Perkhidmatan Iklan

August 22, 2016

Adakah anda mencari platform yang sesuai untuk mengiklankan perniagaan, perkhidmatan, ataupun produk anda? Mahukah anda sekiranya saya bantu mempromosi, memperkenal dan mendapatkan pelanggan serta prospek yang baru untuk perniagaan anda?

 

Jika jawapan anda adalah YA, anda sememangnya berada di tempat yang betul!

 

Dapatkan perkhidmatan pengiklanan dari saya. Berikut adalah pakej iklan yang saya tawarkan.

 

(1) Iklan dalam bentuk Advertorial (Advertisement + Artikel)

 

Pakej A
Bilangan Artikel 1
Panjang Artikel 600 – 1,000 patah perkataan
SEO Optimized
Harga RM70 RM100

 

Pakej B
Bilangan Artikel 2
Panjang Artikel 600 – 1,000 patah perkataan
SEO Optimized
Harga RM120

 

Pakej D (Pakej Paling JIMAT)
Bilangan Artikel 1
Artikel perlu di sediakan sendiri oleh anda, dan akan di edit jika perlu
SEO Optimized
Harga RM20

 

Adakah anda mahukan perkhidmatan yang lebih EKSKLUSIF dari saya? Langgan Pakej Iklan PREMIUM!

Pakej PREMIUM adalah ditawarkan kepada pelanggan TERPILIH sahaja. Dengan mendapatkan Pakej PREMIUM ini, perniagaan anda akan dipromosikan menggunakan teknik-teknik yang TERBUKTI BERJAYA dan telah diuji keberkesanannya untuk menghasilkan jualan.

 

Pakej PREMIUM tidak dibuka kepada semua orang. Sila hubungi saya untuk mendapatkan info lanjut mengenai Pakej PREMIUM ini jika anda benar-benar berminat untuk naikkan jualan produk anda.

 

Hubungi saya menerusi borang ini untuk dapatkan sebut harga dari saya. Ataupun boleh juga emel kepada

(i) sabreehussin@gmail.com

 

Kesemua harga yang dipaparkan dan yang ditawarkan ini adalah HARGA PROMOSI. Ini bermakna, saya akan tukar, naikkan atau tutup terus tawaran harga ini jika dirasakan perlu. Jadi, sila bertindak segera sekiranya anda ingin mendapatkan perkhidmatan iklan ini dari saya.

 

Sekiranya anda berminat dengan mana-mana pakej diatas sila hubungi saya dengan menggunakan borang ini dan kita boleh bincang dengan lebih lanjut. Sekiranya anda mempunyai tawaran lain, juga boleh hubungi saya.

 

Bagi urusan tempahan slot iklan, saya lebih suka berurusan menerusi emel kerana ia lebih mudah untuk saya trace balik perbincangan lalu berbanding jika berurusan di FB atau lain-lain medium.

 

Statistik trafik blog sabreehussin.com

Mungkin anda berminat nak tahu, berapa banyak trafik yang saya terima untuk blog ini? Adakah ianya berbaloi untuk beriklan dalam blog ini?

 

Aha… Bagus soalan itu. Untuk makluman anda, pakej iklan yang saya tawarkan adalah pakej iklan ADVERTORIAL sahaja. Iklan jenis ini mensasarkan kategori pembaca dan pelawat yang datangnya dari sumber-sumber berikut iaitu

(1) Laman web carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya

(2) Follower dan pembaca blog ini

(3) Rakan-rakan blogger

 

Daripada ketiga-tiga jenis pembaca ini, kategori yang paling berharga ialah kategori pertama iaitu pelawat dan pembaca yang datangnya dari laman carian. Mereka menemui laman web ini hasil daripada carian yang dilakukan untuk kata kunci yang spesifik.

 

Pelawat jenis ini selalunya mempunyai potensi yang sangat tinggi untuk convert kepada sales!

 

Melainkan jika anda beriklan menggunakan banner advertisement, maka anda perlu beriklan di laman web yang mempunyai trafik yang sangat tinggi. Namun demikian, walaupun trafik di laman web tersebut sangat tinggi, itu masih belum menjamin yang banner iklan anda akan di klik.

 

Baiklah, walaubagaimanapun, saya akan kongsikan juga statistik blog ini.

Ini adalah statistik trafik daripada AWStats

statustik-pelawat

Secara purata, blog ini menerima kunjungi Unique Visitors sebanyak 17, 105 dan purata Number of Visits sebanyak 27, 812.

 

Update Statistik: 30 November 2016

statistik-blog-sabreehussin-iklan-advertorial

 

Update Statistik: 12 Januari 2017

Blog ini sentiasa dikemaskinikan dari masa ke masa. Bagi menunjukkan komitmen saya dalam membantu para usahawan yang pernah beriklan dalam blog ini, saya sentiasa mengemaskini dan menulis artikel-artikel baru yang akan mempromosikan perniagaan para usahawan yang pernah beriklan dalam blog ini.

 

Bilangan trafik yang masuk ke blog ini juga menunjukkan peningkatan dari bulan ke bulan seperti yang anda boleh lihat pada statistik diatas.

Unique Visitors

Aug 2016 – 21, 943

Sep 2016 – 22, 356

Oct 2016 – 28, 076

Nov 2016 – 46, 684

Dec 2016 – 53,195

 

Blog ini tidak menyiarkan isu-isu panas, politik, lucah, selebriti, kontroversi dan sebagainya. Pelawat yang datang adalah tertarik dengan kata kunci khusus untuk menjual, memperkenal mahupun mempromosikan sesuatu produk, servis ataupun perniagaan. Jika perniagaan anda diiklankan dalam blog ini, saya percaya anda juga bakal mendapat tempias manfaatnya.

 

Sekiranya matlamat anda adalah untuk memperkenalkan perniagaan anda menerusi search engine, maka blog ini adalah salah satu blog yang anda patut gunakan.

 

Adakah anda masih agak baru dengan konsep pengiklanan Advertorial? Artikel-artikel berikut mungkin dapat memberi penjelasan yang lebih baik untuk anda.

buku-belajar-advertorial

1. Perkhidmatan Penulisan Review Bagi Meningkatkan Jualan Produk dan Servis
2. Berapakah bayaran yang munasabah untuk dapatkan servis Advertorial?
3. Boleh ke iklankan lebih dari satu bisnes menggunakan Advertorial?
4. 10 sebab kenapa anda patut beriklan Advertorial di blog sabreehussin.com
5. 10 Poin PENTING sebelum anda dapatkan servis Advertorial dari saya…
6. 10 Perkara tentang pengiklanan Advertorial yang anda perlu tahu pada tahun 2015
7. Adakah kaedah pengiklanan Advertorial BERKESAN untuk hasilkan jualan?
8. Bagaimana cara hasilkan artikel Advertorial yang convert kepada sales?
9. Apa yang anda PERLU TAHU tentang Pengiklanan ADVERTORIAL
10. Bagaimana kita dapat tentukan sama ada kempen Advertorial berkesan
11. Bukti strategi artikel advertorial BERKESAN untuk promosikan Tone Excel
12. 5 Tips Kritikal lagi Penting yang anda perlu tahu sebelum melanggan servis review ataupun servis advertorial

 

Apa kata mereka yang pernah dapatkan servis advertorial ni dari saya?

 

(1) Encik Tawfiq Rahmat

servis_advertorial_testimoni_tawfiq

 

(2) Cikgu Indera Saifullah

testimoni_pelanggan_advertorial

(3) Saudara Amirul

testimoni_servis_advertorial

(4) Puan Rohati Ramlee

testimoni_servis_advertorial_rohati

(5) Tuan Abdul Nashar Bin Aminuddin

“Salam kepada sahabat luar sana untuk pengetahuan melalui blog tuan sabreehussin saya mendapat komisyen rm42-rm250 sebulan. Cuma bulan feb dengan okt 2016 tiada komisyen. Bulan2 yang lain alhamdulilah Ada komisyennya. Saya sarankan buat advertorial melalui blog sabreehussin”

Link: http://www.sabreehussin.com/komisen-affiliate-klikjer-oktober-2016/#comment-16207

 

“Ok… saya berminat nak tempah pakej pengiklanan di blog ni, tapi sebelum tu, saya nak tengok antara hasil kerja yang dah dihasilkan dulu, boleh?”

 

Oh sudah tentu boleh. Anda boleh klik sini untuk melihat senarai syarikat dan projek advertorial yang telah dijalankan di blog ini.

 

Segmen Soalan dan Jawapan

soalan-tentang-advertorial-review

1.Apa sebenarnya yang saya akan dapat apabila mendapatkan perkhidmatan iklan dari blog ini? Boleh terangkan pada saya?”

Jawapan: Apa yang akan anda perolehi dari perkhidmatan iklan blog ini.

 

2. “Berapa kadar bayaran yang dikenakan untuk saya dapatkan servis iklan advertorial dari blog ni ya?”

Jawapan: Ini adalah kadar bayaran yang perlu anda tahu.

 

3. “Boleh saya tahu adakah produk saya sesuai atau tidak untuk dipromosikan di blog ini?”

Jawapan: Anda boleh ketahui jawapan sesuai atau tidak disini.

 

4. “Adakah semua produk boleh dipromosikan di blog ini?”

Jawapan: Bukan semua produk akan diterima. Ini sebabnya…

 

5. Berapa lama iklan advertorial saya akan disiarkan dalam blog ini?

Jawapan: Tempoh masa iklan advertorial

 

6. Apa yang dimaksudkan dengan “SEO Optimized”? Boleh terangkan?

Jawapan: Penerangan tentang SEO Optimized

 

7. Saya rasa saya boleh buat sendiri kalau setakat tulis-tulis artikel ini. Perlu ke saya ambil servis ini? 

Jawapan: Tips jika anda ingin buat sendiri artikel advertorial anda

 

8. Perlu ke saya berikan sample untuk produk yang saya nak promosikan tu?

Jawapan: Perbezaan antara beri sample produk dengan tak beri sample produk

 

9. Bila saya akan nampak hasilnya lepas beriklan dalam blog ni?

Jawapan: Ini masa paling cepat anda akan dapat lihat hasilnya

 

10. Adakah teknik Pemasaran Advertorial ini benar-benar berkesan? Apa buktinya?

Jawapan: Bukti keberkesanan teknik pemasaran Advertorial

 

(akan ditambah…)

 

Berminat untuk membuat tempahan?

Sila hubungi saya menerusi borang ini ataupun boleh juga hubungi saya menerusi emel di sabreehussin@gmail.com

Be Sociable, Share!

Comments on this entry are closed.