Kenapa Iklan Anda Di FB Group Tak Laku?

by sabree hussin on February 6, 2014

in Panduan Dominasi FB Group

Ebook Panduan Dominasi FB Group ini adalah panduan yang menerangkan macam mana nak buat bisnes dan macam mana nak buat marketing di FB menggunakan fungsi group.

Ia tak sama dengan buat iklan di FB Group.

Pendekatan yang saya gunakan dan akan tunjukkan sememangnya berbeza.

Saya tak kata lebih senang, tetapi saya berani kata ia lebih berkesan berbanding syok sendiri buat iklan sana sini.

Gambar kat bawah ni saya main ambik je dari satu group yang mana adminnya bagi greenlight untuk ahlinya post iklan sesuka hati.

buat duit FB Group

Adakah anda tahu kenapa dia komen “up up up up up” dalam iklan dia sendiri?

Tujuannya adalah untuk naikkan kedudukan iklan ini ke wall yang paling atas.

Bila kedudukan iklan ini dah naik ke tangga yang teratas, maka kebarangkalian untuk iklan ini dilihat adalah tinggi.

Walaubagaimanapun, sebelum anda beriklan macam ni, anda kena faham psikologi mereka yang sertai group tersebut.

Adakah mereka majoritinya pelanggan atau peniaga?

Ya

Majoriti peniaga

Masing-masing sibuk nak cari duit, bukan nak habiskan duit

Setengah yang join group iklan macam ni, diorang tak ada duit pun. Produk yang dipromosikan pun setakat produk affiliate ataupun produk dropship.

Adakah orang macam ni ada kuasa membeli untuk dapatkan produk anda?

 

Be Sociable, Share!

{ 2 comments… read them below or add one }

Lizz February 6, 2014 at 12:16 pm

kalau main letak iklan sembur je tak ada teknik, payah nak dapat jualan. hehehehe

Reply

titan February 8, 2014 at 1:30 pm

sebab tu group gini..aku malas nak layan.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: