Komisyen Affiliate Lazada March 2016

by sabree hussin on March 31, 2016

in Komisyen Affiliate

Saya nak cerita panjang-panjang pasal program affiliate Lazada ni pun sebenarnya saya tak reti sangat. Bila orang tanya saya, apa yang istimewa sangat dengan laman web Lazada ni… saya jadi speechless. Apa yang saya dapat lihat, laman web Lazada ni terdapat terlalu banyak rangkaian produk yang boleh dipromosikan.

 

Mungkin inilah dia istimewanya dengan laman web ini.

lazada_official_page

 

Saya rasa macam semua benda ada jual kat laman web ini. Cakap je nak produk apa? Aksesori kereta, ipad, smartphone, mesin ais krim, mesin basuh, perabot, makanan kucing dan macam-macam lagi.

 

Jika anda ingin menjadi affiliate bagi laman web Lazada, saya percaya anda juga akan jadi seperti saya. Tak akan kehabisan produk untuk dipromosikan. Apa yang akan habis dulu mungkin adalah tenaga dan motivasi ha ha

 

Ada satu masa tu, saya sendiri kehabisan idea. Tak tau dah macam mana nak promosikan produk yang dijual di laman web lazada ni. Kebetulan masa tu pulak saya masih belum pernah merasa walau satu sen pun bayaran komisyen dari Lazada. Rasa macam nak give up pun ada.

 

Apa pun itu semua pengalaman.

bukti-komisyen-lazada

 

Atas ni ialah invois yang dijana oleh sistem Lazada. Apa pun terima kasih Lazada kerana menawarkan program affiliate untuk penulis blog seperti saya. Sebenarnya program affiliate ini boleh disertai oleh semua orang, tak kira sama ada anda adalah seorang blogger ataupun bukan. Asalkan anda sanggup untuk mencuba dan berusaha, saya percaya anda juga boleh berjaya. Ya, anda juga boleh dapat komisyen dari Lazada.

 

Bayaran komisyen ini merupakan komisyen pertama yang saya terima dari Lazada. Bayarannya pun dah saya terima dalam akaun Maybank saya.

pendapatan-dengan-lazada

Bila dah mula dapat bayaran macam ni, barulah rasa betul-betul bersemangat nak promosikan produk-produk dalam laman web Lazada ni secara all out.

 

Benda memang boleh buat duit, tak perlu nak malu-malu nak promosikan. Kalau ada antara pembaca dan pelawat blog ni yang berminat nak mendaftar sebagai ejen affiliate bagi lazada, boleh baca post saya sebelum ni.

Klik untuk baca: Program Affiliate Lazada: Bagaimana cara daftar sebagai ejen affiliate?

 

Sebenarnya sebelum ini pun saya ada beberapa kali menulis tentang Lazada dan bagaimana nak buat duit dengan laman web ini. Jadi, jika anda berminat nak tau macam mana caranya nak buat duit dengan program affiliate Lazada ni, bolehlah cari artikel-artikel lama yang saya dah siarkan dalam blog ni.

 

Baca, fahamkan, kalau ada benda nak kena beli sila beli tanpa syak wasangka, dan terus buat duit. In Shaa Allah.

 

Sebagai permulaan, RM114.42 adalah komisyen yang saya terima dari program ini. Mudah-mudahan jumlah ini akan bertambah dan terus bertambah menjadi 4 atau 5 angka di masa akan datang.

 

Kalau anda nak shopping, bolehlah shopping secara online sahaja di laman web Lazada ni ya.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 23 comments… read them below or add one }

Raihanah Ahmad April 6, 2016 at 11:21 am

wah ye ke. baru teringat dapat emel lazada semalam, nak tulis something la

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:40 pm

Tulis je apa-apa pasal Lazada ni, ada rezeki mesti akan convert jadi sales

Reply

Hafizul April 7, 2016 at 12:31 pm

Huhhh.. memang terbaiklah.. saya jer yang tak dapat2 lagi.. sibuk memanjang sekarang ni..

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:41 pm

Kalau sibuk buatlah dulu mana-mana yang lebih penting ๐Ÿ˜€

Lazada ni tak pergi mana-mana

Reply

Anuar April 7, 2016 at 4:46 pm

Tahniah… Banyak juga tu… ๐Ÿ˜‰

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:42 pm

Alhamdulillah

Reply

titan April 9, 2016 at 6:55 am

da dapat yang pertama, yang kedua dan ketiga senang dah nak dapat nanti.

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:42 pm

Harapannya macam tu la ๐Ÿ˜€

Reply

Noriza Rahman April 9, 2016 at 6:50 pm

Mesti best bila dah dapat yang pertama kan? baru semangat nak promosi lagi kan?

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:42 pm

Tepat sekali

Reply

Mus April 13, 2016 at 1:07 pm

tahniah bro.. sy tak berapa aktif affliate lazada..

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:42 pm

Kalau bro aktif, In Shaa Allah boleh buat duit ๐Ÿ˜€

Reply

Pokok2u April 13, 2016 at 11:57 pm

Tahnih tuan dapat banyak dari lazada tu.

Reply

Musadun April 14, 2016 at 7:03 pm

terbaik.boleh tahan lumayan jugak tu.

Reply

sabree hussin April 15, 2016 at 4:43 pm

Hehe rezeki

Reply

UmmuAyyash April 14, 2016 at 10:49 pm

Tak pernah jugak dapat apa-apa lagi. Kena do something jugak ni. Huhu

Reply

onlajer April 19, 2016 at 5:39 pm

Betulkan bro … Macam – macam boleh dipromosikan tingal nak kena usaha

Reply

MYiDEAKiNi [dot] com January 27, 2017 at 12:52 am

Perghh hebat tuan Sabree hasilkan duit dari affiliate Lazada. Tahniah!

Reply

sabree hussin January 27, 2017 at 5:04 pm

Alhamdulillah.. Blog MyiDEAKiNi pun boleh buat jugak. Saya rasa tuan boleh buat lebih baik dari ini.

Reply

July pasaribu February 28, 2017 at 8:33 am

Cara nak join lazada cam mna????

Reply

sabree hussin February 28, 2017 at 12:32 pm
hazaliah bin mohd ali ali July 6, 2018 at 3:03 pm

kalau part time boleh la tuan, kalau 8 bulan tu agak lama jugak tue nak dapat hasil tapi yang penting tue istiqomah tuan, terima kasih kerana memberi nasihat dan semangat yang penting sekali tawakkal pada Allah.

Reply

sabree hussin July 16, 2018 at 9:11 pm

Itulah, saya pun rasa ianya sangat lama. Mujurlah sambil menunggu ada hasil tu, boleh fokus untuk buat benda lain juga. Jadi, kita tak hanya bergantung pada satu sumber pendapatan dari program ini semata-mata.

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: