Promosi topup yang pernah dan akan dinikmati oleh pengguna simkad Tone Excel

by sabree hussin on April 16, 2016

in Tune Talk Tone Excel

Salah satu keistimewaan yang dinikmati oleh pengguna simkad Tone Excel ialah promosi-promosi topup yang dijalankan dari masa ke masa. Baiklah, pada waktu catatan ini saya tulis, promosi topup dari Tone Excel yang terbaru ialah PERCUMA DATA.

 

Anda buat tambah nilai, dan anda akan menerima data secara PERCUMA sahaja. Lihat jadual dibawah ni ya.

toneexcel-free-data

 

Apabila anda topup RM30, maka anda akan terima data percuma sebanyak 1.5GB

Apabila anda topup RM50, maka anda akan terima data percuma sebanyak 1.5GB dan juga kredit percuma sebanyak RM10.

 

Promosi-promosi seperti ini dah tentu sangat baik untuk kita ketengahkan untuk diberitahu kepada prospek kita supaya bertukar kepada simkad Tone Excel. Daripada jadual kat atas ini, sebenarnya kita dah boleh buat bajet, berapa banyak data yang kita perlukan dalam sebulan, dan berapa ringgit yang perlu kita topup. Anda mungkin dah tak perlu langgan sebarang data lagi lepas ni, dan boleh nikmati data percuma sahaja selepas ini.

 

Promosi topup sebelumnya…

 

Topup RM30 FREE 1GB data

promosi_tone_excel

Sepanjang saya menjadi pengguna simkad Tone Excel ini, saya sempat melalui beberapa siri-siri promosi topup. Sebelum ini, kalau anda lakukan tambah nilai sebanyak RM30, anda akan menerima data percuma sebanyak 1GB.

 

Nampaknya, pada hari ini, jika kita topup jumlah yang sama, kita akan dapat tambahan data percuma sebanyak 500MB menjadikan data percuma keseluruhan yang bakal diperolehi adalah sebanyak 1.5GB.

 

Semasa promosi ini diperkenalkan, boleh kata ramai juga yang bertukar kepada simkad Tone Excel untuk menikmati promosi data percuma ini.

 

Topup RM30 FREE RM10, Topup RM50 Free RM20

tune talk tone excel bonus topup

Promosi ini pun sebenarnya dah ditamatkan. Seingat saya, pengguna talian Tune Talk sama ada yang menggunakan simkad Tune Talk biasa, Simkad Tone Excel, mahupun simkad Tone Plus sahaja yang menikmati promosi sebegini. Tak ada lagi mana-mana syarikat telco yang sanggup memberikan topup percuma setiap kali kita lakukan tambah nilai.

 

Dulu sebelum saya bertukar ke simkad Tone Excel, saya ada pengalaman yang kurang best sebenarnya dengan syarikat telco yang lama.

 

Apa yang saya lalui, setiap kali saya lakukan tambah nilai, ada-ada sahaja yang potong kredit saya. Ia dilakukan oleh servis 4 nombor oleh third party yang saya sendiri tak pasti bila masa entah saya mendaftar untuk mendapatkan servis mereka ni. Memang kurang ajar. Kita susah payah topup, mereka senang-senang je tolak kredit kita.

 

Apa yang saya pelik, sebagai salah satu gergasi dalam bidang telco, seolah-olah mereka tak ada kuasa untuk lindungi pelanggan-pelanggan mereka sendiri daripada kena scam sebegini. Tapi itu cerita lama. Sekarang ni saya dah ucapkan selamat tinggal dah pun dengan talian mereka. Saya dah jumpa yang lebih baik, dan yang membayar saya komisyen. Rasanya dah tak ada sebab untuk saya stay dengan syarikat telco mereka.

 

Jadikan promosi-promosi seperti ini sebagai selling point ketika berkongsi kelebihan simkad Tone Excel

Kalau dah tak tau sangat nak cerita apa dekat prospek, ha… apa kata anda cerita tentang promosi topup yang dijalankan oleh syarikat. Nah saya dah berikan anda contoh 3 promosi topup yang pernah dijalankan oleh pihak syarikat sebelum ini.

 

Sebagai contoh, pada awal-awal saya join dulu, promosinya ialah topup RM30 dapat free kredit RM10. Bila dah nama pun promosi, maka tak lama lepas tu ia pun ditamatkan dan digantikan dengan promosi lain.

 

Saya masih ingat lagi pada waktu tu, memang agak ramai juga yang bising-bising bila promosi free topup ni ditamatkan. Namun penggantinya, iaitu topup RM30 free 1GB data sebenarnya lebih baik. Kenapa saya kata ianya lebih baik?

 

Kalau kita lihat trend sekarang ni, pengguna smartphone semakin bertambah dan rata-rata mereka memerlukan lebih banyak data berbanding kredit air time. Walaupun sebelum ni promosi yang dijalankan nampak lebih menarik, iaitu free RM10 namun seterusnya ia akan digunakan semula untuk beli data.

 

Apabila promosi ini digantikan dengan free data, setidak-tidaknya pengguna masih lagi mempunyai kredit sebanyak RM30 dan dapat data secara percuma sahaja. Apa jadi kalau data tak mencukupi? Anda ada pilihan, sama ada langgan data, atau buat tambah nilai sebanyak RM30 sekali lagi.

 

Pilihan kedua pun sebenarnya ramai yang pilih sebabnya pengguna Tone Excel ini akan memperolehi komisyen yang lebih tinggi apabila mereka topup RM60 dan keatas. Bab komisyen dan strukturnya In Shaa Allah akan saya sentuh di lain masa untuk siri artikel mengenai Tone Excel ini.

 

Promosi topup yang TERBARU nampaknya lebih menarik (dan memang itu yang kita harapkan dan yang kita mahu lihat)

 

Promosi terbaru selalunya pasti akan lebih baik berbanding promosi yang terdahulu! Jadi, kalau ada yang kata “ala… ini semua cuma promosi dan akan ditamatkan pada bila-bila masa” maka untuk individu seperti ini bolehlah kita katakan pada mereka,

 

Ya, tempoh promosi selalunya memang tak akan lama. Akan ada had masa dia. Malahan perkara ini adalah common practise bagi mana-mana syarikat telco. Tak ada tempoh promosi yang dibuka sepanjang tahun atau selama-lamanya. Jika ada, maknanya itu bukannya promosi.

 

Walaubagaimanapun, kalau ikut pada trend sebelum ini, setiap kali promosi tertentu tamat, ia akan digantikan dengan promosi lain yang lebih baik dari sebelumnya. Jadi, kalau anda dah sedia nak bertukar ke simkad Tone Excel, sekarang ni la masanya.

 

Jadi, buat pengguna baru… pandanglah ke hadapan. Setiap masa keperluan kita pasti akan berubah. Jika promosi ini digantikan dengan promosi yang lain, saya percaya ianya pasti lebih baik berbanding yang sebelum ini.

 

Apa tunggu lagi? Jadikan sim ini sebagai sim anda pada hari ini juga. Sertai saya bersama Team AutoDownline untuk mendapatkan kelebihan-kelebihan yang pastinya tak terdapat pada lain-lain rangkaian.

 

Klik sini untuk daftar secara percuma.

 

Nak baca artikel lain tentang Tone Excel? Klik sini.

 

 

Be Sociable, Share!

{ 2 comments… read them below or add one }

saps April 17, 2016 at 9:50 pm

banyak jugak kelebihan dan promosi yang tone excel berikan ni.

Reply

sabree hussin April 18, 2016 at 7:53 pm

Ya memang banyak. Sebab tu yang menjadi pengguna sim ini juga banyak

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: