Bukti Pendapatan Program Affiliate 127 Strategi Pemasaran Online

by sabree hussin on March 19, 2014

in Pemasaran Internet

Dalam artikel sebelum ini yang bertajuk TERHAD! Program Affiliate Yang Beri Pendapatan Pasif, saya telah dedahkan satu program affiliate jenis pay per lead.

Uniknya program affiliate ini ialah ia menawarkan sistem komisyen dua level, dengan struktur komisyen seperti berikut

Level pertama, komisyen sebanyak RM1.00

Manakala level kedua, komisyen sebanyak RM0.20

Ini menjadikan jumlah keseluruhan komisyen yang ditawarkan adalah sebanyak RM1.20

Setakat hari ini, ini adalah pencapaian yang berjaya saya raih.

pendapatan pasif dari affiliate

Anda mungkin terpaksa beliakkan mata anda untuk melihat dengan lebih jelas paparan diatas.

Amaran: Program Affiliate Pay Per Lead ini adalah untuk masa TERHAD. Jika anda masih belum sertai, sila sertai sekarang dengan melayari –> 127 Strategi Pemasaran Online

Khusus untuk program affiliate ini, saya menggunakan tiga kaedah pemasaran iaitu

1. Pemasaran Emel

2. Penulisan Blog

3. Facebook marketing

Pada hari program affiliate ini dilancarkan, saya berada di luar kawasan dan internet coverage pada waktu tu sangatlah buruk.

Jadi, saya hanya mampu tengok je kawan-kawan di FB start promote program ini dan raih komisyen sebagai peserta terawal.

Ok tak pe…

Pemasaran melalui emel

Hanya pada 06 March baru saya ada kesempatan untuk mula buat promosi bagi program ni.

Memandangkan saya mempunyai beberapa laman web yang tujuannya untuk mengumpul database pelanggan dan prospek, maka bermula pada tarikh tersebut saya hantar satu emel kepada semua mailing list saya.

Hasilnya daripada emel pertama tu sendiri, saya berjaya dapat beberapa orang yang minat nak daftarkan diri untuk download ebook ni.

Pemasaran menerusi blog

Artikel pertama yang saya siarkan di blog saya bagi mempromosikan program ini adalah pada 13 March.

Sebelum ini memang saya tak ada buat sebarang artikel langsung tentang ebook ini.

Salah satu sebabnya ialah saya khuatir program ini ditamatkan awal. Jadi saya agak kurang agresif dalam mempromosikan program affiliate ni ๐Ÿ™‚

Pemasaran Facebook

Penggunaan FB juga hanyalah sekadar berkongsi link ke blog saya semata-mata.

Bukannya promosi secara direct ataupun buat promosi dari satu group ke satu group. Saya tak buat macam tu memandangkan kebanyakkan group yang saya sertai dah ada orang yang buat promosi program affiliate ini.

Tak nak lah kacau line orang. Lagi pun saya dah ada platform pemasaran saya sendiri.

Jadi, daripada ketiga-tiga platform yang saya gunakan, jelas pemasaran menerusi emel yang beri conversion paling tinggi.

Promosi menerusi blog dan juga FB lebih kepada untuk support pemasaran yang saya lakukan menerusi emel. Hasilnya, In Shaa Allah pendapatan yang konsisten.

By the way, ada banyak hari saya terlalu sibuk + malas untuk buat promosi, namun Alhamdulilah income masih lagi jalan.

Salah satu sebabnya ialah, income level dua tetap masuk.

Memandangkan penyertaan untuk sertai program affiliate ini percuma sahaja, apa kata anda pun cuba sertai dengan layari laman web –> 127 strategi pemasaran online

Mana tau anda ada rezeki.

 

Be Sociable, Share!

{ 3 comments… read them below or add one }

Lizz March 20, 2014 at 12:45 am

teror!!! tak pernah lagi join affiliate yang 2 tier. hehehehe

Reply

sabree hussin March 20, 2014 at 1:04 am

Pat r join sekarang ๐Ÿ™‚

Reply

profhariz March 20, 2014 at 1:59 pm

Perghh. Kalau sehari dah macam tu? Memang A ni…

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: