Kenapa Anda Patut Pasang Sistem Autoresponder Pada Blog?

May 16, 2014

Satu masa dulu, trafik yang pernah masuk ke blog ini pernah mencecah sehingga 20,000 dalam masa sebulan. Ini berlaku pada Januari 2013. Majoriti trafik yang saya terima berasal dari laman carian seperti google dan yahoo!. Mereka adalah terdiri daripada pengunjung yang berminat tentang keyword atau topik tertentu yang saya tulis dalam blog ini. Ini adalah […]

Read the full article →

Dua Kempen CPUV Nuffnang Dah Melekat

May 14, 2014

Sekarang ni, dalam blog ini ada dua kempen pengiklanan dari Nuffnang yang sedang berjalan. Saya sendiri tak tau sampai bila agaknya iklan ni akan melekat dalam blog ni. Kalau lama, Alhamdulilah. Kalau sekejap, Alhamdulilah. Setidak-tidaknya saya dapat. Walaupun sekejap. Semoga Allah gantikan sumber income ini dengan sesuatu yang lebih baik lagi lepas ni. Dua kempen […]

Read the full article →

Tulis Blog Pun Perlu Tahu Guna Ayat Power

May 14, 2014

Nak buat duit dengan blogging? Boleh. Boleh sangat. Dengan satu syarat. Apa syaratnya? Betul nak tau? Ok… syaratnya ialah anda perlu patuhi 100 syarat yang anda wajib ikuti untuk berjaya buat duit dengan blogging. Mungkin bukan 100 syarat. Boleh jadi lebih, atau mungkin… kurang daripada tu. Menulis blog sedikit berbeza berbanding dengan penulisan artikel majalah, […]

Read the full article →

Tarik Audience Dengan Ayat POWER!

May 12, 2014

Dalam perniagaan dan pemasaran online, rata-rata peniaga mempunyai masalah yang hampir serupa. Tidak kira sama ada anda adalah seorang yang masih baru ataupun yang dah berpengalaman dalam bidang ini, anda pasti ada masalah untuk hasilkan ayat-ayat iklan yang power.   Kebanyakkan daripada masa kita perlu banyak digunakan untuk menghasilkan dan bermain dengan perkataan bagi menarik […]

Read the full article →

Nak Tempah Madu Sunnah? Penghantaran Ke Seluruh Malaysia

May 9, 2014

Beberapa hari yang lepas, saya terima satu sms dari nombor yang tak dikenali. Soalan yang ditanyakan pada saya, “kat mana nak beli Madu Sunnah kalau di Kedah?” Hmm… jawapan jujur dari saya… Saya pun tak tahu kedai mana di Kedah yang ada jual produk Madu Sunnah ni. Sebagai orang berniaga, dah tentu saya ada counter […]

Read the full article →

Teknik SEO – Tiada Kerisauan, Tidur Lebih Tenang & Aman

May 8, 2014

Syukur Alhamdulilah. Kesinambungan bagi artikel saya sebelum ini berjudul, adakah teknik SEO sesuai digunakan untuk mempromosikan bisnes anda, mendapat respons dan maklum balas yang membina dari pembaca dan pelawat blog ini. Saya juga menerima beberapa soalan menerusi emel, seperti … saya buat bisnes baju kanak-kanak, boleh ke nak buat marketing pakai SEO? … saya buat […]

Read the full article →

Adakah Teknik SEO sesuai untuk mempromosikan Bisnes Anda?

May 7, 2014

Sekiranya anda menjalankan perniagaan online anda sendiri, saya pasti anda pernah dengar istilah SEO. SEO ini merupakan singkatan bagi Search Engine Optimization. Memandangakan sebutan bagi istilah ni agak panjang, jadi kita akan gunakan singkatan bagi SEO sahaja.   Jadi pada hari ini, saya nak ajak anda semua untuk bincang-bincang tentang SEO. Saya akan cuba dengan […]

Read the full article →

Ada Apa Dengan April?

May 7, 2014

Alhamdulilah. Dah masuk ke bulan May 2014 sekarang ni. Macam biasa, awal-awal bulan macam ni, better saya kongsikan beberapa perkembangan sepanjang bulan April yang mungkin sesuai untuk dikongsikan. Prestasi penulisan artikel untuk bulan April. Hmm… berjaya hasilkan 55 artikel untuk blog ini. Pencapaian terbaik saya setakat ini ialah 80 artikel dalam masa sebulan. Itu satu […]

Read the full article →
Page 97 of 114« First...102030...9596979899...110...Last »