Komisyen Affiliate Bisnes Printing Tanpa Modal Mac 2016

by sabree hussin on March 24, 2016

in Komisyen Affiliate

“Berbisnes dalam bidang percetakkan ni sebenarnya masih lagi bisnes pilihan buat sebahagian individu.”

 

Ok… sometimes kita buat sesuatu bisnes ni secara kebetulan sahaja. Kebetulan kita banyak menggunakan servis tertentu. Kita pun buat research dan tanya orang ramai, tanya macam-macam peniaga semata-mata untuk dapatkan harga yang paling murah.

 

Sampai ke satu tahap… kita akan dapati, harga paling murah itu adalah harga yang ditawarkan oleh pihak pembekal kepada pihak peniaga. Persoalannya, ada ke peniaga yang sanggup untuk menjualkan perkhidmatan mahupun produk mereka kepada kita dengan harga kos?

 

Saya sendiri sebagai seorang peniaga, amat jarang untuk saya tawarkan sesuatu produk dengan harga kos. Melainkan kalau saya boleh cover semula keuntungan yang hilang itu tadi dengan produk lain. Namun. most of the time saya memang tak akan buat begitu.

 

Baiklah, adakah syarikat milik anda, atau syarikat tempat anda bekerja banyak memerlukan perkhidmatan printing?

bisnes printing dari rumah

Andai kata situasi anda ialah, syarikat milik anda banyak bergantung kepada produk-produk dalam bidang percetakkan sama ada fliers, pamplet, atau apa-apa sahaja. Setiap bulan pasti syarikat akan memperuntukkan bajet yang tertentu untuk tujuan pembelian produk-produk ini.

 

Cuba anda fikirkan.

 

Daripada anda bayar kepada peniaga yang menawarkan khidmat printing ni, apa kata anda bayar kepada diri anda sendiri dan buat duit dari situ. Anggaplah syarikat milik anda itu tadi adalah pelanggan anda sendiri, dan syarikat tersebut dah tentu akan memperuntukkan jumlah tertentu setiap bulan.

 

Dari jumlah yang sama, anda hanya perlu bertukar kepada peniaga lain (diri anda sendiri) instead of membeli dari peniaga sebelum ini.

 

Dengan cara ini, anda mungkin bukan sahaja boleh jimatkan kos printing, malahan pada masa yang sama, anda boleh buat duit tambahan!

 

Anda pasti terkejut selepas baca pendedahan di laman web ini apabila mendapati kos sebenar sesuatu printing job sebenarnya berkali ganda lebih murah berbanding yang anda bayar kepada peniaga.

 

Buat yang dah nampak peluang, inilah masanya untuk anda buat duit. Baru-baru ini, nampaknya saya dah pun berjaya menjual panduan ini kepada dua orang bakal usahawan printing. Ini pula komisyen yang saya terima.

komisyen-bisnes-printing-tanpa-modal-mac2016

 

Mujurlah sekarang ni saya agak sibuk, dan tak ada kesempatan nak jalankan bisnes printing ni. Masa yang ada, saya gunakan sebaik-baiknya untuk jalankan promosi bagi produk-produk yang menawarkan program affiliate.

 

Kalau tidak, saya rasa saya pun teringin nak ceburi perniagaan printing ni!

 

Adakah anda berminat nak jadi salah seorang usahawan dalam bidang percetakkan? Apa kata anda baca pendedahan yang ditulis oleh laman web ini.

 

Anda juga boleh baca artikel saya sebelum ini:

Klik untuk baca: Panduan LENGKAP strategi menjalankan bisnes printing TANPA MODAL

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: