Apa yang anda perlu tahu tentang sistem autodownline Tone Excel

by sabree hussin on March 13, 2016

in Tune Talk Tone Excel

Dalam post pada kali ini, saya akan berikan pencerahan dan penjelasan kepada beberapa persoalan tentang sistem autodownline Tone Excel.

 

Ini adalah sistem autodownline yang saya sendiri gunakan. Jadi, penjelasan dan penerangan yang bakal saya kongsikan dalam post kali ini adalah lebih kepada perkongsian pengalaman dari saya sendiri.

 

Memandangkan masih lagi terdapat mereka yang

(1) Tak faham

(2) Kurang faham

(3) Buat-buat tak faham

(4) Tak faham-faham

(5) Tak boleh nak faham

(6) Tak nak faham atau malas nak faham

(7) Sengaja cakap tak faham

 

… maka dalam post kali ini, saya nak mudahkan anda untuk dapatkan maklumat yang mungkin membantu anda untuk jadi lebih faham. Bila dah faham, maka bolehlah buat keputusan yang wajar dan tepat.

bisnes_tone_excel_free_downline

 

(1) Kenapa rupa laman web Team AutoDownLine ini begitu ringkas. Betul ke boleh dapat downline?

Ya, memang sangat ringkas. Jika anda tunjukkan page ini kepada mereka yang tak pernah kenal apa itu Tone Excel, boleh jadi nak klik dan bukak laman web ini pun mereka tak sudi buat. Kalau ada yang sudi klik pun, mungkin mereka tak tau, apa benda sebenarnya laman web ini.

 

Saya pernah jumpa, ada juga orang yang tak tau apa kaitan laman web team Autodownline ini dengan bisnes Tone Excel. Senang kata, hanya mereka yang pernah dengar tentang Tone Excel sahaja yang tau apa sebenarnya fungsi laman web ini. Adakah ini menjadi satu masalah buat anda?

 

Sebenarnya ini tidak seharusnya menjadi suatu masalah yang besar sangat pun. Sebabnya, setelah anda klik pada Sign Up Now & Join Our Team, anda akan dapat akses ke member area. Seterusnya

(1) Anda dapat lihat, di member area ada penerangan tentang Tone Excel

(2) Anda juga akan dapat emel-emel follow up dari sistem ini yang menceritakan tentang Tone Excel

(3) Sebagai opsyen tambahan, anda juga boleh sertai group FB Team AutoDownline

 

Dari situ sahaja anda sepatutnya dapat mengetahui dengan lebih jelas, apa sebenarnya bisnes Tone Excel ini. Dengan syarat anda bacalah penerangan-penerangan yang diberikan tu. Kalau tak baca, saya pun tak boleh nak tolong.

 

Untuk mendapatkan prospek untuk mendaftar di laman web AutoDownline, memang tak cukup sekadar memberikan link kepada mereka. Anda masih perlu berikan serba sedikit introduction dan penerangan ringkas tentang Tone Excel kepada mereka. Bila mereka dah faham, dan dah dapatkan gambaran apa itu Tone Excel, dan bagaimana dengan menggunakan sistem autodownline dapat memudahkan mereka menjalankan bisnes ini, barulah anda sertakan link untuk buat pendaftaran.

 

Ini cara yang saya sendiri gunakan, dan ianya BERHASIL.

 

(2) Berapa upah yang saya akan dapat kalau promosikan laman web Team Autodownline ni?

Tiada upah. Laman web autodownline Tone Excel ini membantu anda untuk mendapatkan pelanggan melalui penggunaan aplikasi (software). Kita sebagai pengguna laman web ini sebenarnya buat duit dengan simkad Tone Excel.

 

Anda boleh memiliki 1,000 orang downline di laman web Team AutoDownline, namun kalau tak ada seorang pun yang upgrade kepada VIP member, iaitu dengan cara menjadi pengguna simkad Tone Excel, bermakna tiada income untuk anda. Sebab itu, penting untuk kita lakukan kerja-kerja follow up sekali sekala.

 

(3) Bagaimana jika ada downline saya yang upgrade kepada VIP member? Berapa pula upah yang saya akan perolehi?

Upahnya adalah sama seperti struktur komisyen yang dibayar oleh Tone Excel. Jika downline tersebut upgrade sebagai VIP member, dan menjadi downline anda di level 1 di Tone Excel, maka barulah anda akan dibayar komisyen.

 

Komisyen penajaan adalah sebanyak RM20 untuk setiap penajaan.

 

(4) Siapa pula yang akan bayar komisyen tersebut?

Pihak Tone Excel.

 

(5) Apa pula kelebihan sistem autodownline ni sebenarnya?

Dengan menyertai Team AutoDownline, anda akan mendapat manfaat-manfaat seperti berikut

(1) Anda akan memperoleh downline secara PERCUMA dengan adanya fungsi Spillover From Upline

(2) Anda tak perlu buat kerja-kerja pengeposan, support, pengaktifan simkad dan sebagainya, sebabnya kerja-kerja remeh ini akan dilakukan oleh admin Team AutoDownline

(3) Kerja-kerja pemasaran hanya perlu dilakukan secara online sahaja. Anda tak perlu bertemu dengan prospek untuk menerangkan tentang apa itu Tone Excel.

 

(6) Kalau saya join Tone Excel tanpa melalui Team AutoDownline boleh ke?

Mestilah boleh. Namun anda tidak akan dapat menikmati kelebihan-kelebihan seperti yang dinyatakan sebelum ini. Dari pemerhatian saya, mereka yang tak mempunyai team seperti Team AutoDownline ni, lambat laun mereka akan kehabisan prospek, dan rangkaian mereka akan stop berkembang.

 

Macam manapun, kalau nak pergi lebih jauh, kena buat promosi secara online dan dapatkan pelanggan seramai mungkin dari seluruh Malaysia. Masalah yang biasa akan timbul ialah, tak tau macam mana nak bina laman web, promosi di Facebook profile sendiri tak ada siapa yang layan, anda perlu bersaing dengan individu lain yang dah lama buat marketing secara online, serta banyak lagi.

 

(7) Kalau saya dah join Tone Excel, dan saya tidak mempunyai sistem autodownline lagi, boleh ke saya dapatkan sistem AutoDownline saya sendiri?

Boleh. Namun untuk pengetahuan anda, Team AutoDownline mengalu-alukan penyertaan dari mereka yang sebelum ini tak pernah menjadi ahli Tone Excel, ataupun mereka-mereka yang pernah join, tapi simkad mereka dah expired.

 

Jadi, untuk active user TE, saya cuma boleh beri anda beberapa idea, antaranya

(I) Join Team AutoDownline menggunakan nama ahli keluarga lain yang masih belum menjadi ahli TE, atau

(II) Join apabila simkad TE anda yang sekarang ini dah expired, atau

(III) Anda dapatkan sistem autodownline lain yang anda boleh dapatkan disini.
Klik untuk baca: Sistem Autodownline TERBAIK untuk mempromosikan bisnes Tone Excel anda?

 

(8) Betul ke boleh dapat downline secara percuma apabila guna sistem autodownline ni?

YA MEMANG BETUL. Anda boleh lihat bukti dibawah. Ini adalah screenshot akaun Autodownline milik saya.

autodownline-tone-excel-penipu

43375 adalah id UNIK milik saya. Ia dikenali sebagai ID ADL (atau singkatan bagi ID AutoDownLine).

 

Jika anda dapat perhatikan screenshot diatas, yang saya tandakan dengan bulat-bulat berwarna merah, itu semua adalah daripada kerja-kerja pemasaran yang saya lakukan. Boleh dikatakan semua yang menjadi downline di level 1 saya, menerima spillover dari saya. Mereka mendapat downline secara percuma daripada kerja-kerja pemasaran yang saya jalankan.

 

Walaupun mereka tak buat sebarang promosi lagi, namun mereka dah dapat downline dari saya. Bukankah ini sangat membantu?

 

(9) Saya dah pernah join sistem macam ni, tapi kenapa sampai sekarang saya masih tak dapat downline percuma tu? Sistem Autodownline ni menipu ke?

Ini soalan yang sangat bagus! Pertamanya, saya nak terangkan kepada anda, bagaimana spillover from upline ini boleh berlaku ya.

 

Setiap pengguna sistem autodownline ini, hanya dibenarkan untuk memiliki struktur downline seperti berikut

Level 1 = 10 orang

Level 2 = 100 orang

Level 3 = 1,000 orang

Ataupun dalam bahasa sistem binarinya, ia menggunakan prinsip 3 x 10 matrix. Setiap orang hanya boleh memiliki 3 level sahaja, dan setiap level hanya dibenarkan mempunyai 10 orang direct downline di level 1.

 

Spillover hanya akan berlaku apabila upline anda mempunyai lebihan downline. Dalam situasi saya, memandangkan saya mempunyai lebihan downline, maka sistem autodownline akan bantu susunkan downline yang lebih itu tadi kepada mereka yang masih belum ada downline.

 

Seperti yang dapat lihat, untuk bulan Mac 2016 ini, saya mempunyai lebihan downline seramai 13 orang. Disebabkan level 1 saya dah penuh, kesemua 3 orang ini mengalami spillover dan disusun sebagai downline saya di level 2 dan level 3. Bermakna, mereka yang berada di level 1 dan level 2 saya, mereka mendapat downline secara PERCUMA dari saya.

 

Walaubagaimanapun, saya terpaksa beritahu anda satu berita yang kurang menggembirakan. Sama ada anda akan menikmati spillover ini ataupun tidak, ia sebenarnya sangat bergantung kepada betapa serius upline anda buat marketing, dan berapa agresif dia buat kerja-kerja pemasaran.

 

Selalunya, jika anda join dengan upline yang memang duk senyap dan tak buat kerja langsung, boleh jadi dia sendiri pun masih tak cukup downline di level 1. Sistem akan penuhkan downline di level 1 dulu, kemudian barulah akan susun ke level seterusnya, menjadikan ia spillover.

 

Dalam situasi ini, anda perlu pilih upline betul-betul. Anda perlu berhati-hati ketika memilih upline. Anda patut pilih upline yang memang aktif buat kerja. Barulah anda akan dapat spillover tersebut.

 

Hakikatnya, jika anda lihat pada screenshot diatas, saya sendiri tidak menerima sebarang spillover dari upline saya! Saya pun tak tau apa yang upline saya sedang buat, sehingga menjadikan sistem ini begitu tak adil pada saya ho ho. Saya terlalu sibuk buat marketing, dan tak pedulikan apa yang upline saya sedang buat.

 

Saya percaya, dia ada alasan tersendiri kenapa tak beri saya sebarang spillover. Mungkin dia dah berhenti buat marketing, agaknya. Namun anda tak perlu risau, jika anda sertai menerusi rangkaian saya, saya dah pun setup beberapa sistem yang boleh menjalankan kempen-kempen pemasaran secara automatik. Memang saya setup sistem tersebut supaya dapat berjalan sendiri, walaupun saya dah stop buat marketing.

 

Kalau orang lain, mungkin mereka akan stop dapat downline bila mereka stop buat marketing. Tapi saya tak. Saya dah buat sesuatu supaya saya akan terus dapat prospek walaupun dah berhenti buat marketing. Rahsianya? Saya dah pernah tulis banyak kali dalam blog ni. Anda carilah sendiri kalau benar-benar minat nak tau.

 

(10) Kalau saya join tapi tak nak buat marketing langsung, agak-agak saya akan dapat downline tak?

Dengan mengambil kira prestasi dan outcome yang terhasil daripada pengalaman saya sendiri menggunakan sistem autodownline ni, saya yakin dan percaya, anda pasti akan dapat downline. Dengan syarat anda join menerusi link ini.

 

Saya tak dapat jamin, yang anda akan dapat downline kalau anda join dengan team lain, atau menerusi upline lain. Sudah tentu saya tak boleh nak komen tentang cara kerja orang lain, sebab saya tak kenal orang tu dan saya tak tau macam mana cara dia bekerja. Tapi, sudah pasti, saya boleh beri jaminan atas hasil kerja saya sendiri.

 

Ya, anda memang boleh dapat downline walaupun anda tak buat marketing langsung. TETAPI… boleh saya tahu kenapa anda tak nak buat marketing langsung ye?

 

Jika anda menganggap ini sebagai satu bisnes yang boleh dijadikan sumber pendapatan kedua, ataupun sumber pendapatan pasif untuk anda satu hari nanti, anda sepatutnya berusaha dengan sehabis baik untuk majukannya. Sikap tak nak buat apa-apa, dan cuma nak untung atas angin ni, pada saya hanya akan membunuh bisnes anda sendiri.

 

Ya, anda memang akan dapat downline secara percuma kerana adanya fungsi spillover from upline tu. Tetapi, lambatlah. Bisnes ni, jadi lebih seronok bila kita buat sendiri, kita usahakan dan kita lalui susah payah membangunkan dan memulakan bisnes ini dari bawah.

 

Jika anda join, tapi anda tak nak buat marketing, kelihatan seperti anda tak faham dan tak minat dengan bisnes ni. Kalau anda tak minat dengan bisnes ni, sebenarnya anda tak perlu join pun. Ada banyak lagi bisnes lain yang anda boleh ceburi diluar sana.

 

Saya join bisnes ni (dengan Team AutoDownline) bukannya sebab saya nak kan spillover from upline semata-mata, tetapi sebab saya nak bantu seberapa ramai yang boleh, yang menjadi downline saya untuk dapat sama-sama saya merasai income dengan Tone Excel. Anda mungkin orang seterusnya yang saya akan bantu.

 

Namun, pada masa yang sama, anda juga perlu bantu diri anda sendiri. Anda akan lebih berjaya, apabila anda berusaha sendiri, dan pada masa yang sama, anda menerima support dari orang lain (dalam contoh ini, saya la orang yang akan bantu anda tu). TETAPI, kalau anda seratus peratus mengharapkan orang lain bantu anda tanpa anda berikan sebarang usaha sendiri, saya rasa itu satu benda yang langsung tak patut.

 

Bisnes ini sepatutnya membina dan membangunkan karekter diri anda menjadikan anda seorang yang hebat. Bukannya menjadikan anda seorang yang pemalas bertambah-tambah malas. Itupun kalau anda faham apa yang saya cuba sampaikan.

 

“Untuk menjadi seorang upline yang kaya, saya perlu pastikan downline saya kaya dulu…” Ini prinsip yang saya pegang dalam bisnes ni. Mahukah anda dibantu? Itu persoalannya.

 

Ok la, jom daftar sebagai ahli Team Autodownline disini. Banyak sangat cerita, tetapi hasilnya tak ada, pun tak best juga, kan.

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

Raihanah Ahmad March 15, 2016 at 11:14 am

baru tahu pasal ni, thanks info

Reply

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: