5 SEBAB UTAMA Anda Perlu Bertukar Ke TUNE TALK TONE EXCEL

by sabree hussin on January 30, 2016

in Advertorial, Tune Talk Tone Excel

Kenapa mesti bertukar kepada menjadi pengguna talian prepaid Tune Talk Tone Excel? Kenapa? Atas sebab apa? Why..?

 

Pastinya, setiap perkara pasti ada sebab dan alasannya. Ia tak akan berlaku tanpa tujuan dan tanpa sebab musabab yang boleh diterima oleh logik akal.

 

Saya percaya, kat luar sana masih ramai lagi yang masih belum lagi bertukar kepada talian Tune Talk yang dikuasakan oleh simkad Tone Excel. Mereka mungkin dah banyak kali dengar tentang Tone Excel, kisah-kisah kejayaan individu yang menjadikan Tone Excel sebagai kerjaya, namun sampai ke hari ini, hati mereka masih belum terbuka untuk menjadi salah seorang pengguna.

 

Its okay. Tak ada paksaan pun untuk memaksa anda menjadi pengguna. Sebagai pengguna, kuasa untuk memilih seratus peratus ada di tangan anda. Baru-baru ini, rakan seperjuangan saya dalam perniagaan Tone Excel ini, tuan Abdul Nashar ada berkongsikan dengan saya 5 sebab kenapa sebagai pengguna handphone, anda patut bertukar ke talian ini.

 

Jadi dalam perkongsian dari tuan Abdul Nashar kali ini, mari kita lihat, apa sebab-sebab yang membuatkan anda patut menjadi salah seorang pengguna simkad Tone Excel ni.

sistem_autodownline_toneexcel

(1) Anda akan memperolehi cash back sebanyak 3% daripada nilai topup yang anda lakukan

Buat masa catatan ini ditulis, hanya syarikat Tone Excel sahaja yang menawarkan cash back seperti ini kepada penggunanya. Oh pengguna Tone Plus juga dapat nikmati kelebihan yang sama, dan seperti yang anda sedia maklum TE dan TP sebenarnya lebih kurang sama dan seperti adik beradik sebenarnya.

 

Mungkin ada yang merasakan, 3% itu tidaklah tinggi mana. Ia hanya diberikan secara bersyarat, iaitu hanya kepada mereka yang lakukan tambah nilai sebanyak RM30 minima setiap bulan. Baiklah, nilai 3% ini memberi nilai yang berbeza bagi individu dan pengguna handphone yang berbeza.

 

Mereka yang setiap bulan topup RM30 sahaja, nilai 3% itu hanyalah sebanyak RM0.90

Mereka yang topup setiap bulan sebanyak RM60, nilai 3% itu adalah bersamaan dengan RM1.80

Jika seseorang tu biasanya topup RM100 setiap bulan, nilai 3% itu adalah sebanyak RM3

Bayangkan jika anda jenis yang topup sebanyak RM1,000 setiap bulan? Berapa pula nilai 3% tu tadi? Ia kini bernilai RM30

 

Walaupun hanya 3%, namun ia memberi pengertian dan nilai yang berbeza bagi individu yang lakukan tambah nilai dalam angka yang berbeza. Telco lain, belum ada lagi yang bagi cash back kepada penggunanya seperti yang dipraktikkan oleh Tone Excel. Saya tak tau kenapa. Saya tau syarikat telco menjana keuntungan jutaan ringgit dan ada yang mencecah sehingga billion ringgit setiap tahun, namun untuk berkongsi hatta sekadar 3% kepada para pengguna setianya… mereka tak sanggup.

 

Namun jika anda menjadi pengguna simkad Tone Excel, anda “terpaksa” terima imbuhan dalam bentuk cash back sebanyak 3% ini untuk setiap kali anda lakukan tambah nilai.

 

Baik mungkin anda tak kisah pasal cashback ni kita ke sebab kedua, iaitu

 

(2) Peluang jana pendapatan Pasif yang boleh diwariskan

Baik. Kita cerita bab yang agak sensitif sikit. Kita cerita tentang kematian. Setiap yang bernyawa pasti akan merasai kematian. Sama ada suka atau tidak, setuju ataupun tak, ini hukum alam.

 

Andai kata, anda ditakdirkan tak panjang umur. Sudahkah anda menyediakan tabungan khas untuk waris yang ditinggalkan untuk meneruskan kehidupan? Jawapan yang biasa saya terima ialah ADA.

 

Walaubagaimanapun, jawapan yang jarang-jarang sekali kita dengar ialah, adakah duit dalam tabung tersebut akan makin berkurangan setelah digunakan ataupun ia akan berkurang sedikit apabila digunakan, namun akan bertambah kembali setiap bulan dan ada peningkatan pula tu. Seolah-olah seperti ada yang tolong tambahkan kembali duit dalam tabung tersebut.

 

Menarik, kan? Nak tau macam mana boleh jadi macam ni?

 

(3) Sebagai pengguna, anda juga boleh memulakan kerjaya dalam bidang telekomunikasi!

Tahukah anda, berapa sebenarnya kos untuk menjadi pengguna simkad Tone Excel sekaligus melayakkan anda untuk menjadi seorang usahawan dalam bisnes telekomunikasi ini?

 

Tak sampai RM100 pun. Dengan modal dalam lingkungan RM100 setiap orang mampu memulakan bisnes ini. Ianya satu nilai yang boleh dikumpulkan dan boleh diperolehi.

 

Jika sekarang ni anda katakan yang anda masih belum mampu, tak ada masalah. Kumpul duit. Sambil kumpul duit, belajar tentang simkad Tone Excel. Berkenal-kenalan dengan mereka yang buat bisnes ni, dan belajar dari mereka yang berpengalaman. Baca blog saya ni pun ok!

 

(4) Komisyen Topup yang lebih tinggi berbanding bisnes jual topup

Apa kaitan antara bisnes Tone Excel dengan bisnes jual topup?

 

Saya masih ingat lagi, satu masa dulu, sebelum kemunculan Tone Excel, bagi orang biasa macam kita, satu-satunya cara untuk kita buat duit dengan perniagaan dalam bidang telekomunikasi ini ialah dengan menjual topup.

 

Adakah jual topup ni laris? Saya boleh katakan sangat laris. Ini ikut pengalaman saya sendiri menjual di kedai runcit dan menjual di kampus. Namun, walaupun kita menguruskan nilai transaksi yang besar, namun dari segi keuntungan, ianya tak seberapa.

 

Untung jual topup (dalam bentuk komisyen) ialah dalam anggaran 2 – 5% sahaja. Kita perlu sediakan modal sendiri, buat promosi sendiri, handle pelanggan, tenangkan pelanggan disaat topup tak masuk atau lambat masuk… macam-macam hal. Ada kalanya saya rasakan ianya memang tak begitu berbaloi. Namun, disebabkan adanya permintaan dan kesukaran untuk mendapatkan topup, nak tak nak kena teruskan juga.

 

Berbeza dengan Tone Excel. Kita tak jual topup, namun setiap kali pelanggan (atau dikenali sebagai downline) kita topup, kita akan dapat komisyen daripada tambah nilai mereka. Sama ada dalam lingkungan 6 – 10%. Ya… lagi banyak daripada bisnes jual topup kan. Tapi anda jangan salah faham, saya bukan nak katakan yang bisnes Tone Excel ini lebih baik, sebaliknya saya ingin tunjukkan yang dari segi komisyen, kita boleh dapat lebih banyak. Itu sahaja.

 

(5) Ganjaran yang setimpal dengan usaha dan pencapaian anda!

Jika di sektor awam kawan saya pernah bercerita pekerja yang mendapat anugerah cemerlang akan diraikan dalam suatu majlis dan diberi ganjaran. Ganjaran pula diberi dalam bentuk sijil simpanan premium BSN RM1000, ada juga dia bercerita orang-orang lama mendapat kenaikan gaji.

 

Untung kan? Jangan risau dalam tone excel juga anda akan diraikan jika anda berusaha. Kebiasaanya mereka yang aktif akan dijemput menghadiri majlis makan malam bersama pengurusan syarikat setahun sekali. Jika anda rajin menaja anda boleh dapatkan bonus setahun sekali pada awal tahun iaitu pada bulan Januari. Terdapat juga pakej umrah, pakej pelancongan ke luar negara (siap duit poket lagi). Jika bernasib baik anda dapat juga hadiah cabutan bertuah. Boleh tahan juga hadiah cabutan bertuahnya.

 

Bertindak adalah penentu hidup anda. Ini adalah kata-kata keramat yang saya pegang dari dulu sampai sekarang. Kita boleh habiskan masa berjam-jam untuk menceritakan segala perkara yang best-best mengenai Tone Excel, namun jika tiada tindakan, maka tiadalah penghasilan. Setuju?

 

Jadi, apa kata anda ke laman web ini untuk lakukan pendaftaran. Masih kurang faham dan anda mahukan penerangan secara face to face atau whatsapp?

 

Anda boleh hubungi whatapps/sms ke no 011-15009250. Boleh bercakap dan berkomunikasi terus dengan tuan Abdul Nashar!

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: