tone Excel tu mudah? Ada ke sesiapa yang kata macam tu? Upline anda ada kata?

 

Bercakap dari perspektif pengalaman peribadi… saya juga ada had yang saya sendiri tetapkan dalam bisnes ni. Paling lama saya boleh bersabar dan bertahan dalam 6 – 8 bulan tanpa sebarang hasil. Kalau dah melepasi tempoh tu, dan saya masih tak nampak sebarang hasil, saya rasa lebih baik saya berhenti dan buat benda lain.

 

TErasa bodoh bila buat promosi tapi langsung tak ada yang convert kepada sales dan jadi downline. Jadi, untuk menghilangkan kebosanan sebab tak dapat sales dan juga untuk memujuk hati supaya bersabar dan teruskan bertahan, mujurlah satu hari tu saya temui laman web ToneXpress.

review_laman_tonexpress

 

Sambil saya promosikan Tone Excel, saya dapat juga kutip komisyen dari ToneXpress. Walaupun dah agak lama juga saya tak dapat komisyen dari laman web ni.

 

Kalau merujuk kepada catatan dalam blog ni, kali terakhir saya dapat komisyen dari program ToneXpress ni adalah pada bulan September 2015.

Baca: Komisyen ToneXpress Septermber 2015

 

Jadi, selepas anda baca perkongsian saya ni, anda boleh kembali mempromosikan TE dengan cara anda selesa dan yang sedang anda lakukan sekarang ni, ataupun anda boleh ikut cara yang saya sendiri gunakan, iaitu menerusi laman web ToneXpress.

 

Anda sendiri dah nampak kan, saya dah tunjukkan pada anda yang dengan laman web ini pun kita boleh buat duit. Jadi, apa tunggu lagi tu? Marilah daftar kat sini.

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: