Patut ke lantik ejen untuk bantu kembangkan perniagaan online kita?

February 26, 2016

“… atau patut ke saya mengupah staff untuk bekerja dengan saya sepenuh masa?” Sama ada nak lantik ejen yang akan bekerja untuk kita secara separuh masa (part time) ataupun patut lantik seorang staff yang akan bekerja untuk perniagaan kita secara full time.   Mana satu pilihan yang lebih baik agaknya ya?   Seorang pekerja yang […]

Read the full article →

7 Kesilapan Lazim yang biasa dilakukan oleh orang yang berhutang

February 25, 2016

Hutang. Ada yang baik dan ada yang lebih baik jangan dibuat. Hutang yang baik, menjadikan kehidupan kita bertambah baik dan lebih sempurna, manakala hutang yang tidak baik, hanya menjanjikan masa depan yang suram kepada kita.   Pilihan ditangan kita. Wajarkah kita berhutang untuk mendapatkan sesuatu perkara? Adakah perkara tersebut benar-benar worth it dan bernilai tinggi […]

Read the full article →

Banner Iklan Lazada akhirnya convert kepada sales juga!

February 25, 2016

Mula-mula ada rasa macam nak give up. Lepas tu saya mula mempersoalkan keberkesanan menyiarkan banner iklan dari Lazada di blog saya. Berkesan ke? Boleh ke convert kepada sales?   Hampir-hampir saya buang iklan tersebut, lalu saya teringat kata-kata Brian Tracy dalam bukunya, The Psychology of Selling edisi Bahasa Melayu.   Masalah lazim buat para jurujual […]

Read the full article →

40 Soalan Yang Anda Patut Tanya Kepada Peguam Anda Sebelum Membeli Rumah di Malaysia

February 25, 2016

Dalam urusan jual beli hartanah, ia akan melibatkan urusan dan proses perundangan yang agak rumit. Mujurlah, dalam setiap urusniaga, kita boleh dapatkan khidmat peguam sebagai pemudah cara dalam transaksi tersebut.   Jika tidak, mungkin kita semua terpaksa “study” sendiri banyak terma-terma berkaitan perundangan dan perlu bersiap sedia untuk jadi peguam segera apabila ingin membeli hartanah. […]

Read the full article →

Akademi Jutawan Hartanah Untuk Pelabur Baru

February 24, 2016

“Strategi Pelaburan Yang Praktikal Dan Komprehensif Untuk Individu Berpendapatan Sederhana”   Menarik buku ni. Selama ni yang saya tahu, kalau nak melabur dalam bidang hartanah, kita perlu ada modal yang besar, which is, hanya orang-orang yang ada pendapatan yang besar sahaja yang boleh lakukan. Kalau individu yang berpendapatan sederhana, bagaimana?   Secara tak sengaja, saya […]

Read the full article →

Kad Kredit: Fahami Kekuatan Dan Aplikasikan Kelebihannya

February 24, 2016

Sekiranya anda adalah salah seorang pemegang kad kredit, rasanya ada baiknya juga kalau anda dapatkan buku ini dan jadikan buku ini sebagai panduan. Anggaplah buku ini ibarat sebuah manual yang akan menyelamatkan diri anda daripada tersilap berbelanja hingga menyusahkan diri anda sendiri kelak.   Buku ini berjudul Kad Kredit Fahami Kekuatan Dan Aplikasikan Kelebihannya. Buku […]

Read the full article →

Bagaimana cara jana pendapatan dengan facebook pada tahun 2016?

February 23, 2016

Buat duit dengan bantuan laman web media sosial Facebook. Ia bukan sesuatu yang baru. Hakikatnya, sejak dari tahun 2014 lagi, dah ramai yang berjaya menjana pendapatan dengan bantuan laman web Facebook. Bagi yang benar-benar bertuah, ada yang kini dah menjadi kaya raya.   Kalau masih ada yang terpinga-pinga, dan masih lagi tanya soalan-soalan seperti “Betul […]

Read the full article →

7 Cara Mudah untuk menjadikan kita lebih kaya pada tahun 2016

February 22, 2016

Saya rasa anda nak jadi lebih kaya pada tahun 2016 ni. Betul tak? Macam mana saya boleh tahu? Mudah. Sebabnya anda berminat nak baca artikel ini.   Kalau anda tak minat nak baca artikel ini, saya kira anda mungkin ada beberapa sebab. Antaranya, anda mungkin memang dah kaya, ataupun anda memang tak merancang untuk jadi […]

Read the full article →
Page 30 of 105« First...1020...2829303132...405060...Last »