Cara nak dapatkan kerja apabila menjadi seorang freelancer

February 25, 2017

Betul ke susah nak dapatkan kerja kalau kita jadi seorang freelancer ni? Mungkin ada betulnya. Tapi kan… kalau susah nak dapatkan kerja, kenapa ada orang lebih suka untuk jadi seorang freelancer berbanding dapatkan pekerjaan tetap sama ada di sektor awam mahupun sektor swasta?   Ada tak kemungkinan, yang sebenarnya orang yang kata susah nak dapatkan […]

Read the full article →

Apa pentingnya memilih kata kunci yang tepat dalam pemasaran menggunakan blog?

February 20, 2017

Dalam servis iklan yang saya tawarkan, saya pasti akan tanya kepada mereka yang berminat untuk tempah slot iklan dalam blog ini supaya memberikan senarai kata kunci untuk disasarkan bagi tujuan Search Engine Optimization.   Walaubagaimanapun, terdapat juga kes-kes tertentu, mereka ni seolah-olah mengambil ringan dan tak peduli sangat dengan hal-hal berkaitan dengan pemilihan kata kunci. […]

Read the full article →

Panduan Import Barang Dari China Secara Online

February 20, 2017

Tanpa Panduan Import Barang Dari China ini, anda juga boleh membeli sendiri secara online. Ada banyak website borong barang dari China, antaranya www. taobao.com www.dhgate.com www.aliexpress.com www.fashionmia.com www.milanoo.com   Selain contoh-contoh diatas, anda juga boleh merujuk kepada senaraian dibawah bagi mengetahui senarai laman web yang menyediakan perkhidmatan pembelian barang secara borong dari China. Setiap website […]

Read the full article →

Komisen Mobicow Februari 2017

February 20, 2017

Beberapa hari lepas, saya telah pun menerima bayaran komisen dari program pengiklanan Mobicow yang saya sertai sebelum ni. Bayaran pada kali ni, merupakan bayaran kedua yang saya terima sepanjang saya menyertai program pengiklanan mereka. Apa yang best dengan Mobicow ni ialah, mereka membayar dalam matawang USD. Kalau pada hari ini, kita bimbang kalau-kalau nilai matawang […]

Read the full article →

Bercuti di Tiga Pantai Menarik di Melaka

February 16, 2017

Perjalanan dari Cheras ke Homestay Melaka CASA INDAH yang terletak di Bukit Katil Melaka, mengambil masa kira-kira 1 jam 40 minit. Bergantung juga pada beberapa faktor tertentu, seperti kesesakan jalan raya, cuaca, sekatan jalan raya, kemalangan dan sebagainya.   Ia mungkin akan ambil masa yang lebih panjang dari itu.   Kalau diukur dari segi jarak […]

Read the full article →

Homestay Melaka CASA INDAH – Pengalaman bercuti bersama keluarga

February 15, 2017

Kali pertama saya dengar tentang Homestay Melaka CASA INDAH ini adalah pada sekitar bulan Januari 2017.  Kebetulan pada waktu tu, saya juga sedang mencari maklumat tentang homestay yang selesa dan affordable untuk disewa di Melaka.   Sebenarnya saya pun dah agak lama tak bercuti ke Melaka. Kali terakhir saya datang ke Melaka dan bercuti di […]

Read the full article →

Perkara yang perlu anda tahu sebelum membeli Kamera Terpakai

February 11, 2017

Bagi seorang photographer, memiliki kamera DSLR yang baru bukanlah suatu keutamaan. Baru-baru ini, saya difahamkan bahawa dalam kalangan profesional photographer juga, ramai yang membeli kamera terpakai. Rupa-rupanya membeli kamera second hand adalah sesuatu yang common atau perkara biasa.   Sebuah kamera DSLR yang baru bukan murah harganya. Itu belum campur lagi beberapa peralatan lain seperti […]

Read the full article →

Berapa modal untuk buka perniagaan kedai runcit sendiri?

February 10, 2017

“Berapa modal untuk mulakan bisnes kedai runcit kecil-kecilan?”   Saya masih lagi menerima pertanyaan tentang berapa modal untuk memulakan bisnes kedai runcit dari semasa ke semasa. Sebenarnya saya pernah ulas tentang topik modal yang diperlukan sebelum ini. Mungkin sebab tajuk yang saya gunakan itu agak berlainan dengan kata kunci yang dicari oleh pengguna internet apabila […]

Read the full article →
Page 3 of 10712345...102030...Last »