Komisen ToneXpress September 2016

September 15, 2016

Sebelum saya mula menulis artikel ni, saya sempat log in ke member area akaun Tone Excel saya. Saya lihat angka-angka yang terdapat disitu. Kemudian saya terfikir untuk lihat, bilakah sebenarnya tarikh mula-mula saya join Tone Excel?   24 March 2013. Bermakna tahun 2016 ini adalah tahun ketiga saya bersama Tone Excel! Boleh dikatakan agak lama […]

Read the full article →

Penggunaan ayat Call to Action dalam kempen pemasaran beserta contoh

September 9, 2016

Ada beberapa plugin penting yang saya gunakan untuk membantu saya monitor perkembangan blog ini. Antaranya ialah Wordfence Security, Broken Link Checker dan juga Pretty Link PRO. Sebelum saya cerita tentang topik ayat call to action ni, saya nak share dulu tentang tiga plugin yang saya sebutkan ini. Jadi, sila teruskan pembacaan, dan anda mungkin akan […]

Read the full article →

Bagaimana cara menjadi PAKAR dalam bidang dan kerjaya pilihan anda?

September 8, 2016

Pada waktu catatan ni saya tulis, saya sebenarnya sedang membaca buku berjudul No Excuses! Jangan Berdalih Lagi Untuk Berjaya karangan Brian Tracy. Buku yang saya baca ni adalah versi alih bahasa dari bahasa Inggeris ke bahasa Melayu.   Ada satu part yang saya kira menarik, dan nak kongsikan dengan anda semua. Pada abad ke-21 ini, […]

Read the full article →

Cara bina Ayat Iklan untuk promosi produk Perfume

September 7, 2016

Saya bukanlah seorang usahawan perfume yang berjaya. Tetapi, perfume adalah salah satu produk yang saya pernah jual secara online. Modalnya? Hanya menggunakan ayat-ayat iklan semata-mata. Saya guna kaedah dropship. Nak kata ayat iklan yang saya hasilkan untuk jual perfume tu power sangat pun tak jugak, mungkin dah rezeki saya, dapat juga sales beberapa botol sampailah […]

Read the full article →

Dia Bukan Lelaki Biasa Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat

September 5, 2016

Saya tergerak hati untuk baca buku berjudul Dia Bukan Lelaki Biasa Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat yang ditulis oleh Syarafuddin Sulaiman. Saya rasa sepanjang hidup saya, saya hanya mengetahui perihal tentang Tuan Guru Nik Abdul Aziz ini hanya melalui media arus perdana sahaja.   Sudah tentu, apa yang kita lihat di kaca tv, […]

Read the full article →

Cara buat lebih banyak duit di Malaysia?

September 4, 2016

“Bagaimana agaknya cara yang boleh kita lakukan untuk buat lebih banyak duit?”   Perkongsian ini saya hasilkan bagi menambahkan pengetahuan dan juga bagi tujuan hiburan semata-mata. Mungkin ada beberapa kaedah yang saya ceritakan ini adalah kaedah yang praktikal, namun ada juga yang agak mustahil untuk berlaku kepada anda.   Walaubagaimanapun, daripada kaedah-kaedah yang saya ceritakan […]

Read the full article →

Idea jana pendapatan lumayan menerusi bisnes printing dari permainan Pokemon GO

September 3, 2016

Permainan Pokemon Go mula dilancarkan dan boleh dimuat turun bermula pada 6 Julai 2016. Antara negara-negara terawal yang dapat bermain permainan ini adalah seperti Australia, New Zealand, Amerika Syarikat,  German, United Kingdom, Itali, Sepanyol, Portugis, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Greek, Greenland, Hungary, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, […]

Read the full article →

4 Bahasa badan yang menawan perlu anda lakukan semasa sesi temuduga

September 2, 2016

Catatan kali ini masih lagi berkisarkan tentang sesi temuduga. Saya harap dengan perkongsian tentang sesi temuduga yang pernah saya siarkan dalam blog ini dapat membantu para calon mendapatkan kerja yang diidam-idamkan selama ini.   Baiklah, kebiasaannya dalam mana-mana sesi temuduga, para calon akan beri perhatian dan mempersiapkan diri dengan memikirkan contoh-contoh soalan yang akan ditanyakan […]

Read the full article →
Page 30 of 119« First...1020...2829303132...405060...Last »