Dunia ini penuh wang – Razzi Armansur

September 12, 2017

Betul ke dunia ini penuh wang? Kalau ikut apa yang disampaikan oleh penulis buku ini, iaitu saudara Razzi Armansur, dunia ini penuh wang!   Anda pernah baca buku ini? Atau pernah nampak buku ni dekat mana-mana kedai buku? Cetakan pertama buku ini adalah pada tahun 2008. Selepas 9 tahun, iaitu pada tahun 2017 ni, saya […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – Ogos 2017

September 9, 2017

Ini merupakan pencapaian TERBAIK saya semenjak saya mendaftar menjadi ejen dan menyertai program affiliate klikjer. Nampak gayanya, beberapa strategi yang saya gunakan khusus untuk buat duit menerusi program affiliate klikjer telah menunjukkan signal yang ianya boleh diteruskan dan terus diperkemaskan lagi.   Alah… tak ada teknik yang susah pun. Saya masih lagi mengekalkan tradisi sebelum […]

Read the full article →

MYDIN – The Untold Story

September 8, 2017

Buku ini berkisarkan tentang empayar perniagaan yang dimiliki oleh syarikat Mydin Mohamed Holdings Bhd. Buku ini memang merupakan salah satu buku yang termasuk dalam saya punya reading list.   Alhamdulillah, baru-baru ni saya sempat baca sampai habis.   Untuk pengetahuan anda, buku ini sebenarnya dikeluarkan dalam dua versi. Ada versi bahasa Melayu dan ada juga […]

Read the full article →

Panduan buat duit dengan blog dari pengalaman sebenar

September 7, 2017

Saya buka laman web google. Kemudian, saya taip kata kunci “buat duit dengan blog” lalu saya tekan butang search…   Terkejut. Rasa macam tak percaya pun ada. Tak sangka, rupa-rupanya, langsung tak ada artikel dalam blog saya, yang berjaya muncul di muka surat pertama atau kedua untuk kata kunci tersebut.   Maknanya, kalau ada pengguna […]

Read the full article →

Bisnes Ecommerce – Tips menjalankan perniagaan ecommerce berdasarkan pengalaman sebenar

September 6, 2017

Pernah tak anda merancang untuk membina laman web berkonsepkan ecommerce milik anda sendiri?   Atau adakah sebenarnya anda sedang mencari tips bagaimana untuk menjalankan bisnes ecommerce anda sendiri? Saya akan kongsikan serba sedikit tips untuk jalankan bisnes jenis ini.   Walaubagaimanapun, suka untuk saya ingatkan, apa yang bakal saya kongsikan ini adalah berdasarkan pengalaman saya […]

Read the full article →

Blogging for a living – Grace Tan

September 5, 2017

Blogging for a living?   Buku ini terselit antara buku-buku dalam topik marketing atas rak di Perpustakaan Negara Malaysia. Kebetulan waktu tu, saya tak tau nak pinjam buku apa lagi. Kalau boleh, saya nak baca buku yang ringan-ringan.   Jadi, saya pun pilih untuk pinjam buku berjudul Blogging For A Living, yang ditulis oleh seorang […]

Read the full article →

Senarai barang kelengkapan untuk Bisnes Homestay anda jadi lebih laris

August 30, 2017

Sepanjang tahun 2016 – 2017 ni, saya telah beberapa kali berurusan dengan pemilik Bisnes Homestay. Kebiasaannya, mereka ni memang berminat untuk dapatkan perkhidmatan pengiklanan dari saya.   Ini antara iklan homestay yang pernah saya siarkan dalam blog ni. Homestay Solehah Dungun – Destinasi penginapan pilihan di Dungun Homestay Langkawi berdekatan dengan Airport Langkawi yang jimat […]

Read the full article →

Carta Top 10 Affiliate Klikjer – Julai 2017

August 29, 2017

Carta ini sebenarnya telah dikeluarkan sejak dari 3 Ogos 2017 hari tu lagi. Sengaja saya biarkan dulu dan memilih untuk tulis pasal benda lain dulu.   Saya nak bagi prioriti kepada artikel lain yang lebih utama. Lagipun, update tentang carta ini, pada saya adalah artikel jenis santai. Tak susah pun dan boleh tulis tanpa susah […]

Read the full article →
Page 3 of 11512345...102030...Last »