Buat Duit Dengan EdyClick Semudah Satu Klik?

April 19, 2014

Ini merupakan satu perkembangan terbaru yang diperkenalkan oleh pihak EdyClick. Fungsi terbaru ini memudahkan anda buat promosi di FB, dengan menyiarkan gambar-gambar produk secara automatik di wall FB anda hanya dengan satu klik. Bukan itu sahaja, malahan gambar yang disiarkan di wall FB tersebut turut disertai dengan ayat copywriting beserta dengan link affiliate anda. Justeru, […]

Read the full article →

Cabaran Berniaga Kedai Runcit

April 18, 2014

Rupa-rupanya sekarang ni saya dah melepasi tahun kedua meniaga secara runcit. Serius. Susah. Tapi best. Tapi susah. Dalam susah ada best. Entahlah. Bagi saya… itu normal. Tak tau la pulak orang lain akan kata macam mana. Sebabnya kan, lain orang kan lain cerita dan kisahnya. Apa yang pasti, orang boleh kata macam-macam. Kata itu salah. […]

Read the full article →

Panduan Buat Duit Dengan EdyClick

April 17, 2014

Sebelum ini, saya banyak bercerita mengenai EdyBiz – Easy Do Your Business dalam blog ini. Kali ini saya nak cerita mengenai satu lagi platform buat duit online yang baru, yang turut dimiliki oleh pemilik yang sama, yang dikenali sebagai EdyClick. Menerusi platform EdyClick, agen affiliate berpeluang untuk buat duit menerusi dua cara, iaitu komisyen pay […]

Read the full article →

Ini Sebabnya Saya TAK SUKA Dengar Cakap Orang

April 17, 2014

Kadang-kadang kita kena jadi degil sikit. Hati kena kering. Tahan kena maki, dan yang penting, tak perlu nak pedulikan sangat apa orang nak kata. Sebabnya, tak kiralah sama ada kita buat benda baik atau benda tak baik, orang pasti akan mengata. Benda ni memang kita tak boleh nak lari. Lebih awal kita sedar hakikat ni […]

Read the full article →

Komen Saya Tentang Autoresponder Emelmatik

April 16, 2014

Dalam kerja-kerja pemasaran secara online, saya juga tak terkecuali daripada perlu menggunakan kaedah pemasaran emel. Bila dah guna pemasaran emel, maka keperluan utamanya ialah sistem autoresponder. Sepanjang saya buat pemasaran menerusi emel, ada beberapa autoresponder yang pernah saya gunakan. Ada yang percuma, perlu bayar setiap bulan, dan ada juga yang hanya perlu bayar sekali sahaja […]

Read the full article →

Masalah Subscriber HILANG Dalam Sistem Autoresponder

April 12, 2014

Beberapa hari yang lepas, saya ada berbincang bersama beberapa rakan Internet Marketer (IM) mengenai isu subscriber yang dikumpul menerusi sistem autoresponder hilang. Sebenarnya isu yang sama macam ni pernah jugak saya terbaca di forum-forum antarabangsa yang membincangkan topik perniagaan dan pemasaran online. Senang cerita, perkara ni sebenarnya BIASA. Saya ambil contoh, Aweber, andai kata anda […]

Read the full article →

Fokus atau Pelbagaikan Kaedah Pemasaran?

April 11, 2014

Dalam konsep pelaburan, kita juga didedahkan dengan istilah seperti Don’t put all your eggs in one basket Maksudnya, jangan letakkan semua sumber yang berharga yang ada pada anda hanya pada satu tempat sahaja. Jangan bergantung hanya pada satu sumber sahaja. Sebabnya, kalau jadi apa-apa yang tak baik pada sumber tersebut, anda juga yang akan ditimpa […]

Read the full article →

Keistimewaan & Kelebihan Guna Autoresponder Emelmatik

April 10, 2014

Seperti yang saya pernah nyatakan dalam emel-emel sebelum ni, saya juga merupakan pengamal kaedah pemasaran emel untuk tujuan promosi secara online. Untuk pemasaran emel, memang tak lari daripada perlu gunakan sistem autoresponder. Saya kerap juga dapat pertanyaan, sistem autoresponder mana satu yang patut digunakan. Nak pakai Aweber atau Emelmatik? Soalan ni macam tak kena je. […]

Read the full article →
Page 98 of 111« First...102030...96979899100...110...Last »