Komisyen Sistem Jualan PRO – March 2014

April 3, 2014

Bulan March saya tak letakkan harapan yang terlalu besar untuk dapat komisyen bagi produk Sistem Jualan PRO yang pernah saya promosikan sebelum ni. Sebabnya bulan March tu sendiri saya agak slow. Saya tak buat promosi secara agresif seperti bulan-bulan sebelum ni. Kalau dulu, tak cukup dengan blog, tambah lagi promosi menerusi FB (fan page + […]

Read the full article →

Strategi Buat Duit Dengan Blog Untuk Tahun 2014

April 2, 2014

Saya ingin mulakan menulis artikel ini dengan membuat kenyataan Blog sememangnya berkuasa dan berupaya untuk berikan hasil dalam bentuk wang ringgit! … atau dengan kata lain, anda sememangnya boleh buat duit dengan menjadi seorang penulis blog. Saya sendiri adalah the living proof yang sebelum ini dah berjaya jana pendapatan menerusi medium blog. Bermula dengan hanya […]

Read the full article →

Konsep 3R Dalam Pemasaran Online

April 1, 2014

Apa faktor yang mempengaruhi sama ada aktiviti pemasaran yang kita jalankan berupaya untuk menghasilkan pulangan yang lumayan mahupun tidak? Soalan diatas dah tentu menarik perhatian saya sebagai seorang marketer. Of course saya tak mahu segala usaha, penat lelah dan juga strategi-strategi yang saya susun gagal membuahkan hasil semata-mata sebab saya tak ada jawapan kepada persoalan […]

Read the full article →

Apabila Semua Bersatu, Perkara Ajaib Akan Berlaku

April 1, 2014

Sesekali mata ni rasa terganggu dek tulisan-tulisan yang bergerak-gerak pada bahagian tab laman web facebook pada browser Mozilla Firefox. Inilah gangguannya bila sambil bekerja secara online sambil buka FB. Itu belum lagi dengan gangguan bunyi-bunyian ting ting ting yang menandakan ada mesej baru masuk dan juga ada komen baru menerjah pada salah satu status update […]

Read the full article →

Episod Duka & Rezeki Melimpah Ruah Di Bulan March

April 1, 2014

Alhamdulilah syukur Ya Allah. Artikel ini saya catatkan pada 01 April 2014. Bulan March 2014 yang lepas, merupakan bulan yang saya kurang produktif. Ada macam-macam gangguan yang menghalang dan melemahkan saya untuk terus mara ke depan. Bulan March 2014 jugak saya terpaksa berhadapan dengan manusia kategori ‘dream crusher’ yang menjengkelkan. Saya pun tak faham apa […]

Read the full article →

Tempahan Dua Kotak Madu Sunnah

March 31, 2014

Masa awal-awal saya mula menjadi penjual produk Madu Sunnah keluaran Natural Herbs Sdn Bhd, saya sempat berbincang dengan seorang kenalan rapat mengenai produk ini. Dah tentu tujuan asal bukan sekadar nak bincang-bincang kosong, tentulah saya bermaksud untuk cuba hasilkan jualan sekurang-kurangnya sekotak atau dua madu sunnah. Kadang-kadang betul juga kata setengah orang, menjual kepada orang […]

Read the full article →

Tips Buat Duit Bekerja Sebagai Data Entry

March 30, 2014

Jika anda bercadang untuk bekerja dari rumah hanya dengan bantuan laptop peribadi dan sedang mempertimbangkan untuk memohon kerja dalam bidang data entry, ada beberapa perkara atau tips yang saya ingin kongsikan kepada anda.   Setengah perkara yang bakal saya kongsikan mungkin adalah perkara baru bagi anda, dan sebahagian yang lain mungkin adalah common sense sahaja. […]

Read the full article →

Jom Belajar Teknik Hasilkan RM800 – RM1,000 Menerusi Pemasaran Affiliates

March 30, 2014

Salah satu laman web yang best untuk buat duit online ialah laman web Ashadee. Laman web ini dulunya dikenali sebagai Jomniaga.com Tadi saya saja-saja check dekat bahagian leaders. Tengok-tengok ada pulak nama saya dah masuk dalam ranking top affiliates untuk tahun 2014. Nama saya kini berada dalam tempat ke 63 ๐Ÿ™‚ Syarat untuk tersenarai dalam […]

Read the full article →
Page 98 of 108« First...102030...96979899100...Last »