Bagaimana cara mudah buat duit dengan menulis di blog?

June 20, 2017

Tahukah anda, karya penulisan anda tu sebenarnya ada nilainya yang tersendiri!   Berapa nilainya? Nilainya mungkin tak sama, bergantung kepada siapa yang bakal membaca hasil tulisan anda. Jika hasil tulisan anda itu mampu untuk menyelesaikan masalah yang sedang dihadapi oleh pembaca, maka karya anda itu akan dilihat lebih bernilai berbanding karya penulisan yang umum sifatnya. […]

Read the full article →

Pengalaman kali pertama BERJAYA dapat komisen dari Jobdirumah

June 15, 2017

Anda pernah dengar nama Jobdirumah?   Pembaca dan pelawat blog ini pasti biasa dengar nama Jobdirumah ni. Jika anda lihat kepada arkib blog ni, boleh dikatakan banyak juga saya bercerita tentang program jobdirumah ni.   Tapi saya tak nafikan, pasti ada dalam kalangan pelawat dan pembaca blog ini yang baru pertama kali dengar tentang Jobdirumah. […]

Read the full article →

Pengalaman percutian di Sabah (9) – Sekitar Kota Kinabalu dan hari terakhir di Sabah

May 31, 2017

Hari terakhir di Sabah, kami habiskan masa dengan melawat kawasan dan tempat-tempat menarik di sekitar Kota Kinabalu.   Apa yang menarik di Kota Kinabalu? Saya pun tak berapa tahu sangat. Jadi, kami pusing-pusing sekitar Kota Kinabalu.   Kota Kinabalu ni dekat betul dengan pantai. Cuma saya tak berapa pasti, adakah sesuai kalau nak mandi di […]

Read the full article →

Pengalaman percutian di Sabah (8) – Lawatan ke Sabah Tea dan hari terakhir di Kundasang

May 31, 2017

Setiap yang bermula, pasti akan berakhir. Begitulah juga dengan percutian saya ke Sabah.   Pada mulanya, saya terasa agak berat untuk datang ke Sabah. Banyak benda kena fikir. Macam mana dengan kerja-kerja online saya? Tempahan dari pelanggan yang nak dapatkan khidmat advertorial saya? Kos, masa, tenaga dan lain-lain.   Tapi bila dah sampai di Kundasang, […]

Read the full article →

Pengalaman bercuti ke Sabah (7) – Kinabalu Park dan permulaan pendakian ke Gunung Kinabalu

May 30, 2017

Kalau sebut sahaja nama Sabah, benda pertama yang terlintas dalam fikiran saya adalah Gunung Kinabalu.   Teringin rasanya nak mendaki Gunung Kinabalu.   Soal larat ke tidak, boleh naik sampai ke puncak atau tidak… itu kita tolak ke tepi dulu.   Cuma dalam percutian ini, saya tidaklah merancang untuk mendaki Gunung Kinabalu ini. Peralatan dan […]

Read the full article →

Pengalaman bercuti di Sabah (6) – Aktiviti menarik di Kundasang

May 27, 2017

Suasana disini tenang.   Udaranya nyaman. Cukup mudah untuk melihat kabus bergerak ditiup angin. Sesekali akan terasa sejuk apabila angin bayu bertiup mengenai kulit. Terasa tenang dan damai apabila berada di kawasan pergunungan seperti ini.   Kadang-kadang saya rasa pelik. Ada sesetengah orang, dia tak suka tempat-tempat macam ni. Nampak macam tak ada benda katanya. […]

Read the full article →

Pengalaman bercuti di Sabah (5) – Perjalanan dari Kota Kinabalu ke Kundasang yang mencabar

May 24, 2017

Selepas menghabiskan masa berjam-jam di airport Kota Kinabalu, akhirnya saya berjaya dapatkan kereta sewa gantian. Kereta sewa ini saya dapatkan dari Borneo Express Rent A Car & Tours Sdn Bhd.   Saya ada cerita macam mana saya terpaksa tunggu berjam-jam di airport sebelum berjaya dapat kereta sewa. Senang cerita, kena tipulah dengan pemilik kereta sewa […]

Read the full article →

Pengalaman percutian ke Sabah (4) – Kereta sewa di Sabah

May 23, 2017

Kereta sewa di Sabah!   Ini salah satu perkara yang wajib ada. Bagi memudahkan kita bergerak kemana-mana, dah tentu kena dapatkan khidmat kereta sewa.   Dalam trip ke Sabah ni, kami menyewa kereta jenis Saga FLX dari Borneo Express Rent A Car & Tours Sdn Bhd. Kalau anda masih belum ada kereta sewa, boleh terus […]

Read the full article →
Page 5 of 114« First...34567...102030...Last »