Kisah seorang wanita yang meminta sumbangan di R&R Sungai Buloh

March 22, 2018

Saya dalam perjalanan ke utara tanah air. Sebelum tu, saya singgah dulu di R&R Sungai Buloh untuk selesaikan apa-apa yang patut.   Biasanya, untuk ke utara, perjalanan akan ambil masa lebih kurang 4 – 5 jam, bergantung kepada keadaan lalu lintas dan mood saya. Dekat R&R Sungai Buloh ni la, saya ambik peluang untuk isi […]

Read the full article →

Perlukah anda jadi seorang Internet Marketer untuk mempromosikan perniagaan anda sendiri?

March 21, 2018

Pada awalnya, saya nak letak tajuk “perlukah anda jadi seorang blogger untuk mempromosikan perniagaan anda sendiri”.   Kemudian, lepas saya fikir-fikir balik, rasanya baik saya tukar istilah blogger tu kepada istilah “internet marketer”. Nampak gayanya, itu lebih sesuai dengan topik yang saya nak cerita dalam blog ini.   Semasa saya menginap di sebuah homestay di […]

Read the full article →

Tip Jana Wang Dari Rumah

March 20, 2018

“Strategi berkesan mencipta pendapatan lumayan dari rumah”   Buku berjudul Tip jana wang dari rumah ini ditulis oleh Rizal Abdul Rashid. Kali pertama saya terjumpa buku ini, saya rasa nama penulis ni agak familiar.   Kemudian, bila saya cuba ingat kembali, baru saya perasan, rupanya beliau adalah penulis yang sama, yang menulis buku berjudul Buat […]

Read the full article →

Urusan renew domain sabreehussin.com untuk setahun lagi… SELESAI

March 14, 2018

Bulan Mac, adalah bulan untuk saya renew domain sabreehussin.com Tahun 2018 ini, merupakan tahun yang kelapan saya renew domain dengan pihak syarikat NetKL Network. Setakat ini, saya masih berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan.   Jadi tak ada sebab untuk saya tukar syarikat hosting. Kalau tiba-tiba satu hari nanti, saya saja nak buat eksperimen sekalipun, […]

Read the full article →

Berkesan ke promosikan bisnes homestay menggunakan blog?

March 13, 2018

“Saya ada jalankan bisnes homestay di Cameron Highland. Boleh saya tahu, berkesan ke kalau nak promosikan homestay saya di blog ini?”   Itu adalah salah satu contoh soalan yang biasa saya terima di inbox emel saya. Cuma tempat tu sahaja yang akan berubah-ubah, bergantung kepada siapa yang tanya.   Kalau pengendali bisnes homestay tu berada […]

Read the full article →

Bagaimana cara berkesan mempromosikan bisnes homestay menerusi teknik Search Engine Optimization (SEO)

March 1, 2018

Anda mempunyai perniagaan homestay anda sendiri? Pernahkah anda dengar tentang teknik pemasaran menggunakan kaedah Search Engine Optimization ataupun SEO?   Teknik SEO ini adalah salah satu teknik pengiklanan menggunakan laman web enjin carian. Jika bercakap mengenai laman web enjin carian, yang paling popular sudah tentu laman web google.   Saya pasti, mesti ramai dalam kalangan […]

Read the full article →

10 Rahsia Pelaris Bisnes Homestay – Panduan menjalankan perniagaan homestay yang disukai pengunjung

February 28, 2018

Adakah terdapat rahsia tertentu, yang hanya diketahui oleh orang tertentu, tentang bagaimana untuk menjalankan perniagaan homestay yang mempunyai ramai pelanggan?    Atau adakah sebenarnya, ianya bukanlah satu rahsia, sebaliknya kita je yang tak tahu. Itupun sebab kurang membaca.   Sudahlah kurang membaca, lepas tu, tak nak bercampur dengan usahawan lain, yang turut menjalankan bisnes homestay. […]

Read the full article →

Mobile Legends Bang Bang – Syok ke permainan ini?

February 28, 2018

Baru-baru ni, (dalam bulan Februari 2018 ni) saya ada download dan install game Mobile Legends ke dalam phone saya. Nama Mobile Legends ini memang selalu disebut-sebut, terutama sekali dalam social media. Jadi saya pun install dan cuba main game ni.   By the way, ada ke pembaca dan pelawat blog ni yang mungkin berminat nak […]

Read the full article →
Page 3 of 12112345...102030...Last »