Pengalaman buat duit dengan Program Affiliate Lazada sepanjang tahun 2017

December 30, 2017

Kalau mengikut rekod yang tertera di bahagian ruangan ahli, saya sebenarnya mendaftar untuk menyertai program affiliate Lazada pada 24 Ogos 2015. Ini bermakna, tahun 2017 merupakan tahun kedua saya mempromosikan produk-produk yang dijual di laman web Lazada.   Sekiranya anda juga merupakan salah seorang seller di laman web Lazada, besar kemungkinan saya pernah secara tak […]

Read the full article →

Jutawan Apps antara yang termasuk dalam senarai Financial Consumer Alert list Bank Negara Malaysia

December 30, 2017

Pada tarikh 20 September 2017, pihak Bank Negara Malaysia telah mengemaskini senarai Financial Consumer Alert List dan nama Jutawan Apps telah termasuk dalam senaraian tersebut.   Lihat screenshot dibawah. Selain Jutawan Apps, satu lagi laman web yang lebih kurang sama dengannya, iaitu Applikasi Duit turut tersenarai dalam Financial Consumer Alert list ini. Baca juga: Review […]

Read the full article →

Review dan pandangan saya tentang Jutawan App – Adakah ianya satu penipuan?

December 28, 2017

Dalam perjalanan saya mencari peluang-peluang untuk tambahkan pendapatan secara online, saya temui sebuah laman web yang diberi nama Jutawan App – Biarkan robot menjana wang anda secara otomatik!   Boleh percaya ke laman web Jutawan App ni?    Saya percaya, ini adalah persoalan biasa, bagi mereka-mereka yang terjumpa laman web seperti ini. Walaupun dah jelas, […]

Read the full article →

7 Perkara yang biasa saya lakukan setelah dapat Travel Credit Airbnb

December 27, 2017

Pernah tak anda menerima travel credit dari laman web Airbnb? Belum pernah?   Kalau belum pernah dapat, anda boleh dapatkan sekarang juga dengan melayari laman web ini. Paparan seperti dibawah ini akan kelihatan. Langkah seterusnya, anda hanya perlu tekan butang Sign up to claim your credit dan anda akan dibawa ke halaman yang akan meminta […]

Read the full article →

Kenapa pengunjung memilih untuk menginap di homestay berbanding hotel?

December 23, 2017

Tahun 2017 akan menutup tirainya tak lama lagi. Ada banyak perkara yang berlaku dalam hidup saya dan sebahagiannya saya abadikan sebagai kenangan yang terindah dalam hidup saya.   Bila saya imbas semula, saya rasa tahun ini, saya banyak menginap di homestay atau guesthouse berbanding menginap di hotel, terutama sekali apabila saya perlu travel atas urusan […]

Read the full article →

Jom mohon kerja part time semasa tunggu result SPM

December 22, 2017

Saya masih ingat lagi, satu ketika dulu. Habis je peperiksaan SPM, saya terus cari kerja. Mula-mula saya cuba dapatkan kerja berdekatan dengan tempat tinggal saya di Klang.   Saya bagitahu siap-siap, saya tak berapa minat kerja kilang. Jadi saya memang tak cari kerja di kilang. Saya rasa persekitaran kerja di kilang macam tak berapa sesuai […]

Read the full article →

Kenapa kawan-kawan di media sosial tak support bisnes kita?

December 19, 2017

Zaman ni, adalah zaman media sosial. Hampir setiap orang mempunyai akaun media sosial mereka sendiri.   Malahan, bukan suatu perkara yang pelik kalau seseorang tu mempunyai lebih dari satu akaun media sosial. Ada akaun yang dikhususkan untuk kaum keluarga, akaun untuk sahabat dan kenalan, akaun untuk perniagaan, dan akaun khas untuk bersosial.   Tapi saya […]

Read the full article →

4 Langkah ASAS beli barang di Taobao

December 15, 2017

TaoBao.com adalah khas untuk pemborong-pemborong kecil yang mahu memborong secara kecil-kecilan. Di TaoBao.com, anda boleh memborong barang dari 5 unit hinggalah kepada beberapa puluh unit. Harganya pula tidak terlalu mahal seperti AliExpress dan juga tidak terlalu murah seperti Alibaba.com.   Jadi ianya “just nice!”. Sangat sesuai untuk pemborong-pemborong kecil mendapatkan bekalan bagi memulakan perniagaan mereka […]

Read the full article →
Page 5 of 121« First...34567...102030...Last »