8 Kelebihan dan keistimewaan yang dinikmati oleh para pengguna simkad Tone Excel

by sabree hussin on April 19, 2016

in Tune Talk Tone Excel

“Apa kelebihan dan keistimewaan menggunakan simkad Tone Excel ni? Betul-betul ada kelebihan ke?”

 

Ini soalan yang kita kena clear terlebih dahulu, sebelum nak mula memperkenalkan dan memasarkan simkad ini kepada orang lain. Kita nak ajak orang lain jadi pengguna simkad ini, tapi kita sendiri masih tak jelas dengan kelebihan simkad ni… ah macam ni memang jammed.

 

Jadi, dalam post kali ini, saya nak ajak anda semua untuk buat ulangkaji bagi mengetengahkan kepada anda semua, apa dia kelebihan menggunakan simkad ini. Bila kita nak cerita kat orang lain tentang kelebihan simkad ini, cukup sebenarnya dengan kita menceritakan tentang 8 kelebihan ini. Ia sudah cukup memadai.

 

Realitinya, memang ada banyak lagi kelebihan yang bakal diperolehi. Namun, saya berpendapat tak perlu nak senaraikan semua sekali. Cukup sebenarnya kita kongsikan kepada prospek kita satu atau dua kelebihan yang berupaya untuk membuatkan mereka berasa teruja.

 

(1) Kredit PERCUMA bernilai RM30

“Berapa harga simkad Tone Excel ni?”

Simkad Tone Excel ni harganya ialah RM90 sahaja.

Cukai GST sebanyak 6% menjadikan jumlah keseluruhan yang perlu dibayar ialah sebanyak RM95.40. Kalau dulu, sebelum GST harganya cumalah RM90 sahaja.

Pertambahan sebanyak RM5.40 adalah untuk GST dan ia dikutip oleh Kerajaan Malaysia. Kita tunggulah di masa akan datang, mungkin waktu tu bila kerajaan dah hapuskan cukai GST, mungkin waktu tu kos untuk mendapatkan sim ini akan jadi lagi rendah. Wallahua’lam.

 

simkad-tunetalk-toneexcel-2

Apabila anda mengaktifkan simkad ini buat kali pertama, anda akan menerima kredit PERCUMA bernilai RM30.

 

Tempoh validity kredit PERCUMA bernilai RM30 ini adalah selama 30 hari. Jadi, jika penggunaan topup anda adalah kurang dari RM30, boleh jadi anda tak perlu lakukan sebarang tambah nilai pada bulan pertama.

 

Anda hanya perlu guna kredit percuma yang diberikan kepada anda, itu sahaja.

 

Bukan itu sahaja…

toneexcel-free-data

Anda bukan sahaja akan menerima kredit percuma bernilai RM30, malahan anda juga sebenarnya akan menerima data percuma sebanyak 1.5 GB apabila simkad ini diaktifkan. Ini adalah promosi yang sedang berjalan, pada ketika catatan ini saya hasilkan.

 

Dengan menjadi pengguna simkad ini, anda menerima kredit percuma bernilai RM30 dan pada masa yang sama, anda juga memperoleh data percuma.

 

(2) Cash back sebanyak 3% apabila anda melakukan tambah nilai

Setiap kali anda topup, anda akan dapat balik beberapa peratus daripada jumlah topup yang anda lakukan dalam bentuk wang tunai! Lihat jadual dibawah

keistimewaan-toneexcel

Apabila topup sebanyak RM60, cash back yang diterima adalah sebanyak RM1.80

 

Asalkan jumlah topup terkumpul yang anda lakukan pada bulan tersebut adalah sebanyak RM30 (minima) maka anda layak untuk menerima cash back sebanyak 3%.

 

Ini bermakna lagi banyak anda topup, maka lagi banyak cash back yang anda bakal terima. Keistimewaan ini hanya dinikmati buat mereka yang menggunakan simkad Tone Excel dan juga simkad Tone Plus sahaja. Jika anda menggunakan simkad Tune Talk biasa, anda tak akan menerima kelebihan ini.

 

Jika anda menggunakan simkad dari syarikat telco lain, anda juga tak akan dapat kelebihan seperti ini. Inilah keunikkan yang anda perolehi daripada penggunaan simkad ini.

 

Cuba bayangkan jika anda konsisten topup RM100 setiap bulan… Ya, anda akan menerima cash back sebanyak RM3. Ini hanya akan berlaku apabila anda menggunakan simkad Tone Excel. Jika anda menggunakan simkad selain daripada simkad Tone Excel ini, jangan harap anda akan terima sebarang cash back.

 

(3) Insurans Kemalangan (PA Insurance) bernilai RM100, 000 PERCUMA

Adakah penggunaan topup anda adalah sebanyak RM50.00 dan keatas setiap bulan?

 

Jika jawapan anda adalah YA, maka anda sebenarnya layak untuk menikmati perlindungan insurans kemalangan secara PERCUMA sahaja. Ya, tak perlu bayar apa-apa. Ini kelebihan dan keistimewaan yang diberikan buat pelanggan dan pengguna talian Tune talk yang melakukan tambah nilai setiap bulan sebanyak RM50.

 

(4) Promosi kredit PERCUMA dan DATA Percuma apabila anda topup

Ok… masih ada lagi yang percuma. Jika anda suka benda-benda percuma, ini dia satu lagi benda percuma untuk anda. Setiap kali anda topup, anda akan terima kredit percuma dan juga data percuma.

 

Ini adalah promosi TERKINI yang dijalankan oleh pihak syarikat ketika catatan ini saya tulis.

toneexcel-free-data

Jika anda topup RM30, anda akan perolehi data percuma sebanyak 1.5GB

Jika anda topup RM50, anda akan terima kredit tambahan percuma sebanyak RM10 dan juga data sebanyak 1.5GB

 

Berbaloi bukan? Pada hari ini, saya perasan ada beberapa syarikat telco yang menawarkan data percuma setiap kali pelanggan melakukan tambah nilai. Berita baiknya ialah, buat pengguna simkad Tone Excel, anda juga dapat nikmati data percuma. Wah… nampaknya syarikat Tone Excel juga tak mahu ketinggalan dan sudi untuk berikan promosi yang best ini kepada para pelanggannya.

 

(5) Sambil menggunakan simkad Tone Excel, sambil kumpul mata ganjaran BIG Point

Apa kegunaan mata ganjaran BIG Point ni? Pada dasarnya, mata ganjaran ini boleh ditukarkan dengan barangan-barangan yang dijual oleh Tune Group. Antaranya?

Tiket kapal terbang Air Asia, smartphone, tiket wayang dan segala produk yang dijual oleh Tune Group

 

Jika anda baru sahaja menggunakan talian ini, mungkin BIG Point yang anda kumpul masih belum cukup banyak. Namun, bagaimana kalau anda telah menggunakan talian ini untuk satu tempoh masa yang agak lama? 10 tahun misalnya? Pada waktu itu, mungkin BIG Point yang anda miliki dah cukup untuk ditukarkan dengan tiket kapal terbang Air Asia mahupun smartphone paling canggih yang ada di pasaran.

 

(6) Special diskaun untuk penginapan di Tune Hotel

Diskaun yang bakal anda perolehi selaku pengguna simkad Tone Excel ialah sebanyak 30%

 

Mudahnya begini… kalau caj penginapan yang perlu anda bayar ialah sebanyak RM100, maka sebagai pengguna simkad Tone Excel ini, anda hanya perlu bayar RM70 sahaja. Sebab ada diskaun sebanyak 30%.

 

Walaubagaimanapun, anda perlu buat tempahan awal, dan sebarang tempahan perlulah melalui HQ Tone Excel. Beberapa terma dan syarat juga perlu dipatuhi sebelum anda berhasrat untuk membuat tempahan. Kalau anda perlu maklumat lanjut macam mana nak buat tempahan hotel ni, boleh baca di pautan ini.

 

(7) Boleh kekalkan nombor sedia ada anda

Nombor anda adalah hak milik anda. Mungkin anda kurang gemar menggunakan lebih daripada satu nombor telefon dalam satu-satu masa. Bukan apa… bimbang nanti kalau-kalau ada yang terlepas pandang dan terlupa nak topup. Betul tak?

 

Jadi, salah satu penyelesaian yang lebih praktikal ialah, jadikan talian ini sebagai talian utama anda dan pakailah satu nombor sahaja. Dengan ini, anda pasti tidak akan terlupa untuk topup, dan lazimnya setiap bulan memang anda akan topup, kan?

 

(8) Peluang untuk bina pendapatan tambahan dengan Tone Excel

Sengaja saya letakkan poin ini dibahagian akhir sekali, supaya anda tahu, kelebihan simkad ini bukan semata-mata hanya pada fungsi untuk buat duit semata-mata.

 

bisnes_tone_excel_free_downline

 

Satu perkara yang membuatkan saya tertarik untuk jadi pengguna sim ini adalah kerana dengan sim ini, kita boleh buat duit. Itu sahaja. Sekarang ni, nilai duit makin jatuh, dan duit pula makin susah untuk dicari. Strategi untuk selalu berjimat perlu dijalankan seiring dengan strategi untuk menghasilkan pendapatan tambahan.

 

Saya sentiasa menyokong ideologi dan pendapat segelintir pihak yang menyeru untuk kita sama-sama amalkan sikap berjimat cermat. Namun berjimat sahaja tidak akan menyelesaikan masalah kewangan, masalah hutang, masalah tak cukup makan dan sebagainya.

 

Pada masa yang sama, tetap perlu ada satu mekanisme khas untuk jana pendapatan. Pada hari ini, boleh kata hampir setiap orang menggunakan handphone. Even budak-budak sekolah pun guna handphone. Saya sendiri tak pasti, ada berapa juta handphone di Malaysia ni.

 

Pengguna handphone yang sudi dan bersedia untuk buat duit menerusi Tone Excel, saya alu-alukan untuk sertai rangkaian saya menerusi Team Autodownline. Klik sini untuk daftar PERCUMA.

 

Sistem ini telah pun saya uji sendiri dan TERBUKTI ianya praktikal dan saya sendiri dah bantu beberapa orang downline dibawah saya untuk mendapat downline secara PERCUMA dengan adanya fungsi spill over from upline.

 

Jadi, buat mereka yang teringin nak buat duit dengan Tone Excel, namun dalam hati masih ada perasaan bimbang kalau-kalau tak berjaya dapat downline walaupun seorang, bolehlah join saya.

 

Baiklah, rasanya dah cukup panjang perkongsian saya kali ini. Jika anda msih lagi setia membaca hingga ke baris ini, ini tips yang anda boleh gunakan.

 

Apabila anda ingin bercerita tentang simkad ini, fokuslah pada kelebihan yang bakal dinikmati oleh bakal pelanggan. Kelebihan ada banyak, namun anda perlu bijak memilih kelebihan yang mana satu yang mungkin paling terkesan dalam jiwa dan sanubari prospek anda tu.

 

Hmm… mungkin dalam banyak-banyak tu, prospek lebih suka pada kredit percuma dan data percuma! Jadi, banyakkanlah berkongsi tentang kelebihan tersebut.

 

Jika anda berjumpa prospek yang lebih kurang sama gaya pemikiran seperti saya, maka anda bolehlah berikan penerangan yang lebih tentang pelan penjanaan pendapatan. Fokus penerangan anda tentang bagaimana dengan menjadi pengguna simkad Tone Excel ini, anda boleh jana pendapatan tambahan… hingga boleh menggantikan pendapatan utama anda.

 

Baca juga artikel-artikel lain tentang Tone Excel disini.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 4 comments… read them below or add one }

Anuar April 19, 2016 at 9:23 am

Banyak keistimewaan jadi pengguna TE… Sambil gunakan Handphone sambil buat side income… 😉

Reply

mrhanafi April 26, 2016 at 6:25 am

banyak kelebihan yang memihak kepada pengguna..
sebelum ini tidak ada kelebihan tersebut sehingga kita terpaksa redha dengan apa yang ada.

Reply

adam al-atmosferi April 27, 2016 at 2:56 pm

mantap…
dengan baca artikel ini jadi lebih paham lagi deh apa aja kelebihan ini barang, terima kasih min dan salam kenal

Reply

Blog Kuya Hejo October 26, 2016 at 2:19 pm

ooooh ni barang memang punya banyak keistimewaan yaa

Reply

Cancel reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: