Facebook Bakal Tutup dan Akaun Ummaland Baru

August 16, 2014

Malam ni rasa tergerak hati nak buka satu akaun di Ummaland.com Beberapa hari yang lepas, saya ada terbaca satu artikel dari sumber Bernama yang antara lainnya membincangkan tentang tindakan yang mungkin akan diambil oleh pihak kerajaan bagi menutup akses ke akaun Facebook. Ya! Facebook mungkin akan ditutup, satu masa nanti. Tak tau bila. Jadi, apa […]

Read the full article →

Ada Jual Sim Kad 1 Malaysia Tak?

August 8, 2014

Salam, ada jual simkad 1 Malaysia tak? Huh? Sim Kad 1 Malaysia? Ok… saya tak jual sim kad tu. Kalau bab-bab sim kad ni, saya cuma jual simkad Tone Excel. Sim kad dari Telco lain, masih lagi tak terbuka hati nak jual. Lagipun, saya tak nampak lagi, apa untungnya jual simkad Telco lain ni? Saya […]

Read the full article →

Antara Agen Insurans Dengan Agen Tone Excel

August 7, 2014

Bila saya buat perbandingan, antara jadi agen insurans/takaful dengan jadi agen sim kad Tone Excel, saya perhatikan, jadi agen Tone Excel sebenarnya lagi mudah. Dulu sekejap, saya pernah jadi agen takaful. Tapi dah berhenti dah. Sempatlah close beberapa kes untuk klien, itupun kebanyakannya untuk saudara mara terdekat. Macam sekarang ni, saya jadi agen Tone Excel. […]

Read the full article →

Teknik Dapatkan Kadar Panggilan dan SMS MURAH Dengan Tone Excel

August 5, 2014

Jika anda layari laman web utama Tone Excel Sdn Bhd, anda akan dapat lihat, caj penggunaan bagi servis mereka adalah seperti berikut 28 sen seminit panggilan ke semua rangkaian 10 sen per sms ke semua rangkaian Internet RM42 untuk kuota penggunaan sebanyak 1GB Bila lihat kadar seperti ini, terus dikatakan Tone Excel ini mahal, sedangkan […]

Read the full article →

Hidup Ini Terlalu Singkat, Kan?

August 2, 2014

Ada orang, dia cari rezeki dengan bantuan tulang empat kerat. Dia bekerja keras mengerah keringat dan menggunakan semua kudrat yang ada. Ada orang, dia cari rezeki dengan cara bercakap. Kerja dia nampak mudah, dan modalnya pulak cuma air liur. Ramai yang ingat, kerja bercakap ni senang. Tapi cubalah buat… kita tengok dia mampu bukak mulut […]

Read the full article →

Soalan Ramalan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

August 1, 2014

Buat pembaca dan pelawat blog ini yang bakal menduduki peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam Gred W27 pada 5 Ogos 2014, iaitu bersamaan dengan hari selasa ini, anda disarankan untuk sentiasa membuat semakan di laman web rasmi Panduan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam bagi mendapatkan maklumat, info, tips dan update terbaru mengenai peperiksaan ini. Sebelum saya ceritakan […]

Read the full article →

RAHSIA Lulus Cemerlang Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam Gred W27

August 1, 2014

Jika anda adalah salah seorang calon yang bakal menduduki peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam, sila semak laman web rasmi Panduan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam untuk mendapatkan info, tips dan updates terkini berhubung dengan peperiksaan yang bakal dijalankan pada 05hb Ogos nanti. Dalam artikel kali ini, saya akan kongsikan kepada anda Rahsia mereka-mereka yang dah pernah […]

Read the full article →

Promosi Panduan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

July 31, 2014

Selama ini memang saya tahu ada banyak juga panduan-panduan yang dikeluarkan oleh Tim Info Kerjaya yang tujuannya bagi membantu para calon yang terpilih untuk menduduki peperiksaan supaya dapat menjawab soalan-soalan dengan tenang dan lebih yakin. Ini merupakan salah satu keperluan lazim yang perlu dilalui bagi setiap calon sebelum mereka diisytiharkan layak untuk berkhidmat dalam sektor […]

Read the full article →
Page 97 of 121« First...102030...9596979899...110120...Last »