Bagaimana sistem AutoDownline mampu memudahkan kerja-kerja pemasaran Tone Excel anda?

by sabree hussin on March 3, 2016

in Tune Talk Tone Excel

Kewujudan pelbagai sistem-sistem autodownline yang terdapat di internet sememangnya berupaya untuk bantu memudahkan kerja-kerja pemasaran bisnes simkad Tone Excel kita. Persoalannya, sudahkah anda menjadi salah seorang pengguna sistem autodownline ini?

 

Jika anda masih belum pernah menggunakan sistem apa-apa sistem autodownline sebelum ini, mungkin anda berminat untuk baca post saya sebelum ini.

Klik untuk baca: Sistem Autodownline TERBAIK untuk mempromosikan bisnes Tone Excel anda?

 

Untuk sesetengah orang, mereka “kurang percaya” dan “tak berapa yakin” dengan penggunaan sistem-sistem seperti ini. Mungkin sebab penerangan tentang cara penggunaan sistem ini yang agak kurang, ataupun mungkin sebab mereka lebih suka dan terbiasa dengan cara yang biasa digunakan.

 

Apa pun, dengan adanya sistem autodownline seperti ini, pengguna dan juga penggiat bisnes Tone Excel kini mempunyai alternatif untuk mempromosikan bisnes mereka dengan cara yang lebih pelbagai. Jadi, tak adalah kita hanya fix pada satu cara sahaja. Kalau cara kita tak berapa berhasil, mungkin cara lain akan beri kita kesan yang positif. Siapa tahu, kan?

 

Ini salah satu sistem autodownline Tone Excel yang saya sendiri gunakan. Jika anda klik sini, anda akan dibawa ke laman web sistem autodownline tersebut. Paparan seperti dibawah akan kelihatan.

bisnes_tone_excel_free_downline

Memandangkan ini adalah sistem yang lebih kerap saya gunakan, maka dalam perkongsian kali ini, saya akan lebih bercerita tentang sistem downline jenis ini berbanding lain-lain sistem. Baiklah, pasti ada nak tau, dari segi apa dan bagaimana sistem yang begini ringkas dan mudah dapat bantu anda dalam mengembangkan bisnes Tone Excel anda, betul tak? Jom saya terangkan.

 

(1) Konsep kerja berpasukan “team work” dalam sistem AutoDownline

Setiap pengguna sistem ini hanya dibenarkan untuk mempunyai 10 orang downline sahaja di level 1. Bermakna, kalau seseorang itu dah mempunyai 10 orang downline, maka downline yang ke 11 akan di susun di level 2. Jadi, downline yang pertama, yang berada di level 1, akan menerima downline yang ke-11 dari kita.

 

Apa yang berlaku sebenarnya ialah downline kita yang di level 1 itu tadi mendapat “spill-over from upline”. Walaupun dia tak buat promosi, tak buat iklan, tak buat pemasaran dan sebagainya, dengan adanya fungsi “spillover from upline” ini, dia juga akan dapat downline secara automatik.

 

Dengan menggunakan sistem ini, sebenarnya upline juga ada peluang untuk dapat downline dari downline level 1 yang masih belum upgrade sebagai VIP member. Setiap pengguna baru ada masa selama 30 hari untuk upgrade sebagai VIP member. Jika dalam tempoh 30 hari tu, dia tak upgrade, akaunnya di sistem AutoDownline akan dibatalkan, dan setiap downline yang diperolehi menerusi sistem autodownline semuanya akan di transfer kepada upline yang telah upgrade sebagai VIP member.

 

Baiklah, saya syorkan anda baca post saya sebelum ini untuk melihat bagaimana konsep spill over ini berfungsi.

Klik sini untuk baca: Sistem Autodownline Tone Excel: Apa yang anda perlu tahu tentang TeaM AutoDownLine

 

Walaubagaimanapun, suka untuk saya ingatkan, kesan sedemikian mungkin akan anda dapat saksikan hanya apabila anda sertai menerusi upline yang memang aktif buat promosi. Kalau anda join dengan upline yang agak slow, mungkin anda tak akan dapat rasa kesan spill over tu tadi.

 

(2) Anda tak perlu susah payah nak cipta sistem baru atau laman web promosi baru

Kos untuk mewujudkan sistem seperti ini bukannya murah. Jika anda tak mempunyai kepakaran, anda “terpaksa” mengupah programmer untuk buat kerja-kerja pembinaan laman web ini untuk anda.

 

Kos upah juga bukannya murah. Dengan mudah, anda boleh terbang RM500 – RM1,000 semata-mata untuk menyediakan laman web seperti ini, yang dilengkapi dengan fungsi autodownline.

 

(3) Tak perlu simpan stok simkad, buku panduan dan lain-lain merchandise

Anda tak perlu risau tentang stok, kerana pengendali bagi laman web sistem Autodownline ini adalah seorang yang berpangkat branch dan beliau memiliki stok simkad yang banyak. Jika ada pelanggan yang berminat nak beli simkad, boleh buat tempahan dari pengendali laman web autodownline ini, iaitu Shamsudin Zakaria.

 

Selain daripada simkad, anda juga boleh dapatkan stok buku-buku panduan dan juga merchandise Tone Excel.

 

(4) Anda boleh fokus kepada kerja-kerja promosi dan pemasaran

Ada sebab kenapa perniagaan ini digelar Network Marketing. Ia adalah gabungan dari dua perkataan, iaitu Networking (jaringan) dan juga Marketing (pemasaran). Mudahnya, dalam bisnes ni, fokus kita adalah untuk membina rangkaian dan kenalan dan pada masa yang sama, kita memasarkan produk syarikat kepada rangkaian dan juga kenalan baru yang kita temui tersebut.

 

Namun demikian, kerja-kerja pemasaran kita mungkin akan jadi “slow” kalau kita terpaksa buat kerja-kerja lain seperti kerja-kerja admin, penghantaran, support dan sebagainya. Saya syorkan, anda outsource sahaja kerja-kerja seperti ini kepada team AutoDownline.

 

Dengan demikian kita boleh fokus kepada kerja-kerja lain yang boleh mendatangkan income berbanding kerja-kerja yang langsung tak beri kita duit.

 

(5) Anda boleh sebarkan iklan-iklan anda di serata laman web yang anda mampu capai

Sekarang anda sudah tak lagi disibukkan dengan urusan-urusan dan hal-hal berkaitan admin dan juga support. Anda boleh go full force untuk kerja-kerja pemasaran.

 

Bayangkan, jika dalam masa sehari anda mampu untuk hasilkan 10 iklan dan siarkan iklan anda tersebut di internet, dalam masa sebulan, anda akan ada 10 iklan yang bekerja untuk anda. Kalau anda konsisten buat semua ini dalam masa setahun, wah… dah tentu akan ada banyak iklan-iklan yang mewakili diri anda tersebar di internet.

 

Ini apa yang saya sendiri rasakan sekarang ini. Saya dapati, dengan menggunakan sistem ini, saya dah tak perlu lagi simpan stok, terkejar-kejar nak ke pejabat pos sebab nak pos satu atau dua simkad dan sebagainya. Saya boleh fokus untuk buat kerja-kerja pemasaran sahaja.

 

Masa lain yang terluang, saya boleh gunakan untuk promosikan produk lain. Oh… jika anda biasa baca blog ini, anda patut tahu, saya bukan jual simkad Tone Excel sahaja. Saya juga ada jual macam-macam produk. Anda boleh lihat laman web ini untuk mengetahui apa lagi yang saya promosikan.

 

Baiklah, semoga perkongsian ringkas saya ini dapat bantu beri pencerahan kepada anda. Jika anda masih belum sertai sebagai pengguna Tone Excel, bolehlah klik sini untuk dapatkan starter pack anda.

 

Be Sociable, Share!

{ 2 comments… read them below or add one }

Raihanah Ahmad March 9, 2016 at 4:48 pm

bagus cara camni bantu mudahkan kerja2

Reply

sabree hussin March 9, 2016 at 11:52 pm

Yup, mudahkan kerja-kerja kita. Kita dah boleh fokus nak buat benda lain lepas tu

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: