Perkara yang perlu anda tahu sebelum membeli Kamera Terpakai

February 11, 2017

Bagi seorang photographer, memiliki kamera DSLR yang baru bukanlah suatu keutamaan. Baru-baru ini, saya difahamkan bahawa dalam kalangan profesional photographer juga, ramai yang membeli kamera terpakai. Rupa-rupanya membeli kamera second hand adalah sesuatu yang common atau perkara biasa.   Sebuah kamera DSLR yang baru bukan murah harganya. Itu belum campur lagi beberapa peralatan lain seperti […]

Read the full article →

Berapa modal untuk buka perniagaan kedai runcit sendiri?

February 10, 2017

“Berapa modal untuk mulakan bisnes kedai runcit kecil-kecilan?”   Saya masih lagi menerima pertanyaan tentang berapa modal untuk memulakan bisnes kedai runcit dari semasa ke semasa. Sebenarnya saya pernah ulas tentang topik modal yang diperlukan sebelum ini. Mungkin sebab tajuk yang saya gunakan itu agak berlainan dengan kata kunci yang dicari oleh pengguna internet apabila […]

Read the full article →

Program Affiliate Kinokuniya – Tambah pendapatan sambil baca buku

February 9, 2017

Program affiliate Kinokuniya adalah salah satu program affiliate yang saya sertai. Untuk para peminat dan pencinta buku, pastinya anda tahu bahawa Kinokuniya ini adalah nama bagi sebuah kedai buku yang cukup besar yang terletak di KLCC.   Kali pertama saya datang ke kedai buku Kinokuniya, saya rasa terpegun. “Wah… besarnya kedai buku. Macam library pulak!” […]

Read the full article →

Rutin kerja Internet Marketer yang juga seorang Blogger

February 8, 2017

Saya pernah tulis pasal rutin kerja harian sebagai seorang Internet Marketer dalam blog ni sebelum ni. Itupun saya tulis pada bulan Julai tahun 2015. Sekarang ni kita dah pun berada di tahun 2017. Klik untuk baca: Jadual dan rutin harian Internet Marketer Malaysia   Jadi kali ini, saya nak share serba sedikit lifestyle sebagai internet […]

Read the full article →

Berhenti kerja sebab nak bekerja sendiri

February 7, 2017

Berhenti kerja sebab nak bekerja sendiri dari rumah! Adakah ini keputusan yang TERBAIK dan TEPAT?   Kadang-kadang, kita terlalu terburu-buru dalam membuat sebarang keputusan. Lebih-lebih lagi apabila kita berada dalam keadaan penuh dengan emosi.   Keputusan untuk berhenti kerja bukanlah satu keputusan yang kecil. Ada terlalu banyak perkara yang perlu dipertimbangkan. Sebenarnya rumusnya sangat mudah. […]

Read the full article →

Buat blog yang menarik dengan bantuan Kamera Digital

February 6, 2017

Terlintas difikiran untuk dapatkan sebuah kamera digital bagi tujuan pembangunan laman-laman blog yang saya miliki. Sejak saya menulis dalam blog, kebanyakkan gambar-gambar yang saya siarkan adalah gambar-gambar yang saya ambil dari laman web yang menawarkan royalty free images yang boleh digunakan sesuka hati, tanpa perlu bayar dan tak perlu beri sebarang kredit kepada pemilik asal […]

Read the full article →

Worst case scenario yang mungkin akan berlaku apabila student join Bisnes MLM

February 5, 2017

Golongan pelajar, adalah antara golongan yang selalu dijadikan sasaran untuk dipujuk, dipaksa dan di psycho untuk join bisnes MLM. Siapa yang tak kuat dan tak tetap pendirian, memang akan jadi mangsa dan kesudahannya mungkin akan menyesal di kemudian hari sebab join bisnes macam ni.   Lebih-lebih lagi kalau bisnes MLM tu sebenarnya adalah bisnes yang […]

Read the full article →

Buat Duit dengan Pasar Malam

February 5, 2017

Bisnes pasar malam memang menguntungkan? Eh betul ke boleh buat untung kalau berniaga di pasar malam ni? Saya rasa dah sampai masa untuk saya ambil tahu tentang potensi pendapatan dan peluang buat duit apabila berniaga di pasar malam.   Kebetulan, baru-baru ni saya terjumpa pula buku berjudul Buat Duit dengan Pasar Malam yang ditulis oleh Johar […]

Read the full article →
Page 5 of 108« First...34567...102030...Last »