Pengalaman buat duit dengan Lazada sepanjang tahun 2016

December 31, 2016

Apabila saya dapat tahu yang Lazada Malaysia ada menawarkan program affiliate, saya cakap dalam hati… “Ni berita baik ni! Kena join ni!”   Program affiliate Lazada ni lebih kurang macam program Amazon Associates, Alibaba Affiliates dan juga Ali Express Affiliates. Cuma sayangnya nama-nama yang saya sebutkan tu kurang sesuai untuk dipromosikan di Malaysia. Pada pendapat […]

Read the full article →

Kerja sebagai Penulis Sambilan dan Potensi Pendapatan yang bakal diperolehi

December 31, 2016

Adakah anda mempunyai minat yang mendalam dalam bidang penulisan dan pernah terfikir untuk jadi seorang penulis sambilan di masa lapang anda?   Sudahkah anda bermula atau sampai sekarang anda masih belum buat apa-apa sebab masih tak tau macam mana cara nak mula kerja sebagai penulis sambilan… Sebenarnya tak ramai yang suka jadi penulis. Ada orang […]

Read the full article →

Panduan menjalankan Bisnes Bakeri yang boleh beroperasi hanya dari rumah

December 30, 2016

Apakah sebenarnya RAHSIA KEJAYAAN yang disimpan rapi oleh para pengusaha atau usahawan yang menjalankan bisnes bakeri hanya dari rumah?   Mereka beroperasi dari rumah sahaja. Ini bermakna mereka tidak mempunyai kedai, tidak perlu bersusah payah untuk bayar sewa yang mahal, tidak perlu mempunyai peralatan-peralatan yang besar dan mahal seperti rak simpanan kek, mesin juruwang, peti […]

Read the full article →

Tips cara jual Barang Mahal secara online dengan lebih Berkesan!

December 27, 2016

Adakah anda setuju jika saya katakan bahawa produk yang MAHAL agak sukar untuk dijual secara online? Bagaimana kalau saya kata sebenarnya ada cara untuk jual barang yang mahal harganya dengan cara yang lebih berkesan. Adakah anda sudi untuk luangkan masa tak sampai 5 minit pun untuk dapatkan rahsia-rahsia ni?   Isu harga, iaitu Mahal atau […]

Read the full article →

Komisen Affiliate Lazada December 2016

December 24, 2016

Anda dah join Program Affiliate Lazada ke belum? Kalau dah pernah join, boleh saya tanya, macam mana dengan pencapaian anda setakat ni? Dah berjaya dapat komisen ke belum?   Kalau pernah dapat komisen, TAHNIAH saya ucapkan. Anda memang HEBAT. Orang-orang yang hebat ni biasanya memang tak ada masalah nak dapat komisen. Duit seolah-olah datang mengejar […]

Read the full article →

Panduan Pemasaran Emel – Tips menghasilkan emel follow up kepada prospek

December 22, 2016

Pemasaran emel menggunakan Sistem Autoresponder TERBUKTI berkesan dan praktikal untuk SEMUA jenis perniagaan. Pada hari ini kita boleh lihat ada banyak perniagaan dan syarikat-syarikat besar yang turut menggunakan pemasaran menerusi emel sebagai salah satu cara untuk menjual dan memasarkan produk mereka. Atas ni adalah contoh emel promosi dan pemberitahuan yang selalu saya terima dari HSBC. […]

Read the full article →

Cabaran menghasilkan blog yang Sukses

December 21, 2016

Blog yang sebelum ni saya biasa buka, yang satu masa dulu memang saya follow, hari ni banyak yang dah LENYAP! Adakah blog anda juga salah satu daripada banyak-banyak blog yang dah hilang dari radar Google?   Hari pertama saya beli domain dan hosting dari syarikat hosting NetKL Network, saya cukup teruja. Pada masa tu, rasa […]

Read the full article →

Contoh Laman Web Perniagaan TERBUKTI berjaya yang anda boleh jadikan rujukan

December 20, 2016

Anda rasa susah sangat nak cari dan latih staf yang mampu buat kerja-kerja jualan bagi pihak anda? Apa kata anda beralih kepada strategi menjual menerusi laman web perniagaan. Anda hanya perlu setup sekali sahaja laman web perniagaan anda dan seterusnya laman web tersebut akan membantu menghasilkan jualan untuk anda berkali-kali.   Posting kali ini, saya […]

Read the full article →
Page 5 of 104« First...34567...102030...Last »