5 Masalah yang akan dilalui oleh pemilik kucing dan penyelesaiannya

January 28, 2016

Adakah anda merupakan peminat kucing? Jika anda adalah salah seorang peminat kucing, saya percaya anda akan berhadapan dengan salah satu dari masalah-masalah yang bakal saya sebutkan ini.   Bela kucing bukanlah satu perkara yang mudah dan murah. Jadi tak hairanlah kenapa ramai yang tak minat nak bela kucing. Komitmennya agak tinggi, dan hampir sama macam […]

Read the full article →

7 Cara mudah untuk dapatkan idea memulakan perniagaan sendiri

January 28, 2016

Untuk menjadi usahawan, tak kira sama ada usahawan yang bergerak secara online mahupun usahawan yang berniaga secara offline, kita perlu mempunyai idea-idea bisnes yang unik bagi memastikan perniagaan kita sentiasa berdaya saing.   Ada ramai sebenarnya individu kat luar sana yang berminat untuk menjadi usahawan, namun sampai sekarang ni, masih lagi tak ada idea dan […]

Read the full article →

Instagram sebagai medium pemasaran media sosial terbaik bagi tahun 2016?

January 27, 2016

“Tahun 2016 adalah tahun untuk pemasaran media sosial di Instagram!”   Sebelum tu, tengok dulu kat sini kenapa saya kata macam tu.   Perasan tak? Setiap tahun, pasti akan muncul media-media sosial terbaru yang akan menjadi pesaing bagi media sosial yang sebelumnya. Kalau satu masa dulu, nama seperti myspace cukup gah, namun setelah kemunculan friendster, […]

Read the full article →

Komisyen Affiliate Bisnes Printing Tanpa Modal Januari 2016

January 27, 2016

Walaupun sekarang ni, manusia lebih kerap berkomunikasi secara digital sahaja, sama ada menghantar kad raya secara digital, kad jemputan secara digital, duit raya secara digital (seperti yang boleh dilakukan jika menggunakan akaun Maybank) namun jangan sekali-sekali kita memandang rendah terhadap potensi pendapatan apabila menceburi perniagaan dalam bidang percetakkan.   Adakah masih terdapat orang yang nak […]

Read the full article →

Takut nak buat duit tambahan secara online? Ini sebabnya

January 27, 2016

Pernah tak anda berada dalam situasi macam ni. Anda nak buat duit secara online, tapi sampai sekarang anda masih tak buat sebarang tindakan. Puncanya ialah, anda rasa TAKUT.   Dalam perkongsian pada kali ini, topik ini yang saya nak bincangkan, iaitu sindrom takut nak buat duit secara online. Rupa-rupanya kat luar sana tu, atau kat […]

Read the full article →

Merancang untuk pergi bercuti? Pastikan anda bawa Papago bersama anda

January 26, 2016

“Papago? Apa benda Papago ni sebenarnya?” Mungkin ada dalam kalangan pembaca dan pelawat blog ni yang tertanya-tanya, apa benda sebenarnya Papago yang saya maksudkan ni?   Ok buat yang masih belum tau apa benda sebenarnya Papago tu, bolehlah klik sini. Kalau ada yang tak pernah tengok bentuk Papago ni, bolehlah tengok gambar yang saya sertakan […]

Read the full article →

Cara MUDAH buat duit dengan Involve Asia?

January 26, 2016

Pernah dengar tentang laman web Involve Asia? Tahu tak, anda sebenarnya boleh hasilkan pendapatan dengan mudah menerusi program ini. Nak tahu macam mana caranya? Teruskan baca ya.   Apa benda sebenarnya Involve Asia ni? Baiklah. Involve Asia merupakan platform ecommerce yang dilengkapi dengan sistem affiliate, yang membolehkan orang-orang biasa seperti saya dan anda menghasilkan pendapatan […]

Read the full article →

Buat bisnes di Facebook atau di Instagram? Atau pilih kedua-duanya sekali?

January 25, 2016

“Instagram atau Facebook?”   Untuk tujuan buat bisnes, sekarang ni ada dua laman media sosial yang memang sedang hangat diperkatakan. Sama ada anda nak gunakan platform Instagram mahupun guna Facebook. Kalau kita lihat fenomena pada tahun 2015 ke belakang, boleh kata agak banyak juga panduan dan kursus online yang ditawarkan yang mengajar cara-cara untuk buat […]

Read the full article →
Page 40 of 108« First...102030...3839404142...506070...Last »