Kenapa Iklan Nuffnang dalam blog saya tidak hasilkan sebarang Income?

February 1, 2017

Siapa lagi ada masalah macam ni? Anda dah pasang iklan Nuffnang pada blog, tapi sampai sekarang income dia masih lagi sikit atau langsung tak ada income. Saya ditanyakan soalan yang sama dalam artikel saya sebelum ini tentang belajar cara buat blog.   Berikut ni pula adalah soalan yang ditanyakan pada saya. “Nak tanya boh.. kenapa […]

Read the full article →

Bagaimana cara untuk kenal Bisnes MLM yang PENIPU dan SCAM?

February 1, 2017

Ada banyak bisnes yang kononnya menggunakan konsep pemasaran Multi Level Marketing adalah scam dan penipu semata-mata. Saya pernah beberapa kali diminta untuk bantu mempromosikan bisnes seperti ini dalam blog saya menerusi slot perkhidmatan iklan yang saya tawarkan.   Sudah tentulah jawapan saya adalah tidak! Atau yang biasa saya lakukan, saya tak akan balas pun emel […]

Read the full article →

Bagaimana Perpustakaan Awam boleh bantu anda tambahkan pendapatan?

January 31, 2017

Adakah anda tahu, yang sebenarnya perpustakaan Awam ni boleh bantu anda tambahkan pendapatan bulanan anda? Tak tahu? Tak pasti macam mana? Atau rasa kurang percaya dengan apa yang saya sampaikan ni?   Tak apa. Jom baca kisah saya ni. Saya akan tunjukkan pada anda, bagaimana saya gunakan kemudahan yang disediakan oleh Kerajaan Malaysia kepada kita […]

Read the full article →

Kedai Kamera Online menjual kamera terpakai dari pelbagai jenama terkenal

January 27, 2017

Harga kamera baru yang dijual di kedai kamera terlalu MAHAL? Mahukah anda dapatkan kamera DSLR dengan harga yang lebih rendah dan menjimatkan?   Ya, sudah tentu dari segi kualiti, ia masih lagi berada dalam keadaan yang baik. Walaupun ini adalah kamera terpakai, namun dari segi kualiti, hanya kamera yang berada dalam keadaan yang TERBAIK sahaja […]

Read the full article →

Belajar buat blog yang boleh menghasilkan pendapatan LUMAYAN!

January 26, 2017

Belajar buat blog? Untuk apa? Apa rasionalnya? Sekarang ni kan dah ada cara lebih mudah untuk buat duit online mahupun buat kerja-kerja pemasaran. “Orang sekarang ni lebih banyak guna Facebook dengan Instagram je untuk buat marketing.”    Masih ada lagi ke orang yang nak gunakan blog sebagai medium pemasaran? Ini antara harapan saya bagi tahun […]

Read the full article →

Homestay di Langkawi Padang Matsirat – Homestay PILIHAN apabila bercuti di Langkawi

January 26, 2017

Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi (Langkawi International Airport) terletak di Padang Matsirat, Langkawi, Kedah. Untuk mereka yang merancang untuk datang ke Pulau Langkawi menaiki Kapal Terbang, anda akan mendarat disini.   Ya, disinilah tempat kita akan bermula. Selain menaiki kapal terbang, boleh juga datang ke Langkawi menggunakan perkhidmatan feri. Saya secara peribadi lebih suka naik kapal […]

Read the full article →

Homestay Langkawi berdekatan dengan Airport Langkawi yang SELESA dan JIMAT

January 24, 2017

Setiap kali saya ke Pulau Langkawi, saya akan terfikir beberapa perkara, antaranya, kenapalah agaknya ramai sangat orang yang suka datang ke Pulau Langkawi? Bukan orang kita je yang suka bercuti di langkawi, malahan pelancong asing pun sukakan pulau ini!   Satu masa dulu, saya ingatkan kalau nak bercuti ke Pulau Langkawi, kita kena ada duit […]

Read the full article →

Sistem pembayaran Gaji TERBAIK untuk golongan pekerja?

January 18, 2017

Adakah anda seorang usahawan? Anda mempunyai pekerja? Bagaimana cara anda memberi ganjaran ataupun reward kepada para pekerja anda?   Baru-baru ni saya sempat ikuti rancangan Inspirasi HLive yang mana pada episod tersebut, tetamu undangan ialah Dato Aliff Syukri selaku pengasas produk jenama D’Herbs. Ada banyak juga perkara yang dikongsikan kepada para penonton, tapi dalam banyak-banyak […]

Read the full article →
Page 3 of 10412345...102030...Last »