Alternatif bagi Jutawan App untuk anda pertimbangkan

by sabree hussin on May 22, 2018

in Buat Duit Online

Apa perasaan anda, apabila kali pertama anda melihat iklan dan tawaran yang diberikan oleh program Jutawan App? Mesti rasa teruja, kan.

 

Bila saya buat carian di google, untuk kata kunci “jutawan app” saya temui banyak juga iklan berbayar, yang mempromosikan Jutawan App ini. Ini screenshot untuk anda lihat.

buat-duit-dengan-jutawan-app

Yang ada tulis “Ad” tu maksudnya ia adalah iklan berbayar menggunakan servis Google Adwords. Kenapa ya tak gunakan apps tu sendiri untuk promosikan Jutawan App? Kenapa mesti guna Google Adwords? 

 

Orang yang buat iklan tu, pasti ada alasannya sendiri.

 

Saya tahu, bagi yang baru pertama kali menjumpai laman web Jutawan App ni, pasti rasa teruja tu akan timbul. Apa taknya, dari penerangan yang diberikan, nampak senang betul nak buat duit dengan Jutawan App. Hanya perlu dapatkan Apps tersebut, pasang di smartphone dan biarkan ia berjalan sendiri.

boleh-percaya-ke-jutawan-app

Seterusnya, tunggu sahaja duit tu masuk sendiri!

 

Namun, nasihat saya, sebelum nak buat sebarang keputusan, sama ada YA ataupun TIDAK, bacalah dulu penerangan yang diberikan dalam laman web tersebut. Baca setiap patah perkataan yang dimuatkan dalam laman web mereka.

 

Baca ulang-ulang kali sampai anda betul-betul faham, apa sebenarnya yang anda bakal beli. Fahamkan bagaimana apps tersebut berfungsi. Lagi baik, kalau boleh dapatkan review daripada pengguna terdahulu. Cuba cari di google, review tentang Jutawan App ni dari mana-mana penulis blog, yang mungkin ada pengetahuan tentang applikasi ini.

 

Andai kata, selepas anda dapat kesemua maklumat tu, dan anda rasakan program ini memang sesuai untuk anda, lalu anda berhasrat nak turut serta, semoga berjaya saya ucapkan!

 

Namun, jika anda rasa was-was, tak yakin, tak berani dan sebagainya, tapi pada masa yang sama, anda masih ada cita-cita nak jana pendapatan secara online, maka sila teruskan pembacaan.

 

Di internet, masih ada banyak lagi alternatif dan program yang anda boleh sertai, yang saya percaya, sesuai untuk dijadikan alternatif bagi Jutawan App ini.

 

Itulah bagusnya program buat duit online ini. Anda tak suka dengan program A? Tak ada masalah, cari saja program lain, dan buat duit dengan program tersebut.

 

Risiko program buat duit secara online

Setiap program buat duit, yang ditawarkan di internet, ada risikonya yang tersendiri. Menjadi tanggungjawab anda untuk kumpulkan seberapa banyak maklumat, sebelum buat sebarang keputusan untuk sertai atau tidak, dan seterusnya bertindak.

 

Pastikan tindakan yang bakal anda lakukan, adalah berdasarkan kepada maklumat yang tepat dan sahih. Sentiasa rujuk pelbagai sumber, dan jangan terus percaya pada satu sumber semata-mata.

 

Dalam posting ini, saya nak perkenalkan kepada anda, kepada beberapa program yang mungkin sesuai untuk anda. Dari senarai program yang bakal saya kongsikan nanti, ada beberapa perkara yang saya ingin anda tahu.

 

(1) Jika anda RAJIN, anda pasti boleh buat duit

Program buat duit dalam talian ni, ada satu formula kejayaan yang memang menjadi pegangan setiap orang. Formula tersebut ialah formula RAJIN. Anda perlu rajin buat kerja-kerja pemasaran, rajin update status di facebook, rajin buat artikel di blog, rajin buat iklan, dan In Shaa Allah, jika anda konsisten rajin, pasti akan dapat hasilnya.

 

Kalau yang tak berapa berjaya tu biasanya sebab usaha yang diberikan masih belum cukup, dan dia lebih suka layan perasaan malas daripada jadi rajin.

 

(2) Tiada risiko kerugian atau kehilangan duit modal

Bukan semua program buat duit memerlukan anda untuk keluar modal. Ada yang boleh disertai secara PERCUMA sahaja. Anda tak akan rugi apa-apa kalau join program yang percuma. Kalau anda berjaya buat duit, duit tu semua milik anda. Tak payah fikir pasal modal.

 

(3) Kejayaan anda buat duit dalam program ini adalah HAMPIR PASTI

Ada program yang bakal saya kongsikan nanti, jika anda buat, kejayaan untuk anda buat duit adalah HAMPIR PASTI. Anda akan mempromosikan sesuatu yang memang dicari-cari dan diperlukan oleh rakyat Malaysia.

 

Mana satu lagi mudah? Anda promosikan benda yang memang orang nak dan perlu, atau anda promosikan benda yang orang tak nak? Sudah tentulah jawapannya lebih mudah apabila anda promosikan benda yang memang orang nak!

 

Justeru, tanpa membuang lagi banyak masa, saya kongsikan kepada anda, ini dia alternatif bagi Jutawan App yang anda boleh pertimbangkan!

 

(1) Program Adhance.my

promosi-laman-web-maukerja

Ini adalah pautan yang anda boleh gunakan untuk mengakses laman web Adhance ini.

 

Apabila saya katakan, kejayaan untuk buat duit dalam program buat duit online adalah HAMPIR PASTI, saya sebenarnya sedang bercerita mengenai program adhance ini.

 

Saya nak tanya anda satu soalan, mahukah anda mendapat pendapatan sebanyak RM2,500 – RM4,500 setiap bulan? Adakah anda ada kenal sesiapa dari kalangan kawan-kawan anda, yang mungkin mahukan pendapatan sebanyak RM2,500 – RM4,500 setiap bulan?

 

Saya rasa pasti ada. Adakah ianya mustahil?

 

Tunggu dulu, sebelum nak kata ianya mustahil untuk dicapai, lihat dulu iklan kerja kosong dibawah. Iklan ini saya ambil dari laman web maukerja.my

Tugas anda dalam program adhance ini ialah, anda tunjukkan iklan kerja kosong ini kepada kawan anda. Jika kawan anda tu apply kerja kosong ini, anda akan dibayar upah. Sama ada kawan anda itu nanti akan diterima bekerja ataupun tidak, itu bukan masalah anda.

 

Anda akan dibayar upah apabila kawan anda tu tadi apply kerja kosong tersebut, tak kira sama ada kawan anda tu nanti diterima bekerja ataupun tidak. Ya, kat Malaysia ni, memang masih ramai yang sedang cari kerja, atau sedang mempertimbangkan untuk bertukar karier dan kerjaya.

 

Bila mereka tahu, ada kerja kosong, dan sesuai pula dengan kelayakkan mereka, pasti tak ada masalah untuk mereka ni tukar kerja.

 

Sertai program Adhance ini sekarang dan mula jana pendapatan!

 

(2) Program Klikjer

buat-duit-dengan-program-affiliate-klikjer

Program klikjer ini adalah antara program terbaik yang saya pernah sertai. Kalau anda baca artikel terdahulu blog ini, dulu saya memang kerap cerita tentang komisen yang saya berjaya perolehi dari program ini.

 

Lama kelamaan, saya rasa macam bosan pulak asyik nak tunjuk komisen yang saya pernah dapat. Jadi saya stop buat benda tu. Cukuplah yang saya dah buktikan selama ini, yang menerusi program ini, anda juga boleh buat duit!

 

Sila ke halaman ini untuk sertai program klikjer.

 

(3) Program Involve Asia

program-affiliate-involve-asia

Program Involve Asia ni pun menarik juga. Anda boleh ke halaman ini untuk pendaftaran.

 

Tiada sebarang bayaran untuk anda sertai program ini. Selepas anda menjadi ahli di Involve Asia, anda boleh bekerjasama dengan syarikat terkemuka seperti Lazada, Zalora, Malaysia Airlines, Agoda, Senheng, dan banyak lagi.

 

Nanti, apabila pendaftaran anda telah disahkan, anda login ke ruangan ahli dan klik pada Browse Merchant untuk melihat senarai syarikat yang anda boleh promosikan. Ini yang saya sebutkan sebelum ini, kalau rajin, In Shaa Allah, pasti boleh dapat hasilkan pendapatan.

 

Mesti boleh buat duit punyalah.

 

Kenapa saya hanya kongsikan 3 sahaja? Sebenarnya saya nak kongsikan lebih banyak lagi. Kemudian, saya teringat yang sebelum ini, saya telahpun hasilkan satu senarai program ataupun laman web yang anda boleh gunakan untuk buat duit secara online pada tahun 2018.

Baca juga: Senarai laman web yang boleh jana pendapatan online edisi 2018

 

Jadi saya rasa, daripada saya ulang tulis, lebih baik saya syorkan anda baca artikel tersebut. Ada tambahan lagi 7 program yang anda boleh turut serta.

 

Kita andaikan dalam satu bulan, anda boleh dapat sekurang-kurangnya RM100 dari program-program tersebut, jika ada 10 program, bukankah RM1,000 dah ada dalam tangan?

 

Itu teori sahaja. Saya pun tak cukup rajin nak buat sekali 10 program dalam satu masa. Saya lebih senang kalau pilih dua tiga program yang saya suka, dan fokus pada program tersebut. Hasilnya, saya masih boleh dapat RM1,000++ dari program tersebut.

 

Apa pun, pilihan ditangan anda.

 

 

 

Be Sociable, Share!

{ 1 comment… read it below or add one }

Anuar May 22, 2018 at 11:45 am

Ya betul…. Terdapat banyak elternatif untuk buat duit secara online… Pilih yang terbaik dalam kalangan yang terbaik… Pilihan terletak di tangan anda..

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: