Peluang buat duit online untuk golongan pelajar bersama Bookcafe

January 23, 2016

“Kalau ada golongan pelajar yang ingin buat duit tambahan secara online, apakah program yang sesuai untuk diceburi oleh mereka?”   Ada banyak sebenarnya. Cuma tak taulah sama ada anda akan berminat ataupun tidak. Apa pun, suka untuk saya ingatkan, tak ada jalan mudah ataupun jalan pintas untuk buat duit online.   Selalunya, mereka yang sibuk […]

Read the full article →

Tambahkan pendapatan isi rumah dengan menyertai Program Affiliate

January 22, 2016

Program affiliate adalah merupakan salah satu cara yang cukup mudah dan popular untuk membantu orang ramai yang mempunyai laman web sendiri untuk tambahkan pendapatan. Jika anda mempunyai laman web sendiri, anda hanya perlu siarkan banner di mana-mana kawasan yang strategik di laman web anda.   Sebagai contoh banner seperti dibawah ini.   Bagaimana ia berfungsi […]

Read the full article →

Nak jadi pelabur EMAS mesti kena beli emas

January 22, 2016

Selesai baca dua buah buku tentang pelaburan emas, iaitu Masa untuk emas dan juga Magnet Emas Magnet Kekayaan. Apa yang dapat disimpulkan ialah, kalau kita betul-betul serius nak jadi pelabur emas, WAJIB beli emas.   Bila saya katakan wajib beli emas, saya maksudkan dengan emas fizikal. Formula mudahnya ialah, bila “Beli emas mesti wajib dapat […]

Read the full article →

10 Sebab munasabah kenapa anda patut berhenti kerja sekarang

January 22, 2016

Sepanjang bekerja dengan majikan anda sekarang ni, berapa kali agaknya terlintas difikiran anda untuk menghantar surat letak jawatan dan berhenti kerja?   Saya percaya, setiap orang yang bekerja makan gaji, pasti sekurang-kurangnya akan terfikir untuk berhenti kerja. Sama ada nak berhenti kerja sebab nak cari kerja lain, nak buat bisnes, ataupun sebab tak puas hati […]

Read the full article →

Boleh ke buat duit online tanpa keluar modal langsung

January 21, 2016

“Macam mana cara nak buat duit online tanpa perlu keluarkan sebarang modal langsung?”   Bukan orang Malaysia je yang suka tanyakan soalan macam ni. Malahan, orang yang duk kat oversea pun ada yang suka tanya soalan ni.   Persoalannya, adakah kita perlu keluar modal untuk buat duit? … atau boleh ke kita buat duit tanpa […]

Read the full article →

Ayat-ayat power dalam pemasaran online dan bagaimana cara hasilkannya?

January 21, 2016

Cuba bayangkan sekiranya diri anda mahir menggunakan ayat-ayat power semasa melakukan kerja-kerja pemasaran dan promosi. Adakah anda dapat lihat, pada waktu tu akan ada banyak prospek yang selama ni sangat susah untuk diperolehi, dengan tak semena-mena menyerah diri pada anda dan beli semua produk yang anda promosikan tanpa banyak soal!   Agak-agaknya, bagaimana perasaan anda […]

Read the full article →

Nak langsaikan hutang kad kredit dengan cepat? Ini tipsnya

January 20, 2016

Saya suka tengok cerita-cerita orang putih. Terutamanya TV Series. Saya suka genre penyiasatan, jenayah, misteri dan yang sama tema. Antara cerita-cerita yang saya rasa menarik dan anda patut tonton jugak antaranya The Mentalist, White Collar, Leverage, NCIS, CSI, Criminal Minds, dan banyak lagi..   Dari cerita-cerita tersebut, ada beberapa perkara yang menarik perhatian saya. Saya […]

Read the full article →

Senarai pembekal dan contoh kertas kerja perniagaan kedai runcit

January 20, 2016

Orang yang tak pernah berniaga, yang tak pernah ada pengalaman berniaga, dan yang tak pernah terfikir pun nak jadi seorang peniaga, bila tiba-tiba kita nak ajak dia berniaga, memang agak susah untuk dia bermula. Dalam kepala, ada macam-macam persoalan yang akan bermain di fikiran.   Semua benda terasa begitu asing. Apa yang sepatutnya mudah, serta […]

Read the full article →
Page 40 of 107« First...102030...3839404142...506070...Last »