Komisyen Affiliate Jobdirumah November 2015

by sabree hussin on November 8, 2015

in Komisyen Affiliate

Komisyen jobdirumah untuk bulan Oktober telah pun selamat dibayar ke akaun saya baru-baru ini. Memandangkan komisyen ini dibayar kepada saya pada bulan November, jadi saya namakan tajuk entri ini sebagai komisyen affiliate jobdirumah November 2015.

 

Sebenarnya, komisyen ini terhasil daripada usaha promosi yang saya jalankan pada bulan Oktober.

jobdirumah_komisyen_nov

Biasanya macam tu la. Untuk bulan tertentu, kalau berjaya hasilkan jualan untuk pakej Latihan Jobdirumah, komisyennya akan dibayar pada bulan seterusnya. Contohnya macam situasi saya ni. Sales terhasil pada bulan Oktober 2015, namun komisyen akan dibayar pada bulan November 2015.

 

Mana-mana satu la. Lagipun kerjanya bukan susah sangat pun. Segalanya hanya di hujung jari. Saya pun buat benda-benda yang simple sahaja. Hasilkan artikel advertorial yang mempromosikan program latihan Jobdirumah, kemudian tinggal. Kesannya?

 

Alhamdulillah, hampir setiap bulan saya akan mengutip komisyen dari Pihak Jobdirumah. Jika ada bulan-bulan tertentu, yang saya gagal memperolehi sebarang komisyen sekalipun, saya masih lagi dapat collect komisyen  daripada program affiliate yang lain.

 

Terima kasih kepada Kuasa Advertorial

Terus terang saya katakan, kebanyakkan hasil komisyen dari mana-mana program affiliate yang saya jalankan, kebanyakkannya adalah daripada kerja-kerja penulisan artikel advertorial.

jobdirumah_com_utama

Tulis artikel promosi kemudian terbitkan. Ianya tidak sesukar mana, tapi ramai jugak yang masih tak lakukannya. Mereka masih tak manfaatkan kuasa advertorial dengan sebaik-baiknya.

 

Memanglah, adakalanya advertorial ni agak lambat untuk menampakkan hasilnya. Namun selepas satu tempoh masa, apabila advertorial tersebut telah dipromosikan dan di optimasikan dengan teknik SEO, pada ketika itu, peluang untuk dapat sales secara konsisten akan jadi semakin cerah.

 

Baiklah, sekiranya anda minat nak belajar macam mana nak buat duit dengan pihak jobdirumah, bolehlah dapatkan panduan jobdirumah disini.

 

Anda boleh pilih sama ada nak jana pendapatan melalui jualan seperti yang saya lakukan ataupun jika anda memilih untuk bekerja dan dibayar upah untuk setiap tugasan yang diberikan juga boleh. Mana-mana satulah yang sesuai dengan anda ya.

 

Baca juga:

Review saya tentang jobdirumah

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

Azmir Shah November 17, 2015 at 3:07 pm

Sedang kelam kabut siapkan blog. Maklumlah baru 2 bulan diterbitkan. Takpe, nanti saya cuba belajar lagi cara nak buat advertorial. Nak juga jadi macam bro Sabree.

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: