Hikayat Muhammad Ali Hanafiyyah

January 11, 2016

Bismillahir Rohmaanir Rohim. Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. Dengan izinNya, saya temui buku berjudul “Hikayat Muhammad Ali Hanafiyyah” dan diberi kesempatan untuk membacanya dari mula hingga habis.   Hikayat Muhammad Ali Hanafiyyah adalah salah satu teks sastera lama yang sangat penting dari segi isi, khususnya daripada aspek emosi, nilai kebudayaan dan […]

Read the full article →

Lindungi laman web buat duit anda dari serangan penggodam

January 11, 2016

Orang putih ada satu istilah yang selalu jugak digunakan dalam dunia pelaburan, iaitu Don’t put all eggs in one basket   Sebabnya? Mungkin sebab kalau kita letakkan kesemua telur dalam bakul yang sama, jika terjadi apa-apa pada bakul tersebut, kemungkinan untuk kita kehilangan kesemua telur-telur tersebut adalah sangat tinggi. Sebenarnya kalau difikir-fikirkan, nasihat ni bagus […]

Read the full article →

Senaman untuk perut, peha, pinggul dan bawah lengan

January 10, 2016

“Apa dia jenis senaman yang boleh kita lakukan untuk mendapatkan perut yang kempis (kalau boleh nak dapatkan six pack), peha dan pinggul yang sekata dan menjadikan bawah lengan kelihatan lebih seksi?”   Ada ke? Dah tentulah jawapannya ADA. Kalau tak ada, buat apalah saya susah payah nak tulis pasal benda ni dalam blog ni… dan […]

Read the full article →

iflix: Cara baru generasi kini layan Movies dan TV Series?

January 9, 2016

Sejak akhir-akhir ni, kemana-mana saya pergi saya akan ternampak iklan tentang iflix. Anda tak tau apa itu iflix? Saya rasa agak susah nak ignore kewujudan iflix ni. Apa yang saya perhatikan, iklan tentang iflix ni ada dimana-mana. Dari di belakang teksi, hinggalah ke media sosial, hampir semua tempat ada iklan tentang iflix ni.   … […]

Read the full article →

Bagaimana cara nak buat duit online sepanjang tahun 2016?

January 8, 2016

Kehidupan di tahun 2016 ini dijangkakan akan berubah jadi makin mencabar berbanding tahun-tahun sebelumnya. Banyak masalah-masalah, sama ada masalah negara, masalah ekonomi, mahupun masalah keluarga yang masih belum selesai kita bawa ke tahun 2016.   Pastinya di tahun 2016, kita akan berdepan dengan masalah lain. Di campur pula dengan masalah yang kita bawa dari tahun […]

Read the full article →

Buku panduan memborong dari China yang patut anda baca?

January 7, 2016

Adakah anda ingin memborong produk-produk dari China, namun sampai sekarang anda masih tak tau, kat mana anda boleh rujuk dan belajar cara-cara untuk melakukannya?   Saya ada berita baik untuk anda! Setakat hari ini, saya dah temui dua buah buku yang ditulis oleh mereka yang memang dah biasa ke negara China untuk membeli pelbagai produk […]

Read the full article →

Belajar dari Perang Khaibar: “Strategi Nabi menentang Yahudi”

January 6, 2016

Perang khaibar. Peristiwa perang khaibar ini tercetus antara tentera Muslim dengan pasukan Yahudi.   Dalam catatan sebelum ini, saya juga pernah menulis tentang buku yang menceritakan mengenai perang Khaibar yang berjudul Klik: Perang Khaibar: Penaklukkan Kota Khaibar   Alhamdulillah, kali ini saya berpeluang untuk membaca satu lagi bahan bacaan yang menarik yang berkisarkan tentang Perang […]

Read the full article →

Komisyen Affiliate Klikjer Januari 2016

January 5, 2016

Program affiliate masih lagi program yang paling best kalau ada yang nak buat duit online tanpa perlu keluarkan sebarang modal. Anda tak perlu keluarkan duit untuk beli stok, tak perlu keluar duit untuk pendaftaran, dan tak perlu susah payah nak kena bayar untuk jadi ahli.   Semuanya PERCUMA. Namun, jangan pandang rendah terhadap yang percuma […]

Read the full article →
Page 40 of 105« First...102030...3839404142...506070...Last »